محمدعلی دعاگو رئیس اداره حفاظت محیط زیست محمودآباد در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، با بیان اینکه سنبل آبی یک گیاه غیربومی ومهاجم آمریکای جنوبی است، گفت: عملیات پاکسازی این گیاه سمی درشهرمحمودآباد از ۱۰ روز گذشته توسط نیروهای شهرداری شروع شده است.
وی افزود: گیاه سنبل آبی برای اولین بار در آغوزبن بابل و در مردادماه امسال در محمودآباد حدود ۵۰۰ متر ازمساحت رودخانه شهرود وپیت رود این شهررا پوشانده است.
دعاگو گفت: مردم بخاطر زیبایی این گیاه آن را به عنوان گیاه زینتی استفاده کرده و اقدام به تکثیر آن می کنند که این امر سبب رشد بی رویه این گیاه و ایجاد مشکلات محیط زیستی برای طبیعت می شود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست محمودآباد در مورد خطرات زیست محیطی این گیاه گفت: محل رویش سنبل آبی درآبگیرها وتالاب ها است و بخاطر رشد زیاد اکسیژن آب را کاهش و حجم زیادبرگ های سنبل آبی مانع رسیدن نورخورشید به گونه های گیاهی و جانوری می شود و همین عامل تلف شدن ماهی ، به خطر افتادن حیات زیست مندان و اکوسیستم منطقه رادچاراختلال می کند.
وی با اشاره به سمی بودن گیاه افزود: پساب های خانگی، کشاورزی و صنعتی بستر مناسبی را برای رشد و تکثیر این گیاه مهاجم می باشدو با جذب فلزات سنگین مواد سمی درداخل بافت این گیاه قرارمی گیرد.
دعاگو گفت: روش جمع آوری سنبل آبی روش دستی است به گونه ای که نیروهای شهردرای سنبل آبی را ازسطح آب پاکسازی و در یک نقطه دپو می کنند تا این گیاه خشک شود و از بین رود.
انتهای پیام/ م