به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست اعضای مجمع نمایندگان استان تهران با مسئولان سازمان تامین اجتماعی پیرامون بررسی مشکلات حوزه درمان استان تهران صبح امروز (سه شنبه 20 شهریور) برگزار شد.
محسن علیجانی در بیان هدف از برگزاری این نشست گفت: حوزه درمان تهران برای مجمع نمایندگان این استان بسیار حیاتی است، چرا که تهران و 16 شهرستان پیرامون آن از نظر وضعیت درمانی حتی از استان های محروم هم عقب تر هستند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: قسمت شرق، غرب و جنوب این شهر در زمینه درمان از وضعیت اسفناکی برخوردار است، کما اینکه 11 هزار تخت بیمارستانی کمبود دارد. از سوی دیگر در شهرستان های پردیس و شهر قدس بیمارستان ندارند و در اسلامشهر نیز فقط یک بیمارستان تامین اجتماعی وجود دارد و این در حالی است که سازمان تامین اجتماعی از ظرفیت خوبی برای توسعه مراکز درمانی در این مناطق که اغلب کارگرنشین هستند، برخوردار است.
در ادامه رضا راعی قائم مقام مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: ما تنها در مردادماه 7 هزار و 916 میلیارد تومان پرداخت داشتیم که بیش از یک چهارم پرداختی های دولت بوده و این کار سختی است. ضمن اینکه در سال های گذشته بارها اساسنامه این سازمان تغییر پیدا کرده است.
وی یادآور شد: این سازمان در شرایط کنونی که با مشکلات اقتصادی مواجه هستیم، درگیر مشکلاتی است که بعد از این افزایش می یابد، کما اینکه بعد از تعطیلی بنگاه های اقتصادی معضل بیکاری افزایش یافته که در پی آن افراد برای دریافت حقوق بیکاری به این سازمان مراجعه می کنند و منابع هم محدود است، بنابراین ممکن است در آینده دچار بحران شویم.
راعی اظهار کرد: سازمان تامین اجتماعی در حوزه درمان اولین خریدار درمان و دومین تولیدکننده درمان است، ضمن اینکه در شرایط کنونی از لحاظ سرویس دهی بر سایر رقبای خود برتری دارد و بیشترین خرید را نیز از وزارت بهداشت دارد. از سوی دیگر بعد از اجرای تغییر و تحول سلامت، هزینه های این سازمان از 380 میلیارد به 1500 میلیارد افزایش یافت که ممکن است این موضوع ارائه سرویس از طریق این سازمان را با مشکل مواجه سازد.
وی تصریح کرد: بسیاری از مواد اولیه مورد نیاز برای تولید دارو در این سازمان به دلیل نوسانات ارز در گمرک مانده و اجازه ترخیص بدان داده نمی شود، چرا که ما باید مابه التفاوت ارز را بپردازیم و این در حالی است که بیش از ین خرید کرده ایم و اگر این شرایط به همین وضع پیش رود، شاید ذخایر دارویی نیز بیش از 3 ماه آینده کافی نباشد، بنابراین نگرانی در این زمینه جدی است که مجلس باید به منظور ساماندهی به ما کمک کند.
راعی بیان کرد: هم اکنون بسیاری از لوازم مصرفی بیمارستان ها پیدا نمی شود و یا با قیمت بالا عرضه می شود، بنابراین احتمال می رود هزینه درمان بیش از 3 برابر افزایش یابد.
وی افزود: ما در تهران بیشترین مراکز درمانی را داریم، کما اینکه بیمارستان میلاد بزرگترین بیمارستان کشور است، همچنین حوزه درمان را به سمت هیات مدیره ای برده ایم چرا که از کارایی و اثربخشی بالاتری برخوردار است. از سوی دیگر در طی توافقات صورت گرفته در بسیاری از شهرستان های تهران نیز در حال احداث مراکز درمانی هسیم، کما اینکه زمینی از طریق آستان مقدس حضرت عبدالعظیم در اختیار سازمان قرار گرفته تا بیمارستان جدیدی در آن ایجاد کنیم، همچنین با یک شرکت اتریشی قرارداد بسته ایم تا هم در شهرری و هم شیراز بیمارستان احداث کنیم. هر چن قرار بود پیش از این در ارومیه نیز بیمارستانی بسازیم، که با توجه به شرایط تحریم کار متوقف شد.
