به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محققان هشدار میدهند اگر میخواهید از این بیماریها دور بمانید مصرف غذاهای فرآوری شده را متوقف نمایید.
گوشتهای فرآوری شده شامل هات داگ، همبرگر، سوسیس و کالباس هستند. این گوشتها به طریقی آماده میشوند که طعم و مزه شان با استفاده از نمک، خشک کردن و دودی کردن حفظ میشود. مصرف این نوع مواد خوراکی موجب افزایش ریسک ابتلا به برخی بیماریها و مشکلات سلامت میشود که در ادامه به آنها اشاره میشود:
سرطان کلورکتال (انتهای روده بزرگ)
موسسه سرطان سازمان بهداشت جهانی، گوشتهای فرآوری شده را در رده مواد سرطان زا طبقه بندی کرده است. طبق اعلام این سازمان، مصرف روزانه ۵۰ گرم گوشت فرآوری شده (کمتر از دو برش کالباس) ریسک ابتلا به سرطان کلورکتال را تا ۱۸ درصد افزایش میدهد. محققان عنوان میکنند نیتریت و نیترات افزوده شده در طول فرآوری گوشت به عنوان نگهدارنده عامل بروز این سرطان است چراکه این ترکیبات میتوانند به مواد شیمیایی سرطان زا در بدن تبدیل شوند.
بیماری قلبی
تحقیقات علمی نشان میدهد بین آلرژن موجود در گوشت قرمز نظیر کالباس و همبرگر و تشکیل چربیهای مسدودکننده عروق قلبی رابطه وجود دارد که موجب افزایش ریسک حملات قلبی و سکته میشود. چربیهای اشباع شده در این گوشتها هم عامل اصلی بیماری قلبی هستند.
کاهش تعداد اسپرم
گوشتهای فرآوری شده موجب تحریک سلولهای چربی در بدن در تبدیل تستوسترون به استرادیول (که شبیه استروژن است) شده و در نتیجه به تولید اسپرم آسیب میرسانند. به همین دلیل مردانی که به طور مرتب گوشت فرآوری شده مصرف میکنند در مقایسه با مردانی که به ندرت از این نوع گوشتها استفاده میکنند، تعداد اسپرم کمتری دارند.
بیماری کبدی
گوشتهای فرآوری شده حاوی میزان بالا نمک است که منجر به احتباس مایعات در بدن میشود. در نتیجه بدن دچار تورم شده و بیماری کبدی ایجاد میشود.
بلوغ دیرهنگام
محققان ایرلندی دریافتند مصرف بیش از اندازه نمک که معمولا در گوشت فرآوری شده یافت میشود، ممکن است منجر به بلوغ دیرهنگام شود که میتواند باعث بروز مشکلات رفتاری، استرس و کاهش قدرت باروری شود.
فشارخون بالا و دیابت
فسفات موجود در گوشتهای فرآوری شده میتوانند عامل فشارخون بالا و بیماری قلبی باشند. میزان بیش از حد زیاد فسفات موجب تولید هورمونی موسوم به FGF ۲۳ در استخوانها میشود که به قلب فشار آورده و میتواند منجر به فشارخون بالا شود. سدیم اضافی در گوشتهای فرآوری شده تاثیر منفی بر میزان قندخون هم دارند که میتواند منجر به دیابت شود.
منبع: مهر
انتهای پیام/