کریم صفایی رئیس سابق فدراسیون تیراندازی با کمان کشورمان در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره عملکرد تیم ملی تیروکمان ایران در بازیهای آسیایی جاکارتا گفت: عملکرد ملی پوشان در جاکارتا غیرقابل قبول است. تا سال ۲۰۱۲ رشته کامپوند زنان و مردان ایران در آسیا بسیار قدرتمند بوده و در جمع ۵ تیم برتر جهان نیز قرار داشتیم، حریفان قدرتمندی همچون آمریکا را به راحتی شکست میدادیم. در بخش ریکرو مردان نیز کمانداران کشورمان نهم جهان و در بخش بانوان نیز جز ۱۶ تیم برتر قرار داشتند، اما در حال حاضر هیچ اثری از آن تیم قدرتمند نیست.
او درباره علت افت تیم ملی تیروکمان ایران گفت: ورزشکار، مربی و مسئولان هر کدام به سهم خود مقصر هستند، اما ضعف اصلی مربوط به سیستم میباشد. چرا که سیستم ما غلط و نادرست است. ما در ورزش کشور زشتیها و مشکلات خیلی بد را به تصویر کشیدیم که این موضوع مصداق این است که درب دوم یک بیمارستان که اموات را از آن خارج میکنند را نشان دهیم و دربی که افراد با سلامت کامل خارج میشوند را پنهان کنیم، نباید مواردی که باعث استرس مخاطب میشود را به او نشان دهیم.
صفایی افزود: الان در جایگاه یک منتقد به راحتی صحبت میکنم در حالی که ۱۰ سال پیش اگر شخصی نسبت به موضوعی انتقاد میکرد و منتقد بود برچسبهای مختلفی به او میزدند. در ورزش ما افرادی راس کار آمده اند که ورزشکار نیستند و هیچ اطلاعاتی درباره ورزش ندارند و این موضوع نیز کاملا به ضرر ورزش است.
رئیس سابق فدراسیون تیراندازی با کمان کشور درباره حذف تلخ و عجیب زهرا نعمتی در بازیهای آسیایی جاکارتا ۲۰۱۸ گفت: افراد عادی که تاکنون به سفر برون مرزی نرفته اند و به زبان انگلیسی نیز مسلط نیستند، می توانند ساعت را متوجه بشوند و این حذف عجیب و توضیحات پس از آن را نمیپذیرند. چرا که دفترچه و برنامه مسابقات از چند هفته قبل از شروع مسابقات اعلام میشود و ترتیب بازیها کاملا مشخص است. بازیکنی که پیروز میشود و راهی مرحله بعد میشود در جدول برندگان قرار میگیرد و مسابقه اش مشخص است بازنده نیز به همین شکل رو به جلو حرکت میکند. اینکه زهرا نعمتی تقصیر را به گردن گرفته واضح است و چیزی از اشتباهات او کم نمیکند، اما این موضوع از گناه دیگران کم نمیکند و باید راس کار اشتباه را بپذیرد و استعفا کند. در ایران به این صورت نیست، علت این موضوع هم که رئیس فدراسیون استعفا نمیکند این است که او سفارش شده دیگر ارگان ها است و هیچ اطلاعاتی از تیروکمان ندارد و کسی که به عنوان سرپرست به همراه خود به جاکارتا برده است نیز از مسائل پشت پرده خبر دارد پس این شخص نیز اشتباه را نمیپذیرد و استعفا نخواهد کرد.
او گفت: در قانون ورزش شما از هر دستی بدهی از همان دست نیز پس خواهی گرفت. به عنوان مثال در جام جهانی روسیه زمانی که سامان قدوس برابر تیم فوتبال مراکش توپ را پیش از ارسال به سمت دروازه بوسید این توپ بدون برخورد به یار ایران گل شد این دقیقا قانون نانوشته ورزش است که ما هیچ توجهی به این نمیکنیم در حالی که در همه ورزشها این قانون حاکم است. در تیروکمان، تنیس، فوتبال و ... این قانون حاکم است. ما اگر تصمیم داریم در ورزش کشور رشد کنیم باید برنامه ریزی دقیق داشته باشیم.
صفایی درباره عملکرد مربی تیم ملی تیروکمان کشورمان گفت: این مربی کرهای که رزومه خوبی نداشت، حتی کاشتههای دیگران را نتوانست برداشت کند و نتوانست از بازیکنانی که در اختیارش بودند به خوبی استفاده کند. سابقه مربیگری در هیچ باشگاهی نداشت و حال برای تیم ملی یک کشور به بزرگی ایران فعالیت می کند که نتیجه اش هم بهتر از این نخواهد بود.
صفایی درباره آینده تیم ملی تیروکمان کشور گفت: پازل قهرمانی باید کامل باشد. من در زمان خودم معیشت ورزشکار را در نظر میگرفتم، به عنوان مثال میلاد وزیری ۱۲ سال سابقه حضور در تیم ملی تیروکمان را دارد و اگر به او رسیدگی نشود، او تیم ملی را ترک خواهد کرد. همین ۱۲ سال حدود ۴۵۰۰ روز میلاد وزیری در اردو و مسابقات بود، که نیازمند رسیدگی بسیار زیادی است. در حال حاضر بازیکنان تیم ملی خودشان کمانشان را خریداری میکنند، در صورتی که در گذشته به آنها رسیدگی میکردیم و ملی پوشان حقوق خوبی دریافت می کردند. سال ۲۰۱۱ اوج آمادگی تیم ملی تیروکمان ایران بود که افرادی ناکارآمد آمدند و این تیم از بین بردند.
انتهای پیام/