به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور صبح امروز در گفتوگو با خبرنگاران استان گلستان اظهار کرد: ۳ هزار و ۷۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد و در هر دو سال یک بار شرکتها پایش میشوند.
وی تصریح کرد: سال گذشته فروش این شرکتهای دانش بنیان ۶۰ هزار میلیارد تومان بوده و صادرات این شرکتها ۴۰۰ میلیون دلار برآورد میشود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افزود: این صادرات منهای بخش آیتی است چرا که میزان صادرات بخش آیتی قابل اندازهگیری نیست.
ستاری تاکید کرد: آن دسته از افرادی که در جامعه در حوزه خدمات فعالیت میکنند، میبینند هر روز که از خواب بلند میشوند اپلیکیشنهای جدید فعالیت میکنند و بسیاری از کارها که در گذشته با صرف هزینه زیاد و وقت انجام میشد با چند کلیک اتفاق میافتد.
وی یادآور شد: شرکتهای دانشبنیان از پساب تا حوزه بهداشت و داروهای نانوتکنولوژی و تجهیزات آزمایشگاهی فعالیت میکنند و حوزههای مختلف تحت تاثیر فعالیتهای دانش بنیان قرار دارد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افزود: گرچه در حال حاضر فروش خدمات و محصولات شرکت دانشبنیان ۶۰ هزار میلیارد تومان است ولی میتواند این میزان به ۱۰ برابر افزایش پیدا کند.
ستاری به ظرفیت استان در بخش کشاورزی اشاره کرد و یادآور شد: توصیه ما این است که در کوتاهمدت در بخش خدمات شرکتهای دانشبنیان در استان توسعه یابند چرا که محصولات کشاورزی وقتی از مزارع تا تهران و به دست مصرفکننده میرسد ۱۰ برابر افزایش قیمت دارد.
وی ادامه داد: خدمات در حوزه کشاورزی از موضوعاتی است که میتوانند استارتآپها به آن بپردازند و چنین شرکتهایی میتوانند نقش واسطههای توزیع محصولات کشاورزی را کاهش دهند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تاکید کرد: در حوزه حمل و نقل بار با حضور شرکتهای دانش بنیان تحول جدی در حال رخ دادن است چرا که بین بار تا راننده کامیون ۱۱ واسطه قرار دارد و با کاهش این واسطهها هزینه تمام شده کاهش مییابد و کشاورز نیز سود بیشتری خواهد برد.
ستاری ادامه داد: ۴۸ هزار دانشجو در خارج از کشور داریم که متوسط جهانی آن برای هر کشور ۳.۵ درصد است که ایران از این میانگین جهانی بسیار پایینتر است.
وی گفت: عموماً دانشجوی خارجی کشورهای عربی منطقه نزدیک به ۳۰ تا ۳۵ درصد است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور یادآور شد: دانشجویان و نخبگان فوقالعادهای در خارج از کشور داریم و از سه سال گذشته برنامهای برای برگشت این فارغالتحصیلان گذاشتیم و طی این سالها یک هزار و ۱۰۰ نفر از این نخبگان به ایران برگشتند.
ستاری تاکید کرد: سیستم حمایتی ما برای نخبگان ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان بوده و برای دانشگاههای ۱۰۰ تا ۴۰۰ برتر نیز تسهیلات خوبی قائل میشویم.
وی گفت: استقبال فوقالعادهای برای بازگشت فارغالتحصیلان ایرانی ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا به ایران افتاده و امسال این برنامه را توسعه دادیم که امسال بر اساس آن بیش از ۶۰۰ نفر به ایران بازگشتند.
انتهای پیام/ب