عملی نشدن تعهدات شرکت‌های خودرویی برای تحویل خودرو در چند ماه گذشته موجب سطح بالایی از اعتراض‌های مردمی شده‌ است.

کلاف سردگم خودروسازان و قعطه‌سازان/ متقاضیان کِی خودروهای خود را تحویل می‌گیرند؟به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در ماه‌های گذشته شاهد بودیم که بسیاری از شرکت‌های خودروساز داخلی به تعهدات خود در قبال مردم در جهت تحویل خودرو عمل نکردند و این امر موجب شد تا نارضایتی‌ها و شکایت‌های بسیاری در سطح جامعه ایجاد شود. بسیاری از کسانی که در شرکت‌های خودرویی برای دریافت خودرو ثبت‌نام کرده بودند، با باشگاه خبرنگاران جوان تماس گرفته و عنوان کردند که چند ماه از موعد تحویل خودروی آنها گذشته است و با وجود تکمیل وجه کامل، هر زمان که به شرکت خودرویی زنگ می‌زنند، آنها اطلاعات دقیقی به مشتریان نداده و به شکلی مردم را از سر خود باز می‌کنند.

در این میان برخی از مردم عنوان می‌کنند که اگر واقعا شرکت‌های خودروساز، خودروی مورد نیاز بازار را نمی‌توانند تأمین کنند چرا برخی از نمایندگی‌های تأمین خودرو، خودرو را به صورت کارتکس و با قیمت بازار به فروش می‌رسانند.

زمانی که با شرکت‌های خودروسازی صحبت کردیم آنها دلیل اصلی تأخیر در تحویل خودرو را تأخیر در تحویل قطعات مورد نیاز توسط شرکت‌های قطعه‌سازی دانستند و گفتند: به محض اینکه قطعات خودروهای داخلی کامل شود، ما به تعهدات خود عمل کرده و این خودروها را روانه بازار خواهیم کرد. همچنین در این راستا شایعاتی مبنی بر این موضوع شنیده می‌شود که برخی از شرکت‌های قطعه‌سازی همچون شرکت کروز که تأمین کننده بخش اصلی قطعات مورد نیاز دو کارخانه بزرگ خودروسازی کشور است، به دلیل پرداخت نشدن طلب‌های خود از فروش قطعه به خودروسازان ممانعت به عمل آورده است.

در این راستا با چند تن از مسئولان خودرویی کشور به گفت‌و‌گو پرداخته‌ایم که در ادامه متن کامل آن آمده است؛

در قرارداد قطعه سازان، بازنگری نشده است

ساسان قربانی عضو شورای سیاستگذاری خودرو در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: تأمین قطعات برای خودروسازان دچار مشکلاتی شده است.

وی افزود: مواد اولیه برخی از قطعات تولید داخل وارداتی است و یا قطعاتی هستند که اجزای نیم‌ساخته آنها همچون بخشی از قطعات سیستم ترمز وارداتی است. گروه دوم گروهی هستند که مواد اولیه آنها داخلی است و آنها نیز با مشکل مواجه شده‌اند. به عنوان مثال تأمین ورق در چند ماه گذشته برای قطعه‌سازان مشکل بوده است.

قربانی یادآوری کرد: گروه دیگری از قطعات هستند که مواد اولیه آنها وجود دارد، اما قیمت آن بسیار بسیار بالا رفته است و همانطور که نرخ ارز در چند ماه اخیر سه برابر شده ، قیمت این مواد با همین شیب تند بالا رفته است.

عضو شورای سیاستگذاری خودرو بیان کرد: قطعه‌ساز نمی‌تواند این مواد اولیه گران را تهیه کند، زیرا برای فروش قیمت مشخصی دارد و برای او نمی‌صرفد که این مواد اولیه را تهیه کند و بطور حتم با این گونه تولید ضرر خواهد کرد.

وی اذعان کرد: بسیاری از شرکت‌های قطعه‌سازی با وجود زیان‌هایی که متحمل شده‌اند، قطعه مورد نیاز خودروسازان را تأمین کرده‌اند؛ تنها به این امید که قراردادهایشان بازنگری شود.