راعی تصریح کرد: منابع سازمان تامین اجتماعی باید از محل 9.27 هزینه شودو این در حالی است که در سه سال گذشته هزینه درمانی از 9.27 افزایش پیدا کرده است که باید برای ساخت بیمارستان نیز استفاده شود.
در ادامه محمدعلی همتی عضو هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی افزود: طبق قانون ما ملزم به تامین درمان هستیم که از طریق بیمارستان ملکی یا خرید خدمت یا مراکز خصوصی انجام داده ایم، کما اینکه در کشور 386 مرکز درمانی داریم، ضمن اینکه حدود 10 هزار و 400 تخت بیمارستانی داریم و می توان گفت حدود 10 درصد درمان کشور توسط این سازمان انجم می شود.
وی افزود: هم اکنون در حال اجرای طرح 38 مرکز درمانی هستیم و طراحی 52 مرکز درمانی را نیز در دست اجرا داریم، همچنین در حال احداث بیمارستان در 4 استان کشور هستیم، کما اینکه بیمارستان فیاض بخش یکی از این پروژه هاست که ساخت آن 55 درصد پیشرفت داشته، بیمارستان هدایت که بخشی از آن تخریب شده بود، در حال بازسازی است و مراحل ساخت و نوسازی این بیمارستان ها نیز به صورت آنلاین رصد می شود. از سوی دیگر در تهران 19 درصد تخت بیمارستانی کشور فعال است.
همتی یادآور شد: ما 900 بیمارستان دانشگاهی را تحت پوشش قرار دادیم، هر چند موظف هستیم که با تمام بیمارستان های دانشگاهی همکاری داشته باشیم، اما اشکالاتی که در زمینه خرید خدمت براساس نیاز افزایش کیفیت وجود دارد، ما را از این مهم محروم می کند، ما اهرم خرید راهبردی نداریم، چرا که عملا این اهرم از ما گرفته شده است. همچنین در خصوص ارائه نوع خدمات اگر برای ارتقای کیفیت ورود پیدا کنیم با تبلیغات مخالف روبرو می شویم، کما اینکه برای ساماندهی داروی بیماران تالاسمی اقدام کردیم که مورد تایید شورای عالی بیمه بود، اما هجمه ها بعث توقف کار شد.
وی با اشاره به اینکه ما با تمام بیمارستان های خصوصی هم قرارداد داریم، یادآور شد: مشکل ما در حوزه درمان طرح تحول سلامت است و قرار بود به مدت 3 تا 6 ماه به صورت پایلوت اجرا شود و بعد منابع در اختیار بیمه ها قرار بگیرد که محقق نشد و هزینه های این بخش همچون باری به بیمه ها تحمیل شد، چرا که منابع پیش بینی شده در برنامه ششم مبنی بر 10 درصد از یارانه ها و یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده محقق نشد، کما اینکه در 3 سال گذشته گزارش دقیقی داریم از اینکه از محل 9.27 برای تحقق این طرح هزینه کرده ایم ضمن اینکه تمام ذخایر بیمه را نیز برای اجرای این طرح هزینه کردیم و اگر با این روند پیش برویم، 5 هزار میلیارد تومان کسری خواهیم داشت.
عضو هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی تصریح کرد: بیمارستان های تامین اجتماعی با تعرفه دولتی نمی چرخند و باید تعرفه غیردولتی دریافت شود که این امر ما را دچار چالش خواهد کرد، اما ما چاره ای نداریم جز اینکه به سمت منطقی کردن هزینه ها حرکت کنیم.
