به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ؛ جبار کوچکینژاد رئیس مجمع نمایندگان استان گیلان گفت: نبودن یک نگاه و سیاستگذاری مشخص در بدنه دولت آسیبهایی را در حوزه بازرگانی محصولات کشاورزی به وجود آورده به طوریکه اعمال نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت باعث واردات برنج خارجی به داخل کشور میشود.
رئیس مجمع نمایندگان استان گیلان عنوان کرد: باتوجه به نوع مسئولیت و وظایف سازمانی که بر عهده وزارت جهاد کشاورزی گذاشته شده است قطعاً این دستگاه در بدنه دولت بیشتر از سایر وزارتخانههای دیگر قادر به درک مشکلات و دغدغههای عموم فعالان عرصه کشاورزی است.
نماینده مردم رشت در مجلس تصریح کرد: از آنجا که وزارتخانههایی نظیر صنعت، معدن و تجارت بیشتر از همه با تجار و واردکنندگان انواع محصولات ارتباط نزدیک دارد بنابراین بین این دستگاه و وزارتخانه جهاد کشاورزی نوعی اختلاف دیدگاه و نظر در برخی از مسائل وجود دارد.
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: یکی از بزرگترین نگرانیهای نمایندگان به ویژه مجمع نمایندگان گیلان، عزم سازمان تعزیرات حکومتی جهت توزیع برنجهای احتکار شده در بازار داخلی بود که این تصمیم آنان واکنشهای متفاوتی را در مجلس به دنبال داشت.
کوچکینژاد از مکاتبات انجام شده با سازمان تعزیرات حکومتی خبر داد و بیان داشت: بنده برای جلوگیری از توزیع برنجهای کشف شده نامهنگاریهایی را با سازمان تعزیرات حکومتی انجام داده و در این مکاتبات عدم ورود برنج خارجی آن هم در فصل برداشت محصول را متذکر شدم.
وی با اشاره به ممنوعیت قانونی توزیع برنج سه ماه قبل و بعد از برداشت محصول داخلی افزود: علاوه بر مکاتبات، جلسات بسیار زیادی را نیز مجمع نمایندگان گیلان و نمایندگان سایر استانهای شمالی کشور برای جلوگیری از توزیع برنج خارجی با سازمان تعزیرات حکومتی برگزار کردند.
رئیس مجمع نمایندگان گیلان با ابراز نگرانی از عدم افزایش قیمت برنج به نسبت سال گذشته عنوان کرد: در حال حاضر با این شرایط داخلی، نرخ تورم بسیار بالا و گران شدن بسیاری از کالاها در بازار عرضه، تنها محصولی که قیمت و نرخ آن با سال گذشته هیچ تفاوتی نداشته برنج است.
نماینده مردم رشت در مجلس خساراتی که بر اثر بارندگی هفتههای گذشته به شالیکاران شمالی وارد شد را مورد تأکید قرار داد و گفت: این عامل هزینههای برداشت برنج را به چند برابر افزایش داد علاوه بر این بر کیفیت برنج استحصال شده نیز تأثیر مخربی بر جای گذاشته است.
کوچکینژاد لزوم حمایتهای بیمهای از کشاورزان آسیبدیده را خواستار شد و خاطرنشان کرد: بسیاری از شالیکاران گیلانی محصول خود را بیمه نکرده بودند بنابراین جا دارد سازمانها و دستگاههای متولی جهت کمک به آنها از سایر راهها و مسیرهای قانونی استفاده کنند.
منبع تسنیم
انتهای پیام/ف