مسائل و مشکلات نواحی و شبکه های تحت پوشش سد گاوشان در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه بررسی شد .

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، جلسه شورای حفاظت از منابع آب شهرستان کرمانشاه با حضور نوربخش حاتمی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه، محمودرضا شهلایی معاونت حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای کرمانشاه، مرتضی حسن آبادی مدیرامور آب شهرستان کرمانشاه، صفوی معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، علی میر حسنی مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی و جمعی از مدیران و مسئولان دستگاه های اجرایی در محل سالن اجتماعات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه برگزار شد.

نوربخش حاتمی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه طی سخنانی و با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت منابع آب در این شهرستان، لزوم تغییر رویکرد در باور مردم در زمینه آب را یادآور شد و افزود: دیگر زمان آبیاری سنتی و هدر دادن بی رویه آب گذشته است و باید به دنبال اصلاح شیوه های مصرف آب در بخش کشاورزی باشیم و لازم است همه ی تلاش متولیان امر آب، مبتنی بر حفظ آب برای آیندگان باشد.

وی ضمن اشاره به اهمیت کنترل چاه‌های غیرمجاز بر لزوم ارائه راهکار مناسب جهت قطع کود و نهاده‌های کشاورزی دارندگان چاه‌های غیرمجازی تاکید نمود.

حاتمی اصلاح شیوه آبیاری در حوزه کشاورزی شهرستان و ترویج و نهادینه کردن فرهنگ صرفه جویی آب را مورد تاکید قرار داد و گفت: جهت برطرف کردن مشکلات و برقرار نمودن پیوند اجتماعی با کشاورزان، این مدیریت با جذب ، آموزش و توانمند سازی مروجین کشاورزی از تمام ظرفیت های فرهنگی، تبلیغاتی و مذهبی استفاده خواهد کرد.

وی در ادامه از مسئولین امور آب درخواست نمود مسائل و مشکلات نواحی و شبکه های آبیاری تحت پوشش سد گاوشان در مناطق بیلوار، میاندربندو الهیار خانی با اتخاذ تصمیمات ویژه در کارگروه های مربوطه طرح و پیگیری های لازم جهت بهره مندی کشاورزان از موهبت سد مذکور بصورت بهینه توسط دستگاه های مرتبط فراهم شود.

شهلایی معاونت حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای کرمانشاه با بیان لزوم همکاری دستگاه‌های مسئول برای جبران کسری آب افزود: جلوگیری از برداشت غیر مجاز و فرهنگ سازی در زمینه‌هایی چون تغییر الگوی کشت و کاهش مصرف آب از ضرورت‌های این مسیر است.

شهلایی تاکید کرد: با توجه به شرایط سخت خشکسالی، صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی با اصلاح الگوی کشت و تغییر در روش آبیاری غرقابی به روشهای مدرن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

مرتضی حسن آبادی مدیر امور آب شهرستان کرمانشاه با بیان اینکه در حال حاضر کمبود آب به عنوان یکی از بزرگترین دغدغه مردم و مسئولین در کشور مطرح است، تبدیل کشاورزی سنتی به کشاورزی مدرن و آبیاری تحت فشار را از ضروریات دانست.

وی در ادامه خواستار برنامه ریزی مناسب برای مدیریت مصرف آب شد و افزود: اصلاح الگوی کشت و استفاده مناسب از منابع آبی می تواند در کاهش دغدغه های مردم و مسئولین کارساز باشد.

حسن آبادی با اشاره به کشت محصولات مناسب در اراضی کشاورزی، گفت: با ترویج الگوی کشت محصولات استراتژیک، سازگار و اقتصادی بخش قابل توجهی از مشکل و دغدغه کشاورزان برطرف خواهد شد.

حسنی مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی نیز بهمراه کارشناسان آن حوزه مسائل و مشکلات آبرسانی در کانال ها و نواحی مختلف مسیر میاندربند تا الهیارخانی را مطرح و پیشنهادات خود را جهت اصلاح وضعیت آبرسانی در نواحی مذکور مطرح نمودند.

لزوم توجه به مصرف آب به ویژه در بخش کشاورزی ، استفاده از روشهای نوین آبیاری، برخورد با چاههای غیرمجاز، استفاده از کنتورهای هوشمند در چاههای آب از اهم موضوعات طرح شده در این جلسه بود و کارشناسان بخش های مختلف آب و کشاورزی شهرستان کرمانشاه دیدگاههای خود را در زمینه مسایل موجود این بخش ها بیان کردند و نسبت به اصلاح الگوی کشت تاکید نمودند.

در پایان مقرر گردید کارگروه مربوطه ظرف مدت یک هفته با حضور فرماندار کرمانشاه و متولیان امر مشکلات را جمع بندی و جهت تحقق رها سازی آب در نواحی یاد شده تصمیمات لازم اتخاذ گردد.

 

 

انتهای پیام/د

آبیاری سنتی و هدر دادن بی رویه آب گذشته است

 

برچسب ها: اخبارفرهنگی ، جلسه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.