در ادامه بهروز نعمتی طی پرسش هایی از مسئولان تامین اجتماعی افزود: شما به این نکته اشاره کردید که 10 درصد نیاز درمان کشور را تولید می کنید. چه ضرورتی دارد که تولیدکننده باشید؟ آیا این روش به صرفه بوده؟ کما اینکه می بینیم بیمارستان میلاد به سمت تعطیلی می رود.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: آیا زیرمجموعه های سازمان تامین اجتماعی همچون شستا از این پتانسیل برخوردار نیست که ما به التفاوت 6 هزار میلیارد تومان ورودی و 7 هزار میلیارد تومان خروجی این سازمان را پرداخت کند؟ ضمن اینکه اصل بر این بود که 4 هزار میلیارد تومان کمکی برای بیماران باشد.
عضو مجمع نمایندگان اساتان تهران تاکید کرد: بنده بعید می دانم که 1700 تخت فعالی که بدان اشاره کردید، عملا در اختیار سازمان تامین اجتماعی باشد، کما اینکه وضعیت بیمارستان های این استان گویای وجود تعداد کمتری تخت بیمارستانی است.
در ادامه این نشست محمود صادقی از مسئولان سازمان تامین اجتماعی در مورد اقدامات موثر آنها در 5 سال گذشته سوال کرد.
در ادامه سیده فاطمه ذوالقدر با اشاره به مصوبه مجلس برای افزایش مرخصی زایمان تا 9 ماه افزود: زنانی که از 9 ماه مرخصی زایمان استفاده می کنند تنها می توانند حق بیمه 6 ماه خود را دریافت کنند و برای سه ماهی که اضافه شده است باید مدت زمان زیادی را دوندگی کند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تخت هایی که به عنوان تخت بیمارستانی فعال از آنها یاد کردید، عملا وجود ندارد، ضمن اینکه به تعداد افراد بیمه شده بیمارستان تامین اجتماعی وجود ندارد. همچنین بیماران از نوبت دهی طولانی مراکز درمانی این سازمان شکایت دارند. از سوی دیگر تامین اجتماعی با تاخیر به پرداخت مطالبات بیمارستان ها می پردازد.
عضو مجمع نمایندگان استان تهران با اشاره به کیفیت پایین خدمات دندانپزشکی در مراکز درمانی تامین اجتماعی تصریح کرد: خدمات دندانپزشکی در بیمارستان های تامین اجتماعی در سطح پایین ارائه می شود، چرا که نه کیفیت مواد و نه بهداشت در این زمینه رعایت می شود و این در حالی است که این بیمه باید سعی کند تا از طریق ارتقای کیفیت خدمات خود اعتبارش را حفظ کند.
در ادامه ابوالفضل سروش با بیان اینکه طرح تحول سلامت بلای جان جامعه به خصوص تامین اجتماعی شد، افزود: متاسفانه وزارت بهداشت، سازمان تامین اجتماعی را هووی خود می داند و حال اینکه آنها باید خرید راهبردی کرده و به جامعه کمک کنند، اما در این زمینه نسبت به این سازمان کم لطفی می کنند و این امر تامین اجتماعی را در بن بست قرار داده است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در ابتدا قرار بود طرح تحول سلامت به صورت پایلوت اجرا شود، اما به صورت دائمی اجرا شد که این امر هزینه زیادی را به بیمه ها وارد کرد.
وی با اشاره به مشکلاتی که در اقدامات تامین اجتماعی وجود دارد؛ تصریح کرد: نوبت دهی طولانی مدت مشکلاتی را برای بیماراان در بیمارستان های تحت پوشش این سازمان ایجاد کرده است. از سوی دیگر در شهرستان های تهران از جمله پردیس و رودهن که در 4 سال آینده حداقل 700 هزار جمعیت کارگیری خواهد داشت، بیمارستانی وجود ندارد.
