به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ؛شانزدهمین اجلاس جهانی پیرغلامان حسینی صبح امروز با حضور پیر غلامانی از داخل و خارج از کشور در خرم‌آباد آغاز شد.

در این اجلاس بین‌المللی که ۲۰۰ پیر‌غلام و خادم حسینی از سراسر ایران و چند کشور مسلمان حضور دارند برنامه‌های مختلفی برگزار و از این پیر‌غلامان تجلیل می‌شود.

این اجلاس جهانی به‌مدت ۳ روز در شهرستان خرم‌آباد برگزار می‌شود، در روز نخست آن پیرغلامان جهان اسلام با حضور در گلزار شهدای شهر خرم‌آباد به مقام شهدا ادعای احترام کردند.

در ابتدای این مراسم  آیت الله احمد مبلغی عضو مجلس خبرگان رهبری و خادمی استاندار لرستان وعلی عسگری  رئیس رسانه ملی  به ایراد سخنرانی پرداختند.

 عزای امام حسین (ع) راز هویت و حیات ملی ماست

عبدالعلی علی‌عسگری صبح امروز در شانزدهمین اجلاس پیر غلامان حسینی که در حسینیه ثار الله خرم‌آباد برگزار شد اظهار داشت: هر ساله نزدیک ایام محرم آرام آرام حس عزاداری سالار و سرور شهیدان در قلب مسلمانان و شیعیان تشکیل و انرژی جدید در جامعه ما شکل می‌گیرد. همان انرژی که سبب شد این قیام بزرگ شکل بگیرد در انقلاب اسلامی نیز شکل گرفت.

وی افزود: نهضت امام حسین (ع) همراه مبارزه با ظلم و استکبار و امروز مبارزه با نظام سلطه است و نهضت‌های صد ساله و اخیر ما تاسی از نهضت امام حسین (ع) است.

رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران عزای امام حسین (ع) را راز هویت و حیات ملی کشور دانست و عنوان کرد: زمانی از نهضت امام حسین (ع) صحبت می‌کنیم، نهضتی است دینی، الهی و متکی بر قرآن و آموزه‌های رسول گرامی اسلام و همه مسلمانان و همه انسان‌ها و آن هم برای پیروزی نهایی حق بر باطل است.

پیام حسینی پیامی برای همه نسل‌ها است / حسین(ع) را در صنف شیعه محدود نکنیم

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: حسین (ع) را در صنف شیعه محدود، محصور و زندانی نکنید؛ حسین فقط مال شیعه نیست، این جفای به حسین است.

آیت الله احمد مبلغی صبح چهارشنبه در اجلاس پیرغلامان حسینیگفت: این حرکت تشکیل اجلاسیه‌های پیرغلامان در کشور آن هم از صدا و سیمای جمهوری اسلامی به عنوان حرکتی معنادار، تاثیرگذار و گفتمان بخش و تجلیل کننده ایده‌ها و اندیشه‌ها و بستر ساز تصمیماتی برای حرکت حسینی به صورت بالقوه حدود ۷۰ درصد و به صورت بالفعل به صورت ۳۰ درصد است.

وی با بیان اینکه برگزاری این اجلاس حرکت بزرگ و اساسی است و کار‌های بزرگی را این گفتمان پیرغلامان در ۱۶ سال گذشته انجام داده است، تصریح کرد: زاویه‌های جدیدی در این کنفرانس‌ها گشوده شده است، آنچه که انجام شده همه آنچه که می‌باید و لازم است نیست، باید از این ظرفیت و قابلیت و این قوه در اختیار بهره بیشتری ببریم، چون انقلاب حسینی بسیار بزرگ است.

نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه اگر بشود کمیته‌ای از درون این کنفرانس و با نگاه به گذشته و تجربه پشت سر نهاده شده آن تشکیل شود، چندین زاویه از فعالیت علمی اجتماعی را بگشاییم، بایسته‌های مداحی را تعریف کنیم، افزود: اینکه مداح نمونه کیست و چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد را به دست پژوهشگران حوزه و دانشگاه بسپاریم.

آیت الله مبلغی با اشاره به اینکه حرکت انبیاء و اولیای الهی فرانسلی بوده و هیچ گاه در یک صنف و مقطع و نمی‌گنجد، هیچ حرکتی به اندازه حرکت امام حسین (ع) فرانسلی، جهانی و پویا نبوده است، این حرکت دائما به دنبال گستردن چتر خود و فراتر رفتن از همه محدودیت‌ها است.