قربانی اضافه کرد: در بسیاری از موارد این بازنگری‌ها صورت نگرفته است و زمانی که به خودروسازان مراجعه می‌کنیم، آنها ادعا می‌کنند که سقف قیمت خودرو بسته است و از آنجایی که نمی‌توانیم قیمت خودرو را بالا ببریم، قیمت قطعات نیز افزایش نمی‌یابد.

عضو شورای سیاستگذاری خودرو با اشاره به اینکه در صنعت خودروسازی و قطعه‌سازی کشور یک کلاف سردرگم ایجاد شده است، گفت: آشفتگی در صنعت خودروسازی و قطعه‌سازی موجب شده که هردو این صنایع لطمه ببینند و در نهایت دود این موضوع به چشم مردم می‌رود.

وی تأکید کرد: گروهی از مردم که بطور واقعی مصرف کننده خودرو هستند، با هزار امید و آرزو پول‌های خود را جمع می‌کنند و یک خودرو ثبت‌نام می‌کنند و یا برخی از خانواده‌ها قصد ارتقای خودرو خود از یک محصول پایین‌تر به بالاتر را داشته‌اند و خودرو ثبت‌نام کرده‌اند. همچنین گروه سومی نیز وجود دارد که به دلیل نگرانی از قیمت ارز پول خود را تبدیل به خودرو کرده‌اند تا ارزش پول آنها حفظ شود.

قربانی افزود: مشکل تحویل قطعه وجود دارد و دلایل آن در داخل شرکت‌های قطعه‌سازی نیست و عوامل بیرونی در این موضوع بیشتر موثر است.

عضو شورای سیاستگذاری خودرو یادآوری کرد: در صورتی که مشکل در این میان، نرخ ارز است به تولیدکننده قطعه مربوط نمی‌شود و یا اگر مواد اولیه گران می‌شود بازهم قطعه‌ساز مقصر نیست. همچنین اگر گمرک در ترخیص کالا تأخیر داشته، چرا باید تولیدکننده غرامت آن را بپردازد؟

وی تصریح کرد: زمانی که به خودروسازان بابت عدم پرداخت مطالبات قطعه‌سازان شکایت می‌کنیم، آنها ادعا می‌کنند که خوردوسازی‌ها مانند قطعه‌سازی‌ها درگیر مشکلات بیشماری هستند و از طرف دیگر به دلیل بسته بودن سقف قیمتی نمی‌توانند مطالبات قطعه‌سازان را پرداخت کنند.

وی بیان کرد: متأسفانه هنوز اراده و برنامه مشخص، منسجم و فراگیری برای حل این مشکلات در کشور و دولت نمی‌بینم.

کروز ورشکسته نمی‌شود

حمیدرضا صمدی عضو هیئت مدیره شرکت کروز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: به جای اینکه انگشت اتهام به سمت یکدیگر دراز کنیم بهتر است به واقعیت‌های موجود نگاه کنیم.

وی افزود: از 8 مهرماه وارد تحریم‌ها شده‌ایم و به جای اینکه سرعت همکاری گمرکات، بانک‌ها و سازمان‌های دیگر دولتی بیشتر شود، فقط به دنبال متهم کردن یکدیگر بوده‌ایم.

عضو هیئت مدیره شرکت کروز بیان کرد: اکنون باید دست به دست هم داده تا بتوانیم از تحریم‌های کنونی به سلامت عبور کنیم و اگر قطعه‌سازانی چون کروز هم بخواهند انگشت اتهام خود را به سمت خودروسازان دراز کنند، می‌توانیم ادعا کنیم که آنها پرداخت‌های ما را سر موقع انجام نداده‌اند و قراردادها همچنان قراردادهای سال 93 است که با دلار 3200 تومان بسته شده اند.

