به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه آمریکایی کریستین ساینس مانیتور نوشت مانورهای نظامی روسیه حامل پیامی برای غرب است اما احتمال همپیمانی روسیه و چین در این وضع بسیار کم است.
کریستین ساینس مانیتور گزارش داد: روابط بین مسکو و پکن همیشه واشنگتن را تحت تاثیر قرار داده است و این روابط بویژه در دوران هایی که روابط مسکو، واشنگتن و پکن بحرانی بوده است با حساسیت بیشتر از سوی آمریکا پیگیری شده است. روسیه اخیرا مجموعهای از مانورهای گسترده نظامی را شروع کرده است که از دوران جنگ سرد بیسابقه هستند. مانور ووستوک دو هزار و هجده روسیه هم اکنون در حال برگزاری است و نشان دهنده سطح بسیار بالایی از اتحاد ژئوپولیتیک چین و روسیه است. این مانور نظامی بعد از نشست مشترک سران جمهور روسیه و چین در منطقه ولادی وستوک شروع شد و برگزاری آن این گمانه زنی را مطرح کرد که احتمالا روسیه و چین به سمت تشکیل یک ائتلاف بزرگ نظامی حرکت می کنند. این موضوع نگرانی های شدیدی را هم در غرب ایجاد کرده است. در این مانور نظامی گروه هایی از نظامیان روسیه و چین و تعدادی از نظامیان مغولستان شرکت کرده اند.
سرگئی لاکونین، کارشناس مسائل شرق دور میگوید این مانور حامل پیامی صریح برای واشنگتن و به معنای تلاش برای سیاست های آمریکا از جمله جنگ تجاری آن با کشورهای دیگر است. این سیاست آمریکا چین را وادار کرده است که به دنبال روابط نزدیک تری با روسیه باشد.
نویسنده گزارش روزنامه کریستین ساینس مانیتور نوشته است درباره این مانور مشترک روسیه و چین بزرگنمایی شده است و در حالی که روابط دو کشور رو به رشد هستند اما هدف آنها تشکیل یک ائتلاف بزرگ نظامی نیست. این گروه از کارشناسان می گویند هدف مانور نظامی مشترک روس ها و چینی ها ارسال این پیام به آمریکا است که از مناطق شرقی آسیا خود را دور نگه دارد.
پیش از این مانورهای نظامی مشترک روسیه و چین در چارچوب توافقنامه شانگهای برگزار می شدند اما این بار حضور سه هزار و دویست نظامی چین به همراه سی بالگرد و جنگنده این کشور در مانور مشترک با نیروهای روسیه پدیده جدیدی است.
ویکتور لیتوکین، سردبیر بخش نظامی آژانس خبری تاس می گوید مشارکت نیروهای چین در مانور نظامی روسیه نشان دهنده آن است که دو کشور در برابر قدرت برتر جهانی متحد میشوند و در منطقه در برابر آن میایستند. وی گفت شاید ما همپیمان نباشیم اما همکاری های مشترک ما به سرعت در حال گسترش هستند.
گسترش همکاری های نظامی میان چین و روسیه با گسترش همکاری های اقتصادی آنها همراه شده است. روابط تجاری دو کشور و همچنین سرمایه گذاری چین در روسیه هم به سرعت افزایش می یابد. روسیه بزرگترین تامین کننده نفت مورد نیاز چین است همچنین قرار است بزرگترین تامین کننده گاز مورد نیاز چین هم بشود. همزمان با افزایش تعرفه گمرکی محصولات و کالاهای چینی در آمریکا، مقامات پکن به بازارهای روسیه چشم دوخته اند.
نویسنده گزارش کریستین ساینس مانیتور در پایان نوشته است کارشناسان معتقدند صحبت کردن درباره تشکیل ائتلاف نظامی میان چین و روسیه بسیار زودهنگام است. برخی از کارشناسان هم مانور نظامی روسیه و چین را بزرگنمایی شده توصیف می کنند و می گویند مقامات روسیه از شرکت سیصد هزار نیرو در این مانور خبر دادهاند این در حالی است که تعداد نیروهای زمینی روسیه از دویست و هشتاد هزار نفر فراتر نمی رود. این کارشناسان می گویند درباره تعداد خودروها و تجهیزاتی که در این مانور مشارکت دارند هم بزرگنمایی می شود.
انتهای پیام/