وی با بیان اینکه پیام‌هایی در عاشورا نهفته است، باید بازشناخته شود، شناخت عاشورا از زاویه پیام یک مبحث مهم اجتماعی و نیاز نسل‌های امروزی است، تصریح کرد: اگر پیام‌ها را بررسی کنیم باید از زوایای علمی این پیام‌ها را مورد کنکاش قرار دهیم، یکی از آن زاویه‌ها مخاطب پیام‌های حسینی است، پیامی برای همه نسل‌ها و زبانی مشترک برای بشر است.

نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه پیام حسینی نافذ و عابر است، می‌شکند بن بست‌های محدودیت‌ها را، فرو می‌رود و در ذهن‌ها جای می‌گیرد و درک می‌شود؛ مورد پذیرش سریع قرار می‌گیرد، افزود: حسین را در صنف شیعه محدود، محصور و زندانی نکنید، حسین فقط مال شیعه نیست، این جفای به حسین است، مبادا من مبنری و مداح فکر کنیم حسین (ع) فقط برای شیعه است.

آیت الله مبلغی با اشاره به اینکه حسین (ع) برای تاریخ است، بگذارید حسین با تاریخ حرف بزند، با جامعه امروز بشری حرف بزند، مگر نمی‌بینید پیام حسین چقدر دامن گسترده است، اظهار داشت: مداح و منبری و مولف و ... باید ذهنش را مطابق با عاشورا کند و لایه‌های پیام را ببینید.

وی با بیان اینکه عرفان، اجتماع، سیاست، مبارزه با ظلم، اخلاق، انسانیت، تعالی و تکامل در عاشورا وجود دارد، تصریح کرد: عاشوار هیچ ریایی نداشته و دست هنرمند امام حسین او را ساخته است، بگذارید این پیام‌ها نسل‌های تشنه را به سمت خود جذب کند.

میزبانی لرستان از پیرغلامان حسینی مایه مباهات است

سید موسی خادمی صبح امروز در اجلاس پیرغلامان حسینی با اشاره به اینکه امروز ۲۴ ذی الحجه یادآور وقایع مختلفی در طول تاریخ است، از جمله روز مباهله، نزول آیه ولایت و ... اظهار داشت: ۲۴ ذی الحجه در مقطعی دیگر در سال ۶۰ هجری، در جامعه نبوی انحرافات بزرگی رخ داد و حسین(ع) در زمان خروح از مکه در یکی از منازل بیست گانه استقرار یافت و علی(ع) با شمیر نفاق به شهادت رسید و فاطمه(س) با پهلوی شکسته به همسر خود پیوست و حسین تنها ماند.

وی با بیان اینکه جامعه به جایی رسیده بود که اصلاح امت تنها از طریق امر به معروف و نهی از منکر ممکن بود، تصریح کرد: امام حسین(ع) از مکه خارج می شود و با علم به پیمان شکنی کوفیان برای رفع بهانه به کوفه می رود، خبر شهادت سفیر خود را شنید و بدعهدی کوفیان علنی شد اما امام حسین(ع) می خواهد رسالت خود را انجام دهد و مسیر تاریخ را تغییر و خطی نورانی ترسیم کند.

استاندار لرستان با تاکید بر اینکه امام حسین(ع) همانند روز مباهله پیامبر، با همه عزیزان و یاران خود به میدان می آید، فریاد هل من ناصر ینصرنی او در گوش تاریخ می پیچید که طنین آن هنوز ادامه دارد، افزود: امام و یاران او مظلومانه به شهادت رسیدند و با خون خود اسلام را آبیاری کردند، شیعه هم بر آن حماسه گریست، هم الهام گرفت، هم افتخار کرد و هم افسوس خورد؛ افسوس برخواسته از عمق وجود تبدیل به طوفان ویرانگری برای بساط ظلم و استبداد در ۱۴۰۰ بعد در بهمن ۷۵ شد و ایران به رهبری فرزند پیامبر امام(ره) مبتنی بر مکتب امام حسین گردید.

خادمی با اشاره به اینکه شیعه در همه این سال ها برای حسین روضه خواند و نوحه گرایی کرد، باید اذعان کرد که بخشی از این هویت زیبا محصول مداحان خوش الحان حسینی است، ادامه داد: امروز ۲۴ ذی الحجه دیگری است و لرستان مفتخر است با میزبانی از مداحان و پیرغلامان کانون توجه ایرانیان و شیعیان شده است.

وی با بیان اینکه لرستان از مطرح ترین ها در عشق ورزی و محبت به اهل بیت است، تصریح کرد: این اجلاسیه این فرصت را فراهم ساخت تا از پدید آوردگان شور و شعور حسینی تجلیل کنیم و بر روح ولایی آن ها درود بفرستیم و آیین عزاداری این دیار با اخلاص را یادآوری کنیم.

 

انتهای پیام/پ

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.