زهرا عبداللهی مدیر دفتر تغذیه و بهداشت وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: به منظور پیشگیری از کمبود ویتامین دی در بین گروههای هدف و به ویژه مادران باردار و دانش آموزان، طرح مکمل یاری از طریق شبکههای بهداشتی و درمانی کشور به صورت رایگان در حال اجراست.
وی ادامه داد: طرح مکمل یاری برای نوجوانان، جوانان و سالمندان، مادران باردار و کودکان زیر دو سال به صورت رایگان انجام میشود و بر طبق آن مکمل ویتامین دی در اختیار این افراد قرار داده میشود.
عبداللهی تأکید کرد: خوشبختانه تا به امروز غنی سازی شیر با ویتامین دی انجام شده و مردم بخشی از ویتامین دی خود را از طریق مصرف شیر غنی شده دریافت می کنند.
مدیر دفتر تغذیه و بهداشت وزارت بهداشت اضافه کرد: وزارت بهداشت با انجام طرح غنی سازی روغن به ویتامین دی، سعی کرده است کمبود این ویتامین در مردم ایران از بین برود، در واقع این طرحها در جهت ارتقای سطح سلامت مردم و پیشگیری از هرگونه کمبودهای احتمالی انجام می شود.
وی اظهار کرد: در سال تحصیلی جدید برنامه مکمل یاری هفتگی آهن برای کلیه دختران دبیرستانی اجرا و طرح مکمل ویتامین دی به صورت ماهانه ویژه همه دانش آموزان دختر و پسر دبیرستانی در سطح کشور به صورت رایگان اجرایی میشود.
عبداللهی گفت: بازرسان وزارت بهداشت به صورت ماهانه و روتین از نانواییهای سراسر کشور بازدید و میزان نمک به کار رفته در نان را کنترل میکنند.
مدیر دفتر تغذیه و بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه میزان نمک به کار رفته در نان نباید بیشتر از یک درصد باشد، افزود: بازرسان بهداشت محیط وزارت بهداشت با استفاده از دستگاههای شوری سنج، میزان نمک و جوهر قند به کار رفته در نان را کنترل میکنند.
وی گفت: در صورت مشاهده موارد تخلف مانند استفاده از جوهر قند در نان تولیدی، برخوردهای لازم و اقدامات قانونی انجام میشود.
انتهای پیام/