کریم لطفی، سرپرست معاونت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، تصریح کرد: در این نقشه تمامی آثار باستان شناسی و ثبت شده اردبیل گنجانده خواهد شد.
وی افزود: تمامی شهرستان ها موظف هستند نقشه باستان شناسی محدوده فعالیت خود را تدوین کنند تا با تجمیع آن نقشه جامع به سازمان میراث فرهنگی کشور ارسال شود.
سرپرست معاونت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل همچنین از تفویض اختیار مباحث فنی پروژه های مرمتی به شهرستان ها خبر داد.
لطفی تاکید کرد: پس از این مباحث فنی به شهرستان ها تفویض اختیار شده و روسای شهرستان موظف به نظارت بر آن هستند.
وی به تعدد آثار تاریخی، فرهنگی، طبیعی و معنوی در شهرها اشاره و تصریح کرد: ضروری است پرونده ثبت ملی آثار توسط شهرستان ها تکمیل و جهت ارسال به سازمان میراث فرهنگی در اختیار معاونت میراث فرهنگی اداره کل قرار گیرد.
سرپرست معاونت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل ادامه داد: به غیر از آثار متعدد طبیعی و تاریخی در حوزه میراث ناملموس آثار دیگری در استان داریم که ضروری است در ثبت ملی مورد توجه قرار گیرد.
لطفی متذکر شد: به عنوان مثال قابلیت های متعددی در موسیقی اقوام و لباس بومی محلی وجود دارد که به غیر از تلاش برای ثبت آثار طبیعی و تاریخی انتظار می رود مورد توجه قرار گیرد.
وی خواستار توجه به ثبت آثار با جاذبه گردشگری شد و تاکید کرد: از جمله رسوم بومی و غذای سنتی می تواند برای رونق گردشگری جذابیت ایجاد کند.
سرپرست معاونت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل همچنین در خصوص امکانات مورد نیاز مطالعه آثار جهت ثبت ملی اضافه کرد: اداره کل آماده همکاری همه جانبه با دفاتر شهرستانی و همچنین تشکل های مدنی و علاقه مندان به حوزه گردشگری جهت مطالعه و تدوین پرونده ثبت ملی آثار تاریخی است.
لطفی خواستار تعامل روسای شهرستان ها با دستگاه های اجرایی به منظور مطالعه و ثبت ملی آثار شد.
وی در عین حال در خصوص تعیین حریم آثار تاریخی، افزود: در محدوده های تاریخی شهرها هرگونه اقدام عمرانی از جمله نقل و انتقال و خرید و فروش با استعلام میراث فرهنگی استان امکان پذیر است.
انتهای پیام/ح