به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، کریم ذوالفقاری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در حاشیه ستاد کشت کلزا برای سال زراعی 97- 98 ،اظهار کرد: استان تهران در اکثر شاخص های کشاورزی جز رتبه دارهاست که در زمینه تولید کلزا بیش از این انتظار می رود.
وی با اشاره به اینکه سن گندم از 7 درصد به کمتر از یک دهم رسیده است، افزود: توسعه کشت کلزا بسیار ساده تر از حذف سن در مزارع است که با این وجود انتظار می رود تلاش های ویژه ای در این زمینه صورت گیرد.
ذوالفقاری با بیان اینکه یک وارد کننده جدی در روغن به شمار می رویم،گفت: با توجه به افزایش 3 تا 4 برابری نرخ دلار ،مدیران شهرستان ها باید تمهیدات ویژه ای برای توسعه کشت کلزا به کارگیرند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه بی توجهی به موضوع الگوی کشت یکی از نقاط ضعف ما به شمار می رود، بیان کرد: با توجه به آنکه کلزا محصول کم آب بری است که صرفه اقتصادی بالایی دارد؛بنابراین در راستای اجرای الگوی کشت باید توجه ویژه ای به این موضوع داشته باشیم.
وی در پایان تصریح کرد: همزمان با آغاز سال زراعی جدید، مدیران شهرستان ها باید کشاورزان را به کشت کلزا ترغیب کنند و همواره از ظرفیت های نظام صنفی کشاورزی و خانه کشاورز استفاده کنند.
حسن بهنیا مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی استان تهران در ادامه با اشاره به اینکه 1.2 درصد از اراضی کشور را استان تهران به خود اختصاص داده است،گفت:5.7 کل تولید محصولات کشاورزی به استان تهران اختصاص دارد که حدود 55 درصد این میزان را محصولات زراعی به خود اختصاص داده است.
وی درباره آخرین وضعیت تولید کلزا طی سال های اخیر افزود: اگرچه تولید کلزا از 210 تن سال زراعی 92-93 به 1680 تن سال زراعی 96-97 رسید، اما این میزان به سبب کاهش بارندگی، مشکلات پراکنش و سرمای دیررس قابل قبول نبود.
به گفته بهنیا در سال زراعی جدید 97-97 از 10 هزار هکتار سهمیه ابلاغی تولید 25 هزارتن کلزا پیش بینی شده است.
در پایان علیرضا مهاجر مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی هدف اصلی از تولید کلزا را تناوب پایدای گندم دانست و افزود: با وجود اعمال تحریم های جدید، تولید حداقل نیاز مصرفی در کشور امری ضروری است.
وی تناوب پایداری گندم، تامین روغن و کنجاله مورد نیاز،جلوگیری از خروج 4 میلیارد دلار ارز از کشور،مقابله با استکبار جهانی و توسعه صنعت زنبورداری را از مزایای تولید کلزا دانست.
مهاجر در پایان با بیان اینکه تمامی محصولات دامی، گیاهی و شیلاتی به اندازه کافی چربی دارند، تصریح کرد: این درحالی است که واردکنندگان القا می کنند که قسمتی از انرژی از چربی روغن مصرفی باید گرفته شود که این امر نه تنها ارتباطی با چربی مورد نیاز بدن ندارد بلکه خطر سکته های قلبی و عروقی را نیز افزایش می دهد.
انتهای پیام/