به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ عنایت الله رحیمی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس در جلسه کارگروه تنظیم ساختار سازمانی معاونتهای عمرانی استانداریهای کشور که با حضور معاونین امور عمرانی استانداریهای ایلام، اصفهان، همدان، کهگیلویه و بویراحمد و سمنان در شیراز برگزار شد، افزود: عملکرد این معاونت در استانها کاملا مشهود و قابل اندازه گیری است و زیربناهای لازم برای توسعه را این مجموعهها فراهم میکنند.
وی ادامه داد: حوزه معاونت امور عمرانی با تعاملاتی که بین دستگاههای اجرایی ایجاد میکنند و با تعریف، سیاستگذاری، هدایت، نظارت و کنترلی که بر دستگاههای اجرایی میتوانند داشته باشند روند توسعه استانها را سرعت خواهند بخشید.
رحیمی تصریح کرد: بر همین اساس در کارگروه تنظیم ساختار سازمانی معاونت امور عمرانی میتوان این حوزه را در ۲ قالب ساختار درون سازمانی و موضوع جایگاه حوزههای معاونت عمرانی مورد بررسی قرار دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس ادامه داد: ما معتقدیم که قطعا توسعه استانها از مسیر این معاونت عبور میکند و فعالیت این مجموعه میتواند روند توسعه استانها را تسهیل کند.
رحیمی گفت: این جایگاه ضمن اینکه عملا وجود دارد، اما در درج مستندات و جایگاههای قانونی در بسیاری مقاطع دیده نشده در حالی که بیشترین مکاتباتی که در استانداریها صورت میگیرد مربوط به این حوزه است.
وی افزود: استدلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی این است که هر دستگاهی در شورای برنامه ریزی باید یک رای داشته باشد در حالی که ما معقدیم حوزه معاونت امور عمرانی هم یک دستگاه بین بخشی و هم فرابخشی است.
رحیمی تصریح کرد: اگر چه ما مسئولیت کارگروهها و کمیتههایی را در شورای برنامه ریزی و توسعه استان بر عهده داریم و نظر ما نیز در شورای برنامه ریزی اعمال میشود، اما متاسفانه جایگاه مکتوبی برای ما وجود ندارد که ضرورت دارد این جایگاه ایجاد شود و معاون عمرانی هم در شورای برنامه ریزی صاحب رای باشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس افزود: علاوه بر این معتقدیم که جانشین استاندار در زمان عدم حضور وی در شورای برنامه ریزی باید معاونین امور عمرانی باشند چرا که اکثر تصمیمات و مصوبات این شورا مربوط به حوزه عمرانی است.
وی اظهار داشت: بنابراین باید پذیرفت که حوزه معاونت امور عمرانی یکی از تاثیرگذارترین حوزهها در توسعه و پیشرفت استانها و کشور است که وظیفه سیاست گذار، هدایت، نظارت و کنترل پروژههای عمرانی و تصمیم گیریها در خصوص طرحهای توسعهای شهری و روستایی را به عهده دارد و هماهنگ کننده و ناظر بر مسائل ساخت و ساز در استانها نیز هست.
رحیمی گفت: حجم کار در این حوزه به اندازهای بالاست که شاید فرصت تفکر کمتر باقی میماند و بیشتر به تصمیم گیریها و امور اجرایی پرداخته میشود.
وی، با اشاره به جلسه کارگروه تنظیم ساختار سازمانی معاونتهای امور عمرانی استانداریها گفت: این نشست فرصتی را ایجاد کرده که ایرادهای وارده به کارها، ساختار، تشکیلات و وظایف محوله و نبود اختیارات را احصا کنیم و تعاملاتی که میتواند منجر به شدت یا ضعف جریان توسعه و پیشرفت استانها شود را شناسایی کرده و مورد تحقیق و تفحص قرار دهیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس گفت: در قالب همین کارگروه میتوانیم پیشنهاداتی را نیز جهت اصلاح به مجموعه وزارت کشور و سطوح ملی ارائه دهیم و روند اجرایی شدن آنها را نیز پیگیری کنیم.
رحیمی افزود: وظایف معاونین امور عمرانی استانداری آنچنان گسترده و حجیم است که قطعا این سطح وظایف واگذار شده نیازمند اختیارات لازم نیز هست تا در این چارچوب بتوانیم حرکت رو به جلو و رو به رشدی برای کشور و استانها به ارمغان آوریم.
انتهای پیام/ر