به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ عبدالرسول همتی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه در پنج ماه نخست امسال، ۸۲ هزار واحد صنفی تهیه و توزیع مواد غذایی بازدید شده و ۹۴ مرکز تعطیل شده اند، افزود: بیشترین تعطیلی مراکز صنفی را مربوط به شیراز است.
وی تصریح کرد: این موارد تعطیلی با حمایت دستگاه قضایی و از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز صورت گرفته است.
همتی عمدهترین علت تعطیلی این مراکز را نیز رعایت نکردن بهداشت فردی و بهداشت مواد غذایی مصرفی عنوان کرد و ادامه داد: کارشناسان بهداشت محیط با استفاده از پیشرفتهترین تجهیزات، قادر هستند وضعیت بهداشت و ایمنی مواد غذایی را بدون ارسال به آزمایشگاههای مرجع، مشاهده و اقدامات قانونی را انجام دهند.
وی، سلامت مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی داری مجوز و همچنین کنترل و بازرسی ویژه از رستورانها و اماکن بین راهی را به عنوان یک اولویت معاونت بهداشتی دانشگاه مطرح کرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با معرفی سامانه تلفنی ۱۹۰، اضافه کرد: در طی پنج ماه گذشته، سه هزار و ۹۷۱ تماس پیرامون رعایت نکردن بهداشت فردی در برخی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی با این سامانه در فارس برقرار شده است.
همتی با بیان اینکه تعطیلی یک مرکز در خصوص انجام تخلفهای بهداشتی، پس از چندین بار بازدید و ارائه اخطار به متصدی مرکز، با دستور مقام قضایی انجام میشود، گفت: بنابراین همه فروشندگان مواد غذایی که ارتباط مستقیم با سلامت مردم دارند، لازم است اخطارهای بهداشتی را جدی بگیرند و برای رفع مشکل بهداشتی واحد خود تلاش کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به نزدیک شدن به ایام سوگواری ماه محرم، بر ضرورت رعایت توصیههای بهداشتی در توزیع نذورات تأکید کرد و افزود: رعایت نکردن موازین بهداشتی در توزیع نذورات مراسم عزاداری میتواند احتمال بروز بیماریهای مرتبط با آب و غذا به ویژه بیماریهای عفونی رودهای را افزایش دهد.
او یادآور شد: شهروندان میتوانند در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، در طول ساعات شبانه روز با سامانه ۱۹۰ تماس بگیرند.
انتهای پیام/ن