صمدی افزود: به جای این نوع اتهامات بهتر است تصور کنیم که همه در یک کشتی هستیم و در حالی که طوفان موجب تلاطم کشتی شده است، بهتر است همگی با همفکری یکدیگر راه‌حل مناسبی برای نجات از وضعیت بحرانی کنونی پیدا کنیم.

عضو هیئت مدیره شرکت کروز تأکید کرد: بهترین راهکار برای حل مسائل کنونی خودروسازان و قطعه‌سازان تشکیل نشستی از سمت مقامات بالا دست است تا بتوانیم با همفکری و همدلی، راه‌حل برای حل مشکلات این دو صنعت بیابیم.

وی اظهار کرد: تاکنون تاریخ مشخصی برای این نشست تعیین نشده است ولی امیدواریم دولت در هفته جاری برنامه‌ای برای این نشست داشته باشد.

صمدی در پاسخ به این پرسش که آیا مردم می‌توانند امیدوار باشند که خودروهایشان را تحویل بگیرند، گفت: بطور حتم این اتفاق به زودی نخواهد افتاد، اما امیدوارم در دوره قبل از فصل زمستان تحویل خودرو به سطح معقولی از تعهدات برسد.

عضو هیئت مدیره شرکت کروز با اشاره به ثبت‌نام‌های جدید شرکت ایران خودرو گفت: ثبت‌نام‌های جدید با تعهد تحویل خردادماه سال آینده صورت می‌گیرد و مردم خود می‌پذیرند که با تعهد بلندمدت خودرو ثبت‌نام کنند.

وی ابراز امیدواری کرد: مشکلات صنعت خودروسازی و قطعه‌سازی در آینده نزدیک حل خواهد شد و بحران‌های کنونی برطرف می‌شود و انتظار می‌رود با درایت دولت از این مقطع،صنایع ما جان سالم به در ببرد.

صمدی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان دارد بحران‌های کنونی موجب ورشکستگی شرکت‌ قطعه‌سازی کروز شود، گفت: به طور حتم شرکت کروز ورشکست نخواهد شد و اگر قرار بود به این راحتی میدان را ترک کنیم، این اتفاق در سال‌های گذشته می‌افتاد.

عضو هیئت مدیره شرکت کروز با اشاره به شایعاتی در مورد دریافت ارز دولتی به میزان بالا توسط شرکت کروز و واردات قطعات خارجی به اندازه مصرف یکسال گفت: این شایعات را رد می‌کنم و در صورتی که شرکت ما نیز با ارز دولتی قطعه‌ای وارد کرده باشد، اکنون می‌بایست همچون مابقی واردکنندگان، مابه‌التفاوت آن را پرداخت کند.

قطعه‌سازان نتوانستند نیاز خودروسازان را تامین کنند

در ادامه احمد نعمت‌بخش دبیر انجمن خودروسازان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: دلیل اصلی تأخیر تحویل خودرو توسط شرکت‌های خودروسازی به مردم این بوده است که قطعه‌سازان نتوانستند به موقع قطعات مورد نیاز خودروسازان را تهیه کنند.

وی با اشاره به گستردگی تولید خودرو افزود: روزانه 2500 تریلی، قطعه وارد ایران خودرو می‌شود و اکنون پس از بخشنامه دولت و دپو شدن قطعات در گمرک، قطعه‌سازان نتوانستند قطعات لازم را به خط تولید برسانند و اکنون 50 تا 60 هزار خودرو ناقص بر روی دست خودروسازان مانده است که منتظرند قطعات مورد نیاز آن برسد وخودروهای تکمیل شده را تحویل مشتریان بدهد.

نعمت بخش تصریح کرد: براساس دستورالعمل جدید می‌توانیم قطعات را از گمرک ترخیص کنیم و پس از این اتفاق امیدواریم که قطعات وارد خطوط تولید شده و بتوانیم به تعهدات خود در قبال مردم عمل کنیم.

دبیر انجمن خودروسازان یادآوری کرد: برخی از قطعات مرود نیاز خودروسازان به صورت کامل وارداتی است و برخی دیگر اجزا یا مواد اولیه تشکیل دهنده آنها از خارج وارد می‌شود. در نتیجه در هر دو این موارد قطعه‌سازان نتوانستند نیاز خودروسازان کشور را تأمین کنند.

وی در خصوص عدم تحویل قطعه به خودروسازان همچون شرکت کروز به دلیل پرداخت نشدن معوقات آنها، گفت: در این زمینه اطلاعات کاملی ندارم، اما یکی از شرکت‌هایی که برای تأمین قطعه دچار مشکل شده است، شرکت کروز است.

گزارش از سمیه عرب

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۱
در انتظار بررسی: ۰
-
محمد
۱۰:۴۵ ۲۶ مهر ۱۳۹۷
آقا من همین ماه برج 7 سال 97 ال نود ایران خودر رو دریافت کردم
Iran (Islamic Republic of)
ترنم
۱۰:۴۸ ۰۲ مهر ۱۳۹۷
لطفا پیگیری کنید دعوتنامه مرداد شادرنشده چجوری برای ماه های بعد پیش فروش میکنن.
Iran (Islamic Republic of)
اویس
۲۱:۰۹ ۲۸ شهريور ۱۳۹۷
مردم نخرید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۵ ۲۷ شهريور ۱۳۹۷
متاسفم برای مشتریان که خودرو هرچقدر بشه قیمتش بدونه اینکه کیفیتش تغییر کنه باز میرن میخرن.
Iran (Islamic Republic of)
پدر 4 فرزند هستم کارمند بازنشسته اداره دولتی .
۲۰:۲۰ ۲۷ شهريور ۱۳۹۷
خداییش اخبار داغ فضای مجازی باشگاه خبرنگاران عالیه منه نوعی شهروند وقتی هر روز دنبال میکنم بسیار کیف میکنم دست مریزاد . و جا داره به دوستان زحمتکش که نظرات مردم را منتشر میدهند از کارمند انتشار کامنت ها کمال تشکر را دارم . و فکر میکنم کار بسیار سخت هست که روزی چندهزارتا کامنت ما مردم را با دقت میخونند و انتشار میدهند . دست همه درد نکنه .انشالله حاجت روا بشید .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۵ ۲۷ شهريور ۱۳۹۷
عمدا ناقص میذارن که بهانه داشته باشن احتکار کنن راه حلشم اینه که بگن هر خودرویی که خارج شد بلافاصله به مردم تحویل بشه و پول قطعات ناقصی بعلاوه هزینه تعویض رو به مشتری پس بدن تا مردم خودشون برن یدکی هاشو بذارن و معطل اینا نشه
اینجوری دیگه بهانه برای احتکار و دپو کردن ندارن
البته اینا خودشون هف خط روزگاران و این راه حلا رو بهتر از همه میدونن ولی عمدا صداشو در نمیارن تا بتونن سواستفاده کنن
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۰۳:۳۵ ۲۷ شهريور ۱۳۹۷
خودروسازان با بهانه کمبود قطعه خودروهای تکمیلی را به نمایندگان خود در شهرستانها با کارتکس می فرستند و بصورت آزاد می فروشند. لطفا رسیدگی فرمایید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۹ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
اللهم عجل له ولیک (ع)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۴ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
خدا شاهده خیلی از خانواده ها درگیر این شرکت ها شدند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۹ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
وقتی دست ی عده تو تمام زمینه ها باز باشه همین میشه که هر کاری دوست داشته باشن میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۳ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
کجایی کجایی دقیقا کجایی
Iran (Islamic Republic of)
هادی
۱۶:۳۵ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
شنیدم 6 میلیون نفر ثبت نام کردند . یک خودرو ساز که سالانه حداکثر 500 هزار تیراژ خودرو دارد . چطور می تواند 6 میلیون خودرو تولید کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۵ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
ایران مکانی برای گران شدن و هرگز ارزان نمی شود نادر ترین کشور روی کره ی زمین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۵ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
ما نميتوانم از خودرو سازی داخلی حمایت کنیم کدام یک از مسوولان ما پراید سوار ميشن
Iran (Islamic Republic of)
سعید کوشافر
۱۵:۴۲ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
سلام برشما ... من خودم خبرنگار هستم و مدتهاست پیگیر تحویل خودرویی هستم که سال گذشته ثبت نام کردم و سه ماه ازتکمیل وجه من میگذرد و برغم ثبت نام کردن خودروی ملی با توجه به دستور رهبری مبنی بر مصرف کالای ایرانی خدا شاهد است که دیگر تحملم تمام شده است از بس که زنگ زدم سایپا وگفتند همین هفته و الان سه ماه است من را علاف کرده اند... تازه شنبه نمایندگی تماس گرفته و دریک حرکت سودجویانه به من میگوید بیایید خودروی خودرا به نمایندگی واگذار کنید تا بجای ان یک خودروی ساینا به شما بدهیم . درحالی که من بخاطر کمردرد مجبور به استفاده از خودروی اتومات هستم ... اینم سندش....
