قاسمی گفت: بانک‌ها با ارائه انواع سرویس‌های رایگان و عدم چرخش پول در سیستم بانکی، به پارکینگ مجانی برای نقدینگی تبدیل شده اند.

بانک ها پارکینگ نقدینگی جامعه شده اند/گرایش بانک مرکزی به کاهش سود بانکیمجید قاسمی، رئیس اسبق بانک مرکزی در گفت و گو با  خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در واکنش به اخباری مبنی بر تغییر سود سپرده های بانکی ،اظهار کرد: در سال های اخیر  نوسان  سود سپرده های بانکی  باعث خروش سیل نقدینگی در بازار ها شده و این امر  به صورت پنهان و نهان در جامعه در حال فعالیت است.

وی افزود:بیش از اینکه با معضل حجم نقدینگی مواجه باشیم با ساختار آن مشکل داریم، مشاهدات  و اخبار غیر رسمی نشان می دهد که برخی از بانک های کشور به سپرده های کوتاه مدت خود سودی معادل سپرده بلند مدت پرداخت می کنند که خلاف قوانین بانکی است و متاسفانه با تغییرات مدیریتی اخیر هنوز برخوردی با این نهاد ها نشده است مشکل دیگری که عامل افزایش نقدینگی است؛ صدور مجوز برداشت خارج از موعد این سپرده ها از بانک هاست که سرمایه نقدی را به علاوه سود تعلق گرفته  به کل کشور تزریق می کند.


بیشتر بخوانید: بازگشت ثبات تا چند هفته آتی/ افزایش نرخ سود سپرده بانکