به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد ؛ علی رضا رشیدیان
استاندار خراسان رضوی در جلسه شورای سازمان همیاری شهردایهای استان به سختی کار در
شهرداریها اشاره و گفت: توسعهی شهر و خدمات عمران شهری میطلبد تا حرکت این مجموعهها به سمت درآمد پایدار پیش برود.
وی با تاکید بر این که دولت حمایت از شهرداریها را وظیفهی خود میداند؛ افزود: در طول استقرار دولت یازدهم و دوازدهم اقدامات موثری در راستای بهبود عملکرد شهرداریها صورت گرفته است.
استاندار خراسان رضوی اهتمام شهرداران به رعایت اصول معماری اسلامی و ایرانی، توجه به ساماندهی مبلمان شهری و رعایت اصول
زیست محیطی را مورد تاکید قرار داد.
رشیدیان بر تقویت تعامل و همکاری شهرداران با فرمانداران در شهرستانها در راستای شتاب روند توسعه، تاکید کرد و افزود: عملکرد شورای پنجم در قانون گذاری بسیار مطلوب بوده به گونهای که از مجموع هزار و ۷۵۴ مورد مصوبه پیشنهادی، هزار و ۶۰۹ مورد مصوب و تنها یک مورد به شورای حل اختلاف ارجاع شده است.
استاندار خراسان رضوی به موقعیت منحصر به فرد استان درحوزههای گردشگری و تردد سالانه بیش از ۳۰ میلیون زائر اشاره و گفت: باید تمامی شهرستانهای استان از مزیت حضور زائران و
گردشگران استفاده کنند و شهرداران باید زمینه این مهم با ساماندهی شهرها و معرفی جاذبههای گردشگری شهرها را فراهم کنند.
وی استفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد، بکارگیری ایدههای نوین و تحقق شهر خلاق را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: انتقاد سازنده هیچگاه تقابل محسوب نمیشود بلکه راهکاری برای بهبود مدیریت شهری است.
رشیدیان در ادامه از رشد ۱۰.۶ درصدی درآمدهای استان طی پنج ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل خبر داد.
استاندار خراسان رضوی گفت: درآمدهای پنج ماهه امسال هزار و ۷۷ میلیارد تومان بوده است که در مقایسه با مدت مشابه رشدی ۱۰.۶ درصدی داشته است.
رشیدیان افزود: علی رغم القا دشمنان و عوامل داخلی آنها مبنی بر تعطیل بودن فضای
اقتصادی کشور و استان شاهد عملکردهای مثبتی در این حوزه بوده ایم و شاهد این مدعا افزایش درآمدهای استان است.
وی تصریح کرد: بودجه سه هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی سال گذشته شهرداریها محقق شد؛ برای سال جاری نیز بیش از چهار هزار میلیارد تومان پیش بینی شده که انتظار میرود تحقق یابد.
استاندار خراسان رضوی شهرداریها را سازمانهایی تعاملی با مردم توصیف کرد که خدمات کارکنان آنها در شادابی، نشاط و پویایی شهرها به صورت بارز، تاثیر گذار است و در منظر مردم قرار دارد.
محمد مقدوری معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی هم در این جلسه سختترین کار در حوزه اجرا را شهرداری دانست و گفت: شهرها به دلیل زنده و پویا بودن و همچنین تغییرات مستمر، همواره نیازهای جدیدی دارند که باید برآورده شود از این رو مدیریت و ساماندهی آنها کار دشواری است.
وی افزود: از این رو در مدیریتها به سمت هوشمند سازی گام برداشتیم و این موضوع در چهار شهر از مجموع ۷۵ شهر استان دنبال میشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی گفت: با این نگاه شهرداران باید حرفه ایترین و جامعترین افراد در مدیریت شهری باشند که در این رابطه اجرای قانون منع بکارگیری بازنشستگان اگر بخواهد شهرداران را نیز در بر بگیرد بیشترین ضربه را به مدیریت شهری وارد میکند چرا که از وجود این افراد در بدنه مدیریت شهری محروم میشویم.
مقدوری با تشریح عملکرد شهرداری ها، افزود: بعد از استقرار دولت یازدهم، تمرکز فعالیتهای عمرانی استان بر توسعه بخشی بود و در همه بخشهای زیر بنایی و روبنایی این مهم با جدیت دنبال شد.
وی تصریح کرد: از ابتدای سال جاری رویکرد به سمت توسعه منطقهای تغییر یافت و اولویتهای حوزه عمرانی با تمرکز بیشتر بر فصل عمران شهری و تقویت فعالیت شهرداریها به این سمت هدایت و مدیریت شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی با مثبت ارزیابی کردن عملکرد سازمان همیاری طی سال گذشته از توسعهی فعالیتها و ایجاد منابع در آمدی جدید، پیوند دادن فعالیتهای سازمان با نیازهای شهرداریها و افزایش حمایت از شهرداران، به عنوان سه اولویت در سال جاری یاد کرد.
وحید قربانی مدیر کل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان رضوی هم گفت: دو اقدام عمدهای که باید با کمک شوراهای شهر انجام شود؛ منطقی کردن خواستهها و توقعات جوامع شهری و لحاظ کردن آنها در برنامه ریزی هاست.
وی توجه به مقوله آموزش را مورد تاکید قرار داد و افزود: این مهم موجب کاهش هزینه ها، بهره وری نیروی کار و سرمایه خواهد شد از این رو از تیر ماه سال جاری تمامی شهرداران و کارکنان شهرداریها در کلاسهای آموزشی شرکت کرده اند.
انتهای پیام//ج.ر
تلاش بر ارتقای خدمات رسانی به مردم