Iran (Islamic Republic of)
بیداد
۱۴:۵۹ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
۲ خودرو ساز ، ببینید چطور مردم را مسخره خودشان کردن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۵ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
ازمسوولان محترم انتظارداریم به این مشکل عدم تحویل به موقع خودروهای پیش فروش شده توسط شرکتهای خودروسازرسیدگی عاجل نمایند.
-
ناشناس
۱۳:۴۹ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
من آبان ماه 1396 یه ال نود ایران خودرو ثبت نام کردم و قرار بود ماه اردیبهشت سال 1397 تحویل بگیرم ولی هنوز تحویل نگرفتم و هر موقع هم که به ایران خودرو زنگ یا مراجعه می کنم یه جوری سرکارم میزارند انگار تنها طرفی که بیکار هست من هستم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۰ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
چرا خودروها را در وقت مقرر تحویل نمیدهند ؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
1
۱۵:۰۸ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
اين سوال همه است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۲ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
منم دیگه خودرو نمیخرم فعلا
United States of America
ناشناس
۱۲:۵۳ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
چرا مسئولان اجازه نمیدهند بهترین ماشینهای اروپایی با نصف قیمت خودروهای داخلی وارد کشور شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۷ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
مرگ بر آمریکا مرگ بر اسرائبل مرگ بر انگلیس مرگ بر فرانسه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۳ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
هیچکس نباید بخره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۳ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
تمام این موارد برای اینه که قیمت ها را افزایش دهند اگر ایرانی جماعت یه کم غیرت به خرج داده و این محصولات را تحریم و با آنها برخورد انقلابی کنند مطمئن باشید حساب کار دستشان میاد حق گرفتنی است و باید آن را گرفت و یقین داشته باشید...هر وقت خودرو با نرخ واقعی وارد بازار شد معلوم میشود ...خودرو بخرید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۵ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
تنها راهکار مفید و کارساز، راه اندازی خطوط تولید خودروهایی همچون هیوندای و کیا وتویوتا و حتی شرکت های معتبر چینی در کشور بدون دخالت و مشارکت شرکت های ایرانی و مقامات دولتی و رسمی کشوره.
بهتون قول میدم نیاز به هیچ نظارتی هم نیست و خودروهایی که شرکت های ایرانی با کمترین سطح خدمات و مسئولیت و با گزاف ترت قیمت به خورد خلق الله میدن؛ با حداقل نصف قو با بهترین کیفیت، اونم بطور تمام قسط میدن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۷ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
نها راهکار مفید و کارساز، راه اندازی خطوط تولید خودروهایی همچون هیوندای و کیا و تویوتا و حتی شرکت های معتبر چینی در کشور بدون دخالت و مشارکت شرکت های ایرانی و مقامات دولتی و رسمی کشوره.
بهتون قول میدم نیاز به هیچ نظارتی هم نیست و خودروهایی که شرکت های ایرانی با کمترین سطح خدمات و مسئولیت و با گزاف ترین قیمت به خورد خلق الله میدن؛ با حداقل نصف قیمت با بهترین کیفیت، اونم بطور تمام قسط میدن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۱ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
بایدعوامل مافیایی خودرورامحاکمه اموالشان مصادره وبه تناسب ثروتشان که بادآورده وغیرمشروع می باشد
مجازات شوند
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۱۱:۴۳ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
ایران خودرو در سنوات گذشته مدعی بود 100 درصد قطعات خودرو ملی در داخل تولید می شود مگر حالا چه اتفاقی افتاده است؟تشنه نگه داشتن بازار به بهانه نداشتن قطعه و بالا بردن قیمت ها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۷ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
تعرفه واردات باید حذف بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۷ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
نها راهکار مفید و کارساز، راه اندازی خطوط تولید خودروهایی همچون هیوندای و کیا و تویوتا و حتی شرکت های معتبر چینی در کشور بدون دخالت و مشارکت شرکت های ایرانی و مقامات دولتی و رسمی کشوره.
