به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در بند یک اساسنامه فدراسیون فوتبال که برای فیفا هم ارسال شده، در تعریف فدراسیون فوتبال آمده این نهاد یک نهاد غیردولتی محسوب میشود. پیشتر فدراسیون فوتبال یک نهاد عمومی غیردولتی به حساب میآمد که کلمه عمومی ذهنیت دولتی بودن فدراسیون فوتبال را به وجود میآورد.
خیلی از نهادها در ایران مؤسسه عمومی غیردولتی هستند؛ مثل شهرداری، مثل بنیاد شهید و سازمان تأمین اجتماعی، اما در ادامه برای منفک شدن فدراسیون فوتبال از دولت در تعریف فدراسیون فوتبال آمده نهاد غیردولتی.
اساسنامه فدراسیون فوتبال که در دوره انتقالی تغییر کرده و برای فیفا ارسال شده بود، از سوی این نهاد بدون اشکال برشمرده شد و فیفا به فدراسیون فوتبال اجازه فعالیت داد؛ نکتهای که مهم است و باید آن را بدانیم، این است که اساساً فیفا برای هیچیک از فدراسیونهای ملی اساسنامه تدوین نکرده و اساسنامهای را مصوب نمیکند.
فیفا تنها اساسنامهها را مطالعه میکند و اگر اشکالی داشته باشد، آن را گوشزد میکند. اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران مورد تأیید فیفاست و البته کیومرث هاشمی پیشتر گفته بود این اساسنامه مورد تأیید هیئت دولت هم قرار گرفته است. این ادعا در سال ۸۶ مطرح شد، اما گودرزی، وزیر وقت وزارت ورزش و جوانان مصر بود فدراسیون فوتبال به عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی باقی بماند و وزیر ورزش و جوانان همچنان به عنوان رئیس مجمع عمومی بتواند رئیس فدراسیون را برکنار کند. اتفاقی که در زمان علیآبادی رخ داد و فوتبال ایران تعلیق شد.
بر این اساس منع به کارگیری بازنشستهها در فدراسیون فوتبال سندیت ندارد و اگر سازمان بازرسی کل کشور بخواهد مهدی تاج را به این بهانه از فدراسیون فوتبال کنار بگذارد، فیفا به پرونده ورود میکند و فوتبال ایران را دوباره تعلیق خواهد کرد.
آنچه مسلم است؛ فیفا در حال حاضر اساسنامه فدراسیون فوتبال را میشناسد نه قانون منع به کارگیری بازنشستهها. از سویی در اساسنامه فدراسیون فوتبال که به تصویب هیئت دولت رسیده و فیفا هم آن را مطالعه کرده، آمده فدراسیون فوتبال یک نهاد غیردولتی به شمار میرود و ضرورتی ندارد از قوانین دولتی تبعیت کند.
منبع: روزنامه خبرورزشی
انتهای پیام/