محمد علی فیض آبادی رئیس انجمن میکروب شناسی ایران در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به بروز مقاومت میکروبی در اثر افزایش تجویز آنتی بیوتیک به دام، بیان کرد: بر اثر تجویز بی حساب و کتاب آنتی بیوتیک به دام ها، برخی از آنتی بیوتیکهای تجویزی یکسان با گروه دارویی مورد استفاده انسان، همانند گروه دارویی پنی سیلینها، منجر به ایجاد سویههای مقاوم شده به این آنتیبیوتیکها از دام به انسان خواهد شد.
وی با تأکید بر نقش موثر انتقال مقاومت میکروبی از دام به انسان ادامه داد: سویههای میکروبی مقاوم شده در دامها به واسطه مصرف فراوردههای دامی، هوا و حتی ضایعات دفعی حیوان، وارد بدن انسان شده و همین مسئله فرد را نسبت به درمان آنتی بیوتیکی مورد نظر مقاوم میکند. در صورت ایجاد مقاومت دیگر آن مدل آنتی بیوتیک عملا تأثیر و کارایی در بدن فرد نخواهد داشت.
فیض آبادی همچنین ادامه داد: میکروبها حافظه کاملا طراحی شده و هوشمندانهای دارند به گونهای که میتوانند با تقویت ژن خود، میزان مقاومتشان را به آنتی بیوتیک افزایش دهند و همین قابلیت را به سایر میکروب ها منتقل کند.
چرخهای که در نتیجه آن با خلع سلاح شدن آنتی بیوتیکهای مورد نظر، دیگر درمان به روش آنی بیوتیک تراپی میسر نخواهد بود و در اینجا باید کشتهایی ویژه از بیمار گرفته شود تا بر اساس آن مشخص شود که میکروبهای فعال شده و بیماری عفونی وی را کدام آنتی بیوتیک قویتر درمان میکند که اگر آن ابر آنتی بیوتیک نیز از پس مرگ میکروب بر نیاید عملا راه درمان بیماری بسته میشود.
رئیس انجمن میکروب شناسی ایران یادآوری کرد: با توجه به افزایش روز افزون میزان مقاومت میکروبی باید پژوهشهای گستردهای نسبت به گردآوری آمارهای کشوری برای دستیابی به مستنداتی که آخرین وضعیت دقیق سویههای مقاوم به درمان را نشان میدهد، انجام گیرد، زیرا فعلا از نظر آماری کار دقیق و جامعی در کشور انجام نگرفته و همین مسئله موجب شده تا آماری موثق از میزان مرگ و میرهای ناشی از مقاومتهای میکروبی، تعداد دقیق مبتلایان به این عارضه و حتی شمار سویههای مقاوم در دست نباشد.
انتهای پیام /