عضو مجمع نمایندگان استان تهران خطاب به مسئولان تامین اجتماعی یادآور شد: کمیسیون های پزشکی شما در حق مردم کم لطفی می کنند، کما اینکه یکی از بیماران به دلیل شکستگی 6 مهره کمر 4 بار به این کمیسیون کرده و با وجود اینکه نیاز به از کارافتادگی دارد، اما هر باز از سوی جلسه کمیسیون رد شده است، بنابراین تیم مستقر در کمیسیون های پزشکی نیاز به بازنگری و آموزش دارند.
در ادامه پروانه مافی ضمن تشکر از مسئولان سازمان تامین اجتماعی به دلیل تحولات مثبتی که در مراکز درمانی تحت پوشش خود ایجاد کرده اند، گفت: هم اکنون بیمارستان میلاد به صورت هیات امنایی اداره می شود، یکی از بهترین بیمارستان های کشور است که خدمات قابل توجهی ارائه می شوهد، کما اینکه عمل های جراحی که بالای 70 تا 100 میلیون تومان هزینه دارد را بدون دریافت حتی یک ریال انجام می دهند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که در سازمان تامین اجتماعی وجود دارد و مجلس نقش پررنگی در رفع آن می تواند داشته باشد، این است که پزشکان فعال در بیمارستان های این سازمان از نظر ضریب کار نسبت به بیمارستان های دولتی بسیار متفاوت هستند.
وی افزود: متاسفانه این مشکل در پی تصویب طرحی در مجلس ایجاد شده که در آن پرداخت های پزشکان به طور مساوی تعیین شده است که این امر در آینده مشکل بزرگی را ایجاد می کند و پزشکان متخصص را دچار مشکل می کند، بنابراین پیشنهاد می کنم برای اصلاح آن مجدد طرحی ارائه شود و سازمان تامین اجتماعی هم در این جهت همراهی کند تا این مراکز درمانی پزشکان متخصص را از دست ندهند و بتوانند کیفیت ارائه خدمات خود را حفظ کنند.
در ادامه محمد محمودی شاه نشین با یادآوری اینکه وضعیت حکم رئیس سازمان تامین اجتماعی، این سازمان را در وضعیت بلاتکلیف قرار داده و این امر به بدنه آن نیز رسوخ پیدا کرده است، افزود: در این جلسه به این موضوع اشاره شد که ساخت بیمارستان فیاض بخش 55 درصد پیشرفت داشته است و این در حالی است که براساس واقعیت ساخت این بیمارستان تنها 18 درصد پیشرفت داشته است و اگر به این روند پیش برود تا 22 سال آینده نیز افتتاح نخواهد شد.
عضو مجمع نمایندگان استان تهران خاطرنشان کرد: بیمارستان هدایت نیز بعد از گذشته 61 ماه تنها سالی 10 درصد پیشرفت داشته است و اگر به این منوال پیش برود، احتمال دارد در 5 ساله آینده این بیمارستان صد تختخوابی افتتاح شود که این خود یک رکورد محسوب می شود.
وی یادآور شد: در پی بازدیدی که از مراکز درمانی در حال احداث شهر قدس داشتیم، گفته شد که برای احداث یک درمانگاه برنامه ریزی شده است اما بعد از گذشته دو سال همچنان این بخش بر روی نقشه باقی مانده و شعبه تامین اجتماعی نیز به دنبال اخذ مجوز برای احداث آن است، از سوی دیگر در شهرستان ملارد که 400 هزار نفر جمعیت دارد، که از بین آنها 154 هزار نفر تحت پوشش بیمه هستند، حتی یک درمانگاه و پلی کلینیک وجود ندارد.
محمودی شاه نشین خاطرنشان کرد: در برنامه ششم مصوب شده بود که باید همسان سازی دریافتی بازنشستگان صورت بگیرد، اما این اقدام تازه از پایان امسال آغاز خواهد شد، اگر در زمینه مطالبات مشکلی وجود دارد، بگویید تا به شما کمک کنیم.
