کوروش احمد یوسفی، معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان کرمان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، گفت: در طرح اجتماعی کردن نظم و امنیت برخورد با علل و عوامل و لایههای زمینه ساز بروز رفتارهای مجرمانه مورد توجه قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه طرح اجتماعی کردن نظم و امنیت با رویکرد مسئله محوری و رویکرد حل مسئله است افزود: فرمانده انتظامی استان کرمان از طریق مطالعات علمی و پژوهشی و همچنین مطالعات تطبیقی بین ایران و کشورهای توسعه یافته دو طرح از جمله طرح دیده بان حقوق همسایه در جغرافیای شهری استان و دیگری طرح اجتماعی کردن نظم و امنیت در جغرافیای روستایی و عشایری استان را در دستور کار قرار داده است.
وی بیان کرد: رویکرد هر دو طرح رویکرد علی محور به جرایم و تخلفات است تا علل و عوامل بسترها و زمینههای بروز جرایم و تخلفات را شناسایی کنیم و بعد نسبت به حل، حذف و از بین بردن زمینهها و بسترهای جرم اقدام کنیم.
سخنگوی فرماندهی انتظامی استان کرمان اظهار داشت: رفتارها اعم از مجرمانه و غیر مجرمانه بر اساس اندیشهها و ذائقههای افراد شکل میگیرد که برخی اجباری ایجاد میشود و برخی در وضعیت اختیار فرد است.
احمدیوسفی گفت: براین اساس با رویکرد علی محور در راستای مبارزه با تخلفات و جرایم، پلیس کرمان ورود کرده است.
وی تصریح کرد: دربحث کلی محور نگاه ما عنوانی نیست، بلکه در این رویکرد سعی براین است که مشکل، آسیب و جرم را از لایههای زیرین که باعث بروز جرم شده است بررسی و آسیب شناسی کنیم تا لایه آخر که اصلاح رفتار است.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان کرمان در ادامه این گفتگو عنوان کرد: براین اساس طرح اجتماع کردن در جغرافیای روستایی و عشایری در دستور کار قرار گرفت که در این طرح دو کارگروه در جغرافیای روستاها ایجاد کردیم.
وی افزود: از آنجایی که نیروی انتظامی بعد از آموزش و پرورش بیشترین توزیع ساختاری و سازمانی را در سطح جغرافیای استان دارد کارگروهها را با ظرفیت پاسگاهها در دستور کار قرار دادیم.
وی در ادامه با اشاره به دو کارگروه ایجاد شده در مناطق تصریح کرد: کارگروه اول از افراد مرجع، افرادی که مورد اطمینان و قبول مردم روستاها و جوامع عشایری هستند و کارگروه دوم نیز از اعضای شورای اسلامی و عشایری و دهیاران تشکیل شده است.
کوروش احمد یوسفی اظهار داشت: کار ویژه کارگروه این است که از طریق آموزش همگانی بر اساس محتواهای متمرکز تولید شده در راستای همراه سازی و مسئول سازی اساسی مردم نسبت به توسعه نظم و امنیت اقدام و نسبت به تأثیر جرم و مجرمین برای افراد ساکن در محیطهای روستایی و عشایری فعالیت کنند.
وی گفت: این کارگروه بایستی حساس سازی ایجاد کند چرا که اگر در جغرافیایی بستر جرم و مجرم وجود داشته باشند توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و. فراهم نخواهد شد.
احمدیوسفی با اشاره به کارگروه دوم نیز افزود:این کارگروه از اعضای شورای اسلامی و روستاها تشکیل شده است که با کارهای تبیین شده درصدد شناسایی بسترها و زمینههای وقوع جرم و پیگیری و رفع آنها در حوزه استحفاظی است.
وی بیان کرد: درخواست دیگر در این کارگروهها مطالبه گری اعضای شورا و روستاها از سازمانها و نهادهای دولتی است چراکه شوراها بر اساس قانون اساسی و قوانین مصوب شورای اسلامی اختیار دست بالایی دارند و شوراهابایستی از طریق وظایف قانونی برای رفع بسترهای زمینهسازجرم مطالبه گری کنند و درجهت حل آنها کوشا باشند.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان کرمان گفت: اگر در منطقهای جرم و مجرم باشد زمینه توسعه آن در زمینههای مختلف فراهم نیست، بنابراین اعضای این کارگروهها بایستی با اقدامات انجام داده تلاش کنند ظرفیتهای بالقوه مختلف در مناطق روستایی و عشایری به بالفعل برسد.
احمد یوسفی با اشاره به حل این مشکلات تا رسیدن به نتیجه مطلوب در کارگروهها به صورت سلسه مراتب افزود: اگر مواردی در بخش روستا قابل حل نبود به شورای بخش تحت عنوان شورای وفاق میرود، در صورتیکه در شورای بخش نیز حل آن میسر نبود به شورای وفاق شهرستان و بعد استان میرود تا به نتیجه مطلوب و نهایی برسد.
وی تصریح کرد: با این اقدامات مسائل تاثیر گذار بر نظم و امنیت را در جغرافیای روستا در دستور کار قرار دادیم تا به توسعه استان کمک شود و همچنین باایجاد یک ساختار نظاممند وهدفمند برای برنامههای همه سازمانها و ساختارهای دولتی کمک شود.
وی با بیان اینکه در این طرح نگاه خرد به مسائل وجود دارد و براساس نیازها و واقعیتها و نتیجه بخش است، گفت: ساختاری که با نگاه خرد باشد پیامدهای آن قابل سنجش هستند و هیچ مطلب مغفولی برای مسئولین تصمیم ساز و تصمیم گیر وجود نخواهد داشت.
انتهای پیام/ی