احمدی مدیرکل مدیریت بحران مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، خبر فوران آتشقشان دماوند در فضای مجازی را تکذیب کرد و گفت: بررسیهای اولیه کارشناسان زمین شناسی و اکتشافات معدنی مازندران در دماوند این موضوع را رد کرده است.
وی با بیان اینکه وقوع سیلاب هفته گذشته به شهر گزنک و باغهای اطراف آن خسارت وارد کرده است، افزود: برخی رسانهها و فضاهای مجازی سیلاب اخیر در این منطقه را به فعالیت نیمه فعال آتشفشان دماوند ربط داده اند که این خبر هم تکذیب میشود.
احمدی گفت: سیلاب اخیر در این منطقه به دلیل افزایش دما، آب شدن یخچال های طبیعی در مناطق بالادست و جاری شدن روان آبها در پایین دست شده است.
مدیرکل مدیریت بحران مازندران با بیان اینکه اداره کل مدیریت بحران علاوه بر بازتوانی و بازسازی در هنگام حادثه، پیشگیری را هم برعهده دارد، افزود: موضع این نهاد در ارتباط با فوران قله دماوند بحث پیشگیری است.
وی با بیان اینکه پتانسیل فوران در این قله وجود دارد، اما زمان آن ممکن است یک سال آینده یا هزار سال آینده باشد، افزود: طرح ایجاد ایستگاه پایش از چند سال قبل مطرح شده بود که سال ۹۶ با تامین زمین در پای دماوند با همکاری منابع طبیعی مازندران این کارعملیاتی شد.
مدیرکل مدیریت بحران مازندران گفت: به منظور پیشگیری از اتفاقات مقرر شد اداره کل منابع طبیعی مازندران زمینی را در ۱۱ نقطه در اطراف و مشرف به قله دراختیار قرار دهد و اداره کل معادن و زمینشناسی و اکتشافات معدنی نیز ادوات و تجهیزات لازم را در این مکان نصب کنند.
احمدی با بیان اینکه در مرحله نخست زمین مورد نیاز از طریق منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران تامین شده است، افزود: قرار است، تجهیزات و سازههای مورد نیاز برای ایستگاه پایش در پای قله دماوند از طریق سازمان زمین شناسی کشور خریداری و در محل ایستگاه نصب شود.
وی با بیان اینکه ۱۱ ایستگاه پایش دماوند پیش بینی و مشخص شده است که ۱۰ نقطه فرعی و یک ایستگاه اصلی است، گفت:: در این ایستگاهها هرگونه تحرک قله دماوند مبنی بر احتمال خروج گاز و مواد مذاب، از طریق ایستگاههای پایش مورد بررسی دقیق قرار میگیرد.
وی از احداث ایستگاه اصلی پایش دماوند در روستای ایرای بخش لاریجان خبرداد و افزود: این طرح هم اکنون در مرحله واگذاری زمین قرار دارد و بعد از طی این مراحل برای تاسیس ایستگاه پایش و نصب تجهیزات در اختیار اداره کل معادن و زمینشناسی و اکتشافات معدنی قرار خواهد گرفت.
مدیرکل مدیریت بحران مازندران با بیان اینکه ایستگاه فرعی پایش دماوند ۱۵۰ متر است، گفت: با راه اندازی این ایستگاه کارشناسان، محققان زمین شناسی به صورت شبانه روزی فعالیتهای آتشفشان دماوند را رصد میکنند.
احمدی افزود: با نصب تجهیزات این قابلیت وجود دارد که چند روز قبل از فوران آتشفشان دماوند اطلاعرسانی به مردم صورت گیرد و جمعیت روستایی در منطقه را که در معرض خطر قرار دارند، جابهجا کرد.
کوه دَماوَند دربخش مرکزی رشتهکوه البرز در جنوب دریای خزر جای دارد و در تقسیمات کشوری، در بخش لاریجان شهرستان آمل در استان مازندران واقع است.
کارشناسان زمین شناسی وجود چشمه آب گرم و خروج گازها و بخار آتشفشانی وپرتاب موردی گدازههای آتشفشانی به اطراف را از نشانههای فعالیت دائمی آتشفشان دماوند و رفتار طبیعی این قله آتشفشانی میدانند.
انتهای پیام/آ