به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، پرور مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه با اشاره به افزایش قاچاق دام در استان گفت: دامها شناسنامهدار میشوند.
وی با اشاره به افزایش قاچاق دام اظهار داشت: خروج دام به صورت قاچاق با توجه به نوسانات نرخ ارز نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است.
وی بیان کرد:با توجه به شرایط ارزی که در کشور حاکم است این امر طبیعی است که حتی در سال های ۹۱ و ۹۲ وضعیت بدتری را شاهد بودیم.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه دامهای مولد توسط عده ای فرصت طلب از مرزهای جنوبی و غربی کشور خارج می شود که در این راستا تدابیر لازم در جلسات مبارزه با قاچاق دام و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اتخاذ شده است.
دکتر پرور خاطرنشان کرد: امیدواریم با همکاری همه دستگاه ها بتوانیم مانع از فعالیت این افراد فرصتطلب شویم و تمهیداتی در این زمینه پیش بینی شده است که برخورد با قاچاقچیان در این حوزه به شکل بازدارنده باشد.
وی گفت: هرنوع تردد دام باید توسط نیروهای نظامی و انتظامی که در گلوگاه های ورودی استان و شهرها و مرز مستقر هستند رصد شود و بدون به همراه داشتن گواهی بهداشتی قرنطینه ای دامپزشکی که مخصوص حمل دام است، اجازه تردد به خودروها را ندهند که این امر گامی موثردر برخورد با افرادی است که قصد قاچاق دام دارند.
دکتر پرور ادامه داد: افرادی که این گواهی را نداشته باشند و خواستار عبور از گلوگاه ها شوند باید به دستگاه های تعزیراتی و قضایی معرفی شوند.
وی همچنین به برگزاری کلاسهای آموزشی و ترویجی در صدا و سیما اشاره کرد و تصریح کرد: باید پیامدهای قاچاق و مشکلاتی که برای صنعت دامپروری به همراه دارد عنوان شود.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه خاطر نشان کرد: دام قاچاق می تواند حامل تهدیدات بیوتروریسم و آلوده به بیماری های قابل انتقال به انسان باشد.
دکتر پرور عنوان کرد: باید برای حفظ سرمایه های دامی کشور و استان باید تدابیر لازم را احصا کنیم.
وی با اشاره به شناسنامهدارشدن دام ها گفت: در سالهای گذشته نیز خواستار اجرایی شدن طرح شناسایی و هویت دار کردن دام ها در استان به ویژه در نواحی مرزی بودیم تا جابجایی دامها قابل رصد باشد.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه افزود: امیدواریم با همکاری امور عشایری، نیروی انتظامی و نظامی، دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، جهاد کشاورزی، دامداران و اتحادیه های دامپروری طرح شناسنامه دار کردن دام ها را اجرا کنند.
وی با اشاره به لزوم وجود هماهنگی تدابیر لازم بین دستگاه های ذی نفوذ به ویژه در فصل کوچ دام ها بیان کرد: با توجه به اینکه در نیمه دوم سال، در اواخر مهر و اوایل آبان ماه کوچ دام ها به مناطق قشلاقی را شاهد هستیم باید هماهنگی ها انجام شود چرا که این امر به منظور رفاه حال عشایر و نیز پیگیری مصوبات جلسات برگزار شده برای جلوگیری از قاچاق دام در لوای کوچ عشایر است.
انتهای پیام/د