بهتون قول میدم نیاز به هیچ نظارتی هم نیست و خودروهایی که شرکت های ایرانی با کمترین سطح خدمات و مسئولیت و با گزاف ترین قیمت به خورد خلق الله میدن؛ با حداقل نصف قیمت با بهترین کیفیت، اونم بطور تمام قسط میدن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۱ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
خدا کنه راست باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۶ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
خودروسازان خیلی راحت قیمت ها را بالا میبرند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۵ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
به دليل عدم واردات خودروهاي خارجي ارزان قيمت به ايران بوده و خودروسازان داخلي خيلي راحت قيمتها را بالا ميبرند.اگه واردات آزاد بشه خودروسازان مجبور مي شوند ساختن خودرو باكيفيت تر و ارزانتر از آنها رقابت كنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۲ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
چرا خودرو ها را تحویل نمیدهند ؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۰ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
انشاالله خودروی متقاضیان انقدر دیر و با ارزش افزوده بهشون تحویل بدن که تا این متقاضیان خائن به ملت نقره داغ بشن و فوری حمله نکنن کالای گرون بخرن
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۰۹:۱۹ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
اول پول رو از شما می گیرند و باهاش تجارت می کنند وقتی که سود کردند چون تو پیشفروش قیمت خودرو مشخص نبوده . قیمت بالا خودرو را به شما قیمت می دهند تا کسانیکه در پیشفروش پول واریز کرده اند منصرف بشوند و تقاضای پولشان را بکنند . خیلی ساده . اینرو همه می دونند . همه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۸ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
به مردم چه ربطی داره مگر سمند خودرو ملی نیست ۳ماه نیم از تحویل خودرومان گذشته هرروز یه بهانه ای میارن حرفم که میزنیم میگن برو پولتو بگیر بزرگترین مشکل اینه که مدیریت نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۸ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
عده ای که یهو جوگیر میشن حقشون که خودرو سازا اینطوری باهاشون رفتار کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۱ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
الله برکت لا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۹ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
علی برکت الله
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۲:۴۵ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
علـــــــــی برکــــــــــــــــت الله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۸ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
عــــــــــــــلــــــــــــی برکــــــــــــــــــــــــــــت الـــلــــه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۹ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
تا زمانی که ملت پول وسیله ندیده را پیش پرداخت میکنند باید همین بلا سرشان بیاید ...خودرو سازجان هر انچه می توانی به این ملت تحمیل کنید تحملشان زیاد است...علی برکت الله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۳ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
دراین بازار آشفته این خودروسازان دارند کیف اش را میبرند
Iran (Islamic Republic of)
1
۱۵:۰۵ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
یادآوری میکنم این کیف فقط مخصوص خودرو سازان نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۴ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
باید نظارت ها و برخوردها بیشتر شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۱ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
به خودروسازان بگید اینقدر مردمو اذیت نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۷ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
چشم میگیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۶ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
باید خودروهای داخلی با کیفیت و ارزون شوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۸ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
اونم به چشم .امری دیگه ای نداری هم وطن
آخرین اخبار