اصغری گفت: بنا به دستور وزیر جهاد کشاورزی سامانه برخط کشت سه محصول اصلی پیاز، گوجه فرنگی و سیب زمینی در 15 روز گذشته به هشت استان کشور ابلاغ شد.
به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین اصغری مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه ششمین گردهمایی سراسری کشت محصولات زراعی سال 98-97 در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه سطح زیرکشت گلخانهها در سال جاری به بیش از 2 هزار و 700 هکتار افزایش مییابد، اظهار کرد: در بخش سبزی و صیفی توسعه کشت نشایی و جابهجایی و انتقال محصولاتی نظیر خیار، گوجه فرنگی و بادمجان به گلخانهها دنبال میشود.
وی افزود: سطح زیرکشت گوجه فرنگی در سه سال اخیر از 150 هزار هکتار به 120 هزار هکتار و هندوانه 35 هزار هکتار کاهش یافت که بخشی از آن ناشی از افزایش عملکرد در واحد سطح و انتقال به گلخانههاست.
اصغری با اشاره به اینکه برنامهریزی تولید بر اساس چند فاکتور دنبال میشود، گفت: سرانه مصرف برنامه صادرات پنج ساله و نیاز صنعت از اولویتهای اصلی برنامه ریزی تولید به شمار میرود البته این موضوع منوط به آن است که کشاورزان سطح زیرکشت را رعایت کنند.
مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سطح زیر کشت محصولات سبزی و صیفی به صورت فصلی به کشاورزان ابلاغ میشود، گفت: از کشاورزان تقاضا داریم به این موضوع توجه جدی داشته باشند.
وی از راهاندازی سامانه برخط کشت محصولات سبزی و صیفی خبر داد و گفت: بنا به دستور وزیر جهاد کشاورزی سامانه پهنهبندی بهرهبرداری از محصولات کشاورزی در 15 روز گذشته برای سه محصول اصلی پیاز، گوجه فرنگی و سیب زمینی به هشت استان کشور ابلاغ شد.
اصغری درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی سیب زمینی تصریح کرد: علیرغم تنشهای موجود تنها 26 هزار تن سیب زمینی از کشاورزان خریداری شده است و همواره توسعه صادرات، کاهش ضایعات و توسعه صنایع سبزی نیز در دستور کار قرار گرفته است.
در ادامه فرامک کریمی مدیرکل دفتر محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی در جمع خبرنگاران از محدودیت کشت برنج خبر داد و گفت: سیاست محدود کردن کشت برنج به جز در دو استان گیلان و مازندران ناشی از محدودیت منابع آبی و تبخیر زیاد در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: کشت برنج در مابقی استانها طی پروژه سه تا پنج ساله محدود شده و در نهایت محصولاتی نظیر کینوا، دانههای روغنی و غیره در این استانها جایگزین میشوند.
کریمی ادامه داد: با توجه به بحران منابع آبی گزینه دیگری نداریم و قبل از اینکه وضعیت آب بدتر شود باید این طرح در سایر استانها به جز در دو استان گیلان و مازندران اجرایی شود.
مدیرکل دفتر محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی در پایان تصریح کرد: با توجه به سیاست محدودیت کشت برنج به جز در دو استان گیلان و مازندران برنامه داریم تا بتوانیم صد در صد تولید در استانهای غیرشمالی را جبران کنیم.
انتهای پیام/