وی در پایان با انتقاد از نحوه عملکرد ماموران بیمه تامین اجتماعی برای اخذ جریمه از مغازه ها تاکید کرد: یکی از مسائلی که باعث هراس مغازه داران شده این است که ماموران سازمان تامین اجتماعی به مغازه ها مراجعه می کنند و حتی اگر یک کارگر به صورت روزانه در آن واحد مشغول به کار باشد، برای عدم پرداخت حق بیمه وی از آن مغازه شکایت می کند.
در ادامه فریده اولادقباد افزود: در مورد نظارت سازمان تامین اجتماعی نه تنها در تهران، بلکه در شهرستان های پیرامون آن هم در زمینه انبارگردانی داروخانه بیمارستان ها و درمانگاه های تحت پوشش این سازمان اعتراضاتی وجود داشت که لازم است در این مورد به مجمع گزارشی مبنی بر اینکه آیا بیمارستان ها و درمانگاه ها به ویژه در سکونت گاه های غیررسمی و حاشیه های تهران چه وضعیتی دارند، ارائه دهید.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه این سازمان باید در مورد غربالگری بیماری های زنان گزارشی ارائه دهد، در رابطه با وضعیت بیمه زنان خانه دار یادآور شد: در بودجه 97 میزان 230 میلیارد تومان برای بیمه زنان خانه دار تعیین شد. با توجه به اینکه کمیته ای بدین منظور تشکیل شده، برای جاهایی که نیاز به ورود مجمع بوده و میزان اعتباراتی که برای اجرای این طرح نیاز است گزارشی ارائه دهید، چرا که بیمه زنان بدسرپرست و بی سرپرست خانوار که دارای شرایط خاص هستند، و تعدادی از آنها در حاشیه شهر زندگی می کنند، از اهمیت بسزایی برخوردار است، بنابراین لازم است که در این مورد به صورت کتبی به نمایندگان پاسخ دهید.
در ادامه فاطمه سعیدی افزود: هم اکنون پردیس که دارای 100 هزار نفر جمعیت است و پیش بینی می شود به دلیل ساخت مسکن مهر که اغلب در اختیار کارگران قرار می گیرد، دارای حداقل 400 هزار نفر جمعیت خواهد بود و این در حالی است که این منطقه فاقد بیمارستان است.
عضو مجمع نمایندگان استان تهران تصریح کرد: هم اکنون سازمان تامین اجتماعی باید به ارائه برنامه هایی که در این خصوص بپردازد و توضیح دهد که در 5 سال گذشته چه اقداماتی در حوزه درمان انجام داده است.
در ادامه محمدرضا بادامچیان با اشاره به ماده 67 قانون برنامه ششم توسعه افزود: براساس این قانون سازمان تامین اجتماعی باید در جهت الکترونیکی شدن تا آخر سال سوم اجرای برنامه بانک های اطلاعاتی خود را تکمیل کند تا میزان شکایات در هیات ها و نتیجه آنها مشخص شود در غیر این صورت ارائه خدمات این سازمان نتیجه مطلوبی به همراه نخواهد داشت.
عضو مجمع نمایندگان استان تهران تصریح کرد: البته این طرح در دو شهر به صورت پایلوت اجرا شده و در بخش هایی از تهران نیز در حال اجرا است ولی این میزان کافی نیست و باید به طور جدی پیگیری شود، چرا که اقداماتی که تاکنون در این زمینه انجام شده محدود بوده است.
در ادامه رضا راعی قائم مقام مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: در کشور باید خریدار، فروشنده و سیاستمدار حوزه درمان به صورت مجزا مشخص باشد و این در حالی است که دولت در شرایط کنونی هم نقش سیاستگذار و ناظر و هم فروشنده را دارد. از سوی دیگر وزارت بهداشت باید در این زمینه نقش موثری داشته باشد.
