به گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، سردار سرتیپ پاسدار علی فضلی فرمانده لشکر 10 سیدالشهدا (ع) در دوران دفاع مقدس در گفتوگویی، با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر عدم غفلت مسئولان از انتشار تاریخ انقلاب و دفاع مقدس برای نسلهای آینده، گفت: در گذشته تصور میکردم بیان خاطرات و تاریخ شفاهی، نوعی خودنمایی باشد و شاید ارزش و اجر و ثواب کارمان از دست برود، به همین دلیل خیلی رغبت به بیان خاطرات خود نداشتم.
وی افزود: تاکنون اگر در بعضی از مراسم ها در رابطه با دفاع مقدس صحبت کردهام به صورت پراکنده و یا در قالب خاطره یا سخنرانی از عملیاتی از دفاع مقدس بوده، ولو بهعنوان تاریخ شفاهی، به این کیفیت نبوده است. بعد از فرمان حضرت آقا و تأکیدات فرمانده محترم کل سپاه، برادران محسن رضایی و برادر رحیم صفوی و نیز برادران مجمع لشکر 10 سیدالشهدا (ع) که به اهمیت تاریخ شفاهی اشاره داشتند، من هم پذیرفتم.
فرمانده لشکر 10 سیدالشهدا (ع) در دوران دفاع مقدس با تأکید بر اینکه تاریخ نیاز دارد تا اتفاقات و بیان تجربیات بدون کم و زیاد به دست نسلهای آینده برسد، اظهار کرد: خوشبختانه مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با زحماتی که راویان در دوران دفاع مقدس کشیدهاند غنای فراوانی در پشتیبانی از تاریخ شفاهی دارد.
این چهره ماندگار دفاع مقدس یادآور شد: خصوصا در دوران هشتساله دفاع مقدس، خاصه در یگانهایی که توفیق خدمت داشتیم، راویان در تمام عملیاتها تا پایان دفاع مقدس، همراهمان بودند و وقایع را ثبت و ضبط میکردند و خوشبختانه این سرمایه کمک میکند تا قدری هم بهروز شویم و هم انتقال آن مطالب را با اسناد موجود، بهدرستی انجام دهیم.
سردار فضلی، از تاریخ شفاهی فرماندهان دوران دفاع مقدس، بهعنوان الگویی برای نسلهای آینده یاد کرد و گفت: تاریخ شفاهی فرماندهان دوران دفاع مقدس، الگویی است که در میدان عمل به آنها رسیدیم و الگویی آموزشی و از پیش دستیافتنی نبوده است. در واقع در میدان عمل به این رسیدیم که این الگو و این مدل جواب میدهد و اطاعت از امام و ولی راهگشا است، اکنون نیز اطاعت از رهبری برای راهبرد انقلاب راهگشا است.
فرمانده لشکر 10 سیدالشهدا (ع) در دوران دفاع مقدس در ادامه اظهار کرد: امیدوارم تاریخ شفاهی بنده و فرماندهان دیگر، به آینده تاریخ و آینده جوانانمان کمک کند و بتوانند از این استنادات واقعی و حقیقی که بکر است و خودمان تجربه کردیم و شاید تاکنون در جایی مطرح نشده، استفاده شایستهای ببرند.
انتهای پیام/