به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ خانم اما جنکینز (Emma Jenkins) در سال ۲۰۱۳ به همراه فرزندان خود به انجام ورزش شنا در استخر آب درحالی که لنز تماسی در چشم داشت پرداخته بود که پس از مدتی دچار عفونت شدید در چشم شد و در نهایت پس از بی نتیجه بودن درمانها، پزشکان ناچار به انجام عمل جراحی پیوند قرنیه شدند.
این زن دچار عفونت کراتیت میکروبی (microbial keratitis) از آب شده بود. عفونت سبب ایجاد زخم در قرنیه و از بین بردن قدرت بینایی او شده بود.
عفونت کراتیت میکروبی در این زن با نشانه هایی، چون سردرد، دید مبهم و درد شدید چشمی نمایان و در نهایت سبب ناتوانی او از دیدن اجسام و مناظر شد.
خوشبختانه پس از سه سال تحمل نابینایی در چشم راست، درسال ۲۰۱۶ پزشکان اهدا کننده مناسبی برای او یافتند و عمل پیوند قرنیه با موفقیت انجام و حال این زن دوباره قادر به تماشای محیط اطراف است.
او فقط به مدت ۲۰ دقیقه در زمان انجام بازیهای آبی لنز تماسی را بر چشم داشت، اما در عرض سه روز پس از ورود عامل عفونی بینایی خود را از دست داد و تنها قادر به تشخیص مقدار اندکی نور و حرکت به وسیله چشم چپ خود بود.
پزشکان ابتدا برای او قطرههای استروئیدی تجویز کردند، اما پس از سه روز از مصرف آنها خانم جنکینز به دلیل رشد سریع عفونت بینایی چشم چپ خود را از دست داد.
عفونت افزون بر ایجاد زخم، عفونت در قرنیه کل چشم خانم جنکینز را فراگرفته و او مجبور به بستری شدن دربیمارستان به مدت ۵ روز شد تا از گسترش عفونت به سایر قسمتهای بدن به ویژه مغز جلوگیری شود.
پیوند قرنیه یک جراحی بسیار تخصصی است و میتواند در زمان هوشیاری بیمار و تحت بی حسی موضعی انجام شود، درپیوند قرنیه تمام یا بخشی از قرنیه که آسیب دیده است با قرنیه اهدایی تعویض میشود؛ قرنیه لایه شفاف چشم است که وظیفه آن ورود نور به داخل چشم است.
این جراحی معمولاً یک ساعت به طول میانجامد از جمله عارضههای آن عفونت در محل جراحی، مشکل بینایی و یا پس زدن عضو پیوندی از سوی بدن است.
پزشکان هشدار میدهند افراد در زمان استحمام، انجام بازیهای آبی، شنا و حتی استفاده از سونای مرطوب از لنزهای تماسی استفاده نکنند، زیرا درصورت وجود باکتری و میکروب درآب، این عاملهای بیماری زا بین لنز و چشم بیمار به دام میافتند و خطر بروز عفونت را دوچندان میکنند.
حتی پس از اتمام شنا نیز ابتدا افراد باید استحمام و بدن خود راکاملاً خشک کنند و آنگاه با دست تمیز لنز تماسی را در چشم خود قرار دهند.
استفاده از لنز تماسی باید با نظارت پزشک انجام شود، همچنین افراد باید نظارت دقیقی بر شست و شو و ضدعفونی کردن آن داشته باشند.
استفاده از لنزهای اشتراکی یا غیر استاندارد و تاریخ گذشته میتواند خطر ورود عفونت به چشم و نابینایی را به همراه داشته باشد؛ افزون بر ورود عاملهای باکتریایی و میکروبی استفاده بیش از اندازه از برخی قطره های چشمی بدون نظارت پزشک، برخی عامل های ژنتیکی، بالا بودن نمره چشم و مواردی ازاین دست نیز می تواند سبب نازک شدن قرنیه چشم و درمواردی به دلیل پارگی آن سبب نیاز به پیوند قرنیه شود.
منبع: Dailymail
انتهای پیام/