وی با یادآوری اینکه در سال های اخیر بخش هایی از حوزه درمان هیات امنایی شد، یادآور شد: هم اکنون سازمان تامین اجتماعی آماده همکاری با بخش خصوصی است، بدین صورت که 20 درصد هزینه ها برعهده این سازمان و 80 درصد برعهده بخش خصوصی باشد.
راعی در پاسخ به نماینده ای که در مورد تاثیر شستا در پرداخت مابه التفاوت ارز سازمان تامین اجتماعی سوال کرده بود، تاکید کرد: واقعیت این است که مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در انتصاب مدیران شستا نقشی نداشته و فعالیت های آن خارج از حوزه مدیریت سازمان تامین اجتماعی است.
وی اظهار کرد: ما آنچه در توان داشتیم به خوبی انجام دادیم کما اینکه قبل از ما موسسه عالی تامین اجتماعی منحل شد که آن را احیا کردیم و در مورد انحلال معاونت فرهنگی اجتماعی این سازمان نیز که پیش از این رخ داده اساسنامه در اختیار نداریم که دولت باید آن را اصلاح کند تا بتوانیم در این زمینه اقدام کنیم.
راعی عنوان کرد: در مورد احداث درمانگاه ها و بیمارستان ها نیز براساس سطح بندی اقدام می کنیم ضمن اینکه تعداد بیمارستان های احداث شده در 5 سال گذشته را با 20 سال قبل مقایسه کنید تا به این نتیجه برسید که چه میزان دستاورد داشته ایم. از سوی دیگر ما ناچار شدیم بخشی از هزینه های عمرانی را برای اجرای طرح تحول سلامت هزینه کنیم.
در ادامه محمدرضا عارف برای جمع بندی مباحث مطرح شده، گفت: بحث کنونی قانون فعلی تامین اجتماعی است، ضمن اینکه شما گفتید 10 درصد حوزه درمان کشور برعهده شماست و طبیعتاً بیشتر مشتریانتان نیز اقشار آسیب پذیر هستند که باید تحت حمایت ویژه قرار بگیرند.
رئیس مجمع نمایندگان استان تهران با اشاره به وضع نگران کننده مراکز درمانی موجود در تهران و شهرستان های پیرامون آن تصریح کرد: آقای نوربخش در جلسه ای که یک سال و نیم قبل با وزارت رفاه داشتیم، شروطی را گذاشتند که محقق شد مبنی بر تامین بودجه امسال، ما این پروژه تکمیل نشد آن هم در منطقه ای که به ایجاد مراکز درمانی نیاز جدی دارد.
وی با یادآوری اینکه بحث بیمه جدی است، خطاب به بادامچیان تاکید کرد: ظرف دو هفته آینده نشستی را در کمیته اجتماعی با حضور مسئولان تامین اجتماعی برگزار کنید و اولویت های حوزه درمان را مشخص کرده تا بتوان به طور جدی تر آن را دنبال کرد.
عارف یادآور شد: بنده برای ماده 40 برنامه سوم شخصاً 100 ساعت فعال وقت گذاشتم، اما اشکالی که وجود دارد این است که خودخواهی، هوای نفس و تعصب تشکیلاتی مانع از پیشبرد برنامه ها می شود و دود آن نیز به چشم مردم می رود، ضمن اینکه جابجایی ها نیز مواضع را صددرصد تغییر می دهد، بنابراین لازم است دولتمردان در گام اول اختلافات را حل کنند.
رئیس مجمع نمایندگان استان تهران در پایان با اشاره به اینکه فصل بودجه در پیش است، از مسئولان سازمان تامین اجتماعی خواست که به سرعت نیازهای خود را مشخص کرده و برای تامین منابع مالی لازم در جهت رفع مشکلات تصمیم گیری کرده و اگر نیاز به ارائه طرحی است، در این مورد اطلاع دهند. هچنین از بادامچیان خواست تا مشکلات شهر تهران را در جلسه ای که در کمیته برگزار خواهد شد، در 5 محور مشخص کند تا بتوان اقدامات اساسی برای رفع آنها انجام داد.
انتهای پیام/