کشاورز گفت: قیمت سیبزمینی در هیچ کجای دنیا یک دلار نیست چرا که اگر چنین اتفاقی بیفتد کشاورزان ترکیه زودتر از ما دست به کار میشوند.
به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عباس کشاورز معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه ششمین گردهمایی سراسری کشت محصولات زراعی سال 98-97 در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه کمبود آب و خشکسالی از ویژگیهای بارز آب و هوایی کشور به شمار میرود، اظهار کرد: بهره ورزی از آب، تمرکز بیشتر بر آب باران، توجه به تنظیم بازار، مدیریت بازار و امنیت غذایی کشور در دستور کار وزارتخانه قرار دارد.
وی افزود: تلفیق منابع ملی با منافع کشاورزان از جمله اولویتهای پیش روی وزارتخانه به شمار میرود چرا که تولید گندم، شکر و همچنین توجه به افزایش تولید برنج و ذرت برای ما امری مهم به شمار میرود.
کشاورز با اشاره به اینکه حفظ استمرار پایدار تولید محصولات اساسی از جمله سیب زمینی، سبزی و صیفی برای ما حائز اهمیت است، گفت: درخواست ما از تولیدکنندگان این است که بیش از ظرفیت بازار تولید نکنند.
بیشتر بخوانید: ایران در تولید سیب زمینی خودکفاست / امکان صادرات سیب زمینی به قطر
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی براینکه آیا صادرات گوجه فرنگی و سیب زمینی به عراق از دلایل افزایش قیمت داخل به شمار میرود، بیان کرد: با نگاهی به قیمت سیب زمینی از اسفند 92 تا یک ماه اخیر درمییابیم که هر کیلو سیب زمینی با قیمت 600 تومان از کشاورزان خریداری میشد و با نوسانات نرخ ارز موجب شد میل به صادرات سیب زمینی افزایش یابد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا صادرات هر کیلو سیب زمینی از مناطق مرزی به بازارهای هدف به نرخ یک دلار صحت دارد، تأکید کرد: ما در مناطق مرزی تولید سیب زمینی نداریم و اگر دولت ببیند قیمت این محصول بیش از حد در حال افزایش است مانع صادرات آن میشود.
کشاورز ادامه داد: با توجه به آنکه سیب زمینی محصول سنگینی است قابلیت قاچاق ندارد و حتما باید از مبادی رسمی صادر شود از این رو در صورت افزایش بیش از حد قیمت مانع صادرات این محصول خواهیم شد مضاف بر آنکه قیمت سیب زمینی در هیچ کجای دنیا یک دلار نیست چرا که اگر چنین اتفاقی بیفتد کشاورزان ترکیه زودتر از ما دست به کار میشوند.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی قیمت کنونی هر کیلو سیب زمینی را سه دهم دلار اعلام کرد و افزود: البته منکر فعالیت واسطهها و احتمال سوء استفاده واسطه گران با افزایش نرخ ارز و در نهایت سودجویی در بازار نیستیم.
وی در پایان درباره قیمت تضمینی گندم تصریح کرد: وزارتخانه پیشنهاد خود را طبق زمان معین برای قیمت تضمینی گندم داده است و انتظار میرود بر مبنای تورم این نرخ تا پایان شهریور ماه اعلام شود.
انتهای پیام/