به گزارش گروه فیلم و صوت باشگاه خبرنگاران جوان؛ کودکان یمنی در روستایی در استان حجه از گرسنگی برگ درخت میخورند.
گزارشگر شبکه المنار با اشاره به تصاویر دلخراش کودکان یمنی گفت: ساکنان روستای مشرادا در استان حجّة یمن دهها سال بود دچار این وضع جنگ زده نشده بودند.
فعالیت بیشتر مراکز و مؤسسات در مشرادا متوقف شده است و متجاوزان سعودی - آمریکایی فقط یک مرکز بهداشتی برای آنان باقی گذاشته اند که آن هم فاقد هرگونه امکاناتی است و از پزشک کودکان و کپسولهای اکسیژن و حتی برق هم خبری نیست.
گزارشگر با اشاره به تصاویر کودکی که فقط استخوانهایش مانده است، اظهار کرد: با وجود این اتاقها و سالنهای این مرکز پزشکی کودکان مملو از کودکان به خصوص شیرخوارگان است و گرسنگی و محاصره به حدی رسیده است که قابل تحمل نیست.
مکّیة مهدی رئیس مرکز بهداشتی روستای مشرادا بیان کرد: «این مرکز هفتهای حد اقل پذیرای ۱۷ مورد است. سوء تغذیه به مرحله وخیمی رسیده است. سوء تغذیه در حد متوسط یا پایین و طبیعی نیست بلکه در حد وخیم است. این نشانه خطر است. گرسنگی در این استان شیوع یافته است.»
گزارشگر گفت: گرسنگی، بزرگ و کوچک را در محله اسلم در شمال روستای مشرادا از پا انداخته است. محاصره این روستا توسط متجاوزان باعث شده است این روستا از سادهترین امکانات زندگی محروم شود و مردم آن روزهای سختی را میگذرانند. هر روز مجبورند با شیوههای ابتدایی راه بروند و به دنبال آب باشند و غذایشان نیز برگ نوعی درخت محلی است که هر روز از آن استفاده میکنند تا زنده بمانند.
محمد علی از ساکنان محله اسلم در روستای مشرادا اظهار کرد: «برگ درختان را میپزیم و از برگ درختان تغذیه میکنیم. برگ درختان تاکنون جانمان را حفظ کرده است.»
یک نفر دیگر با اشاره به فرزندش که در حال خوردن برگ درختان بود گفت: «پس از اینکه شیرینی جات قطع شده است و وجود ندارد این خوراک، غذای کودکانم شده است.»
گزارشگر بیان کرد: فاجعه انسانی آنها با ادامه محاصره سعودی آمریکایی طی سه سال گذشته در حال شدت یافتن است تا جاییکه یونیسف زنگ خطر را بار دیگر به صدا در آورده است.
مرتکسل ریلانو نماینده یونیسف در یمن گفت: «با وجود همه کارهایی که در زمینه بهداشت و تغذیه و نظافت انجام میدهیم و پولی که به خانوادهها میدهیم، اما اوضاع خانوادههای بیکار و بدون در آمد با ادامه جنگ فاجعه آمیز شده است.»
گزارشگر افزود: یونیسف اعلام کرده است بیش از دو میلیون کودک یمنی از سوء تغذیه رنج میبرند و حدود چهار صد هزار نفر از آنان به سوء تغذیه شدید مبتلا شده اند و بیش از یازده میلیون کودک یمنی یعنی حدود هشتاد درصد از جمعیت زیر هجده سال کشور با خطر کمبود غذا و ابتلا به بیماریها در نتیجه حمله به یمن روبرو هستند.
بیشتر بخوانید: فهرست مختصری از کودک کشیهای سعودیها در یمن + فیلم