مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی از برگزاری بیست و پنجمین دوره بازی‌های المپیک ویژه ایران در مشهد برای نخستین بار خبر داد.

مشهد میزبان بیست و پنجمین دوره بازی‌های المپیک ویژه ایرانبه گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد؛ حمیدرضا پوریوسف، در جمع اصحاب رسانه افزود: از اهداف این رویداد می‌توان به این مهم اشاره کرد که ما می‌خواهیم افراد جامعه، به این باور برسند که توانیابان ذهنی و جسمی، حق زندگی در جامعه دارند و در وهله بعد بتوانیم، رقابتی عاطفی را میان این افراد گسترش دهیم و ملاک ما رقابت صرفا ورزشی نیست.

وی ادامه داد: برای این قشر از جامعه هنر و ورزش، دو ابزار ارتقا اعتماد به نفس و عزت نفس هستند و در طول برگزاری المپیک ویژه همه توانیابان پیروزند، چون توانمندی‌های خود را به منصه ظهور رسانده اند.

در ادامه این نشست، معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان بابیان اینکه همه کم توانان ذهنی از ۸ سال به بالا می‌توانند در این مسابقات شرکت کنند، گفت: ۷۰ درصد استانها، عضو بازی‌های المپیک ویژه هستند.

مسعود فیروزی، افزود: خراسان رضوی دوسال پیش به عضویت این مسابقات درآمد، ولی در همین مدت زمان کوتاه، استقبال به اندازه‌ای بود که در حال حاضر ۳۰ نماینده در استان فعالند.

وی رویکرد المپیک ویژه را چند وجهی دانست و گفت: این المپیک تمرینات، الگوسازی و شادی آفرینی برای افراد توانیاب را مدنظر دارد و از همه مهمتر به خانواده توانیابان که گاه دچار مشکلاتی بیشتر از یک توانیاب هستند را مورد توجه قرار می‌دهد.

فیروزی با اشاره به اهمیت ورزش در حوزه توانبخشی تاکید کرد: ورزش به توانمندسازی افراد دارای معلولیت کمک می‌کند و در حقیقت برای ارتقا اعتماد به نفس و عزت نفس باید از دو ابزار هنر و ورزش استفاده کرد.
 
مشهد میزبان بیست و پنجمین دوره بازی‌های المپیک ویژه ایران


وی با تاکید بر تاثیرات مستقیم ورزش بر زندگی توانیابان افزود: میانگین امید به زندگی در افراد دارای سندروم داون در سال ۱۹۱۰ تا ۱۹۶۰، ۱۰ سال بوده، ولی با رویکرد توانمندسازی در سال ۱۹۸۰ این میانگین، به ۲۵ سال و در سال ۲۰۰۰ به ۴۱ سال و از سال ۲۰۱۰ به رقم بالای ۵۰ سال رسیده است.

فیروزی گفت: طبق آخرین آمار ثبت شده، ۱۱۷ هزارنفر معلول در ایران وجود دارند که از این میزان، ۳۰ درصد توانیاب ذهنی، ۴۰ درصد توانیاب جسمی، ۱۰ درصد کم شنوا و ۱۰ درصد کم بینا و ۱۰ درصد سایر معلولیت‌ها هستند.

معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان، افزود: توانیابان از دو جنبه آسیب می‌بینند: اول نگاهی که آن‌ها را ناتوان، منفعل و وابسته می‌داند و دوم تفکری که در خصوص توانایی هایشان اغراق می‌کند و باعث می‌شود جامعه، نگاه واقع گرایانه به توانمندی‌ها و درعین حال، نیازمندی‌های این افراد نداشته باشد.

گفتنی است در این دوره از بازی‌های المپیک ویژه در مشهد بالغ بر ۴۰۰ ورزشکار از سراسر کشور در قالب ۶۰ تیم و در ۴ رشته ورزشی بوچی، دومیدانی، اسکیت و دوچرخه سواری در این مسابقات به رقابت می‌پردازند، همچنین برگزاری این رویداد سه رکن دارد و ارکان آن بهزیستی، موسسه خیریه شکوه مهر و سازمان المپیک ویژه هستند.

انتهای پیام// ف. ح
 

توانیابان ذهنی و جسمی، حق زندگی در جامعه دارند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.