به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوانمحققان مجموعه بزرگی از مطالعات انجام شده در رابطه با وقایعی را که از میلیونها سال قبل تنوع زیستی را تحت تاثیر قرار داده اند، مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار دارند و دریافتند گونههای مختلف برای سازگاری با شرایط جدید و حفظ بقا در زیستگاههای طبیعی، همواره رفتار یا شکل بدن خود را تغییر داده اند.
اما تغییرات فعلی آب و هوا با سرعت بی سابقهای در حال وقوع است و با ادامه روند کنونی تغییر شرایط طبیعی فراتر از قابلیت سازگاری موجودات زنده خواهد بود. بر اساس این تحقیقات در نتیجه تغییرات آب و هوایی، گونههای ساکن زمین در آینده دستخوش تحول جدی خواهند شد.
پیش از این تصور میشد واکنش اصلی جانوران به تغییرات محیطی، مهاجرت است. اما اکنون محققان دریافتند سازگاری با شرایط جدید، نقشی کلیدی در حفظ بقای گونههای مختلف داشته است. منظور از سازگاری، وقوع تغییرات یکسان در تمامی جممعیت یک گونه است. اما این پدیده صرفا در یک بازه زمانی طولانی رخ میدهد.
بیشتر بخوانید:یک گونه از حیات وحش در هر 20 تا 30 دقیقه در معرض خطر انقراض قرار میگیرد
با وجود این که در دوران گذشته گونههای زیستی ساکن زمین بارها از طریق سازگاری با طبیعت بقای خود را حفظ کرده اند، بر اساس مدل سازیهای انجام شده تغییرات آب و هوایی جدید با چنان سرعت و شدتی در حال وقوع است که در طول یک میلیون سال گذشته بسیار کم سابقه بوده و زمان کافی را برای سازگاری بسیاری از گونهها در اختیار آنها نمیگذارد.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/