به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان ، با فرارسیدن ماه محرم و ایام عاشورا و تاسوعای حسینی در اقصی نقاط استان سمنان با پخت و توزیع انواع غذاها به ویژه حلیم، شعله زرد، آش، انواع خورشت ها عشق و ارادت خود را به شهدای دشت کربلا به ویژه سیدالشهدا (ع) و قمربنی هاشم حضرت ابوالفضل (ع) ابراز می کنند.
در هر یک از شهرستان های استان سمنان اطعام خاصی پخت می شود و به عزاداران داده می شود .
حجت الاسلام رضا مرادی سمنانی کارشناس مسائل مذهبی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان ، گفت: نذری و اطعام دادن در ماه محرم یکی از سنت حسنه ای است که همه ساله و از ایام قدیم رواج داشته است. نذری دادن و نذر کردن فقط به اطعام ختم نمی شود بلکه حتی کمک کردن به یک میان سال هم البته با نیت خالص جزو کارهای خیر و نیک محسوب می شود.
وی در ادامه افزود: نذری دادن همین که دل افرادی را شاد کند و هدف فقط امام حسین باشد شیرینی خاصی را به همراه دارد.
هرکس اگر این آیه را که انت فی قلبی ابی عبدالله را در نظر داشته باشد قطعا امام حسین هم جواب تمام این به یاد بودن ها را می دهد.
حجت الاسلام رضا مرادی سمنانی با اشاره به اینکه نذری دادن باید بیشتر دل فقرا را شاد کند، عنوان داشت: اگر با این تفسیر نذری دادن هایمان را میان فقرا تقسیم کنیم خیلی زیباست و امام حسین هم خاصه به این نذورات توجه دارد.
وی تصریح کرد: در بین این افرادی هستند که به قدری اعتقاد به این نذری ها دارند که در هر وعده ناهار یا شام خود یک دانه برنج نذری امام حسین را در غذای خود قرار داده و آن اطعام را میل می کنند زیرا معتقدند برکت آن بسیار است .
نذورات در روستاها از حال و هوای دیگری برخوردار است و در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی بیشتر درب تمام منازل روستاییان بر روی مهمانان و به ویژه عزاداران حسینی گشوده و از آنان پذیرایی می شود.
این روستاها در استان سمنان در تمام 10 شب محرم و مخصوصا در روزهای تاسوعا و عاشورا از شور و حال حسینی خاصی برخوردار است و هر شهرستان از استان سمنان هم اطعام خاص مخصوص به خود را دارد.
در دو روز تاسوعا و عاشورا بسیاری از روستاییان شهرستان های سمنان، گرمسار، دامغان، شاهرود، مهدیشهر، میامی و آرادان با پخت غذاهای نذری که بیشتر ته چین محلی و یا چلوگوشت است این رسم دیرین خود را با شور و حال حسینی سال هاست ادا می کنند .
در نقاط شهری نیز در چند سال اخیر رسم پذیرائی از عزاداران و سوگواران حسینی حال و هوای دیگری یافته و در بسیاری از نقاط شهری و به ویژه در مساجد و تکایا و پس از انجام سوگواری و سینه زنی و زنجیرزنی از عزاداران با انواع غذاها پذیرایی می شود.
در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی و در منازل برخی از مردم نیز برنامه پخت و توزیع غذای نذری برقرار است و مردم و سوگواران حسینی به دلیل اعتقادی که نسبت به غذای نذری دارند تلاش می کنند از این غذاها استفاده نمایند .
در شهرستان گرمسار به عنوان مثال ته چین محلی است که در محرم هر سال از آن به عنوان نذری استفاده می کنند و میان عزارداران توزیع می شود .
آبگوشت شهرستان شاهرود نیز از غذاهای معرف خاص این روزها است.
شهرستان سمنان و دامغان هم خورشت قیمه و قرمه سبزی از معروفترین اطعامی است که در بین عزاداران توزیع می شود.
اطعام و نذری دادن در بین عزادارن حسینی و فقرا در ماه محرم سنت بسیار پسندیده ای است و این کار فرهنگ حسینی را ترویج می دهد و باعث می شود که دیگران هم در انجام این کار خیر مشارکت بیشتری داشته باشند.
گزارش از کمیل گل هاشم
انتهای پیام / گ