حسین عرفانی رئیس اداره مدیریت بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به آمار ابتلا به تب کنگو در سال ۹۷، گفت: از ابتدای سال تاکنون ۷۷ نفر به بیماری تب کریمه کنگو در ۱۳ استان مبتلا شدهاند و و متاسفانه ۸ مورد فوتى داشته ایم.
وی با بیان اینکه در ایام محرم و عزاداری سیدالشهدا مردم کشورمان به امر پسندیده و سنت حسنه قربانی اقدام می کنند، گفت: یکی از سنت های مردم در ایام عزاداری سیدالشهدا نذر قربانی و ذبح دام است اما باید دانست که انجام این امر پسندیده و شرعی باید مطابق با موازین بهداشتی باشد.
رئیس اداره مدیریت بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت تصریح کرد:د صورت که تمایل ندارند نذر قربانی از طریق مراکز خیریه ادا شود، تهیه دام جهت قربانی در مراکز فروش مجاز که تحت نظارت کارشناسان دامپزشکی باشد همچنین ذبح دام در کشتارگاه های تحت نظرت دامپزشکی صورت گیرد زیرا در این کشتارگاه ها با رعایت موازین بهداشتی سلامت افراد به خطر نمی افتد.
عرفانی تاکید کرد: در هنگام ادای نذر قربانی مردم حداقل تماس را با دام داشته باشند، همچنین در صورتی که کنه ای بر روی بدن دام مشاهده کردند از کندن، له کردن یا جداکردن آن با زور به شدت پرهیز کنند زیرا با این کار احتمال انتقال تب کریمه کنگو وجود دارد.
رئیس مرکز بیماریهای مشترک حیوان و انسان وزارت بهداشت اظهار کرد: تاکید ما بر این است که دام در مراکز مجاز سازمان دامپزشکی ذبح شود زیرا در این صورت گوشت و آلایش های دامی در سالن های پیش سرد به مدت ۲۴ ساعت نگهداری و دچار جمود نعشی می شود و عوامل بیماری زا مانند ویروس تب کنگو در آن از بین می رود.
وی افزود:اگر افراد به مراکز مجاز دامپزشکی و سالن های پیش سرد دسترسی ندارند، با رعایت توصیه های بهداشتی لاشه و آلایش های دامی را پس از کشتار تا حداقل ۲۴ ساعت در دمای بین ۱ تا ۴ درجه سانتیگراد در یخچال نگهداری و پس از آن گوشت را قطعه بندی و دسته بندی کنند.
عرفانی با تاکید بر اینکه مردم از مصرف جگر و قلوه قربانی پس از ذبح به شدت خودداری کنند، اظهار کرد: گوشت و آلایش های دامی باید پس از ۲۴ ساعت نگهداری در دمای بین ۱ تا ۴ درجه سانتیگراد مصرف شوند، همچنین از مصرف جگر و قلوه آبدار و نیم پخته پرهیز شود زیرا این آلایش های دامی باید کاملا پخته شوند تا عوامل بیماری زا مانند ویروس تب کنگو در آنها از بین برود.
عرفانی با اشاره به راههای انتقال تب کنگو از حیوان به انسان گفت: یکی از راههای انتقال تب کنگو تماس مستقیم فرد با کنه آلوده به ویروس است، بر اثر گزش، تماس یا له کردن کنه آلوده به ویروس، خطر ابتلا به تب کریمه کنگو وجود دارد.
رئیس اداره بیماریهای منتقله از حیوان به انسان وزارت بهداشت یکی از راه های انتقال تب کنگو به انسان را تماس یا مصرف فرآوردههای گوشتی و پروتئینی دانست و افزود: بر اثر تماس با خون و ترشحات بافتهای دام آلوده امکان انتقال تب کنگو وجود دارد، همچنین ممکن است هنگام سلاخی یا قصابی کردن دام یا قربانی و قطعه کردن گوشت، تب کنگو از طریق خراش روی دست یا پاشیده شدن ترشح ها روی مخاطهای بدن به انسان منتقل شود.
عرفانی به علائم تب کریمه کنگو اشاره کرد و گفت:اگر علائمی مانند تب و کوفتگی به ویژه اگر با خونریزی و سابقه تماس با دام یا فرآوردههای گوشتی همراه باشد، خطر ابتلا به تب کنگو جان افراد را تهدید می کند و باید در این موارد فرد به سرعت به پزشک مراجعه و در حین معاینه تماس خود با دام را به پزشک یادآوری کند.
رئیس اداره مدیریت بیماریهای منتقله از حیوان به انسان وزارت بهداشت تاکید کرد: تشخیص به موقع نقش مهمی در درمان تب کنگو دارد، از این رو افراد در صورت مشاهده علائم بیماری باید فوری به پزشک مراجعه کنند و ارتباط با دام یا فرآوردههای گوشتی را به پزشک یادآوری کنند زیرا با تشخیص درست و به موقع بیماری درمان خواهد شد و جان افراد به خطر نمی افتد.
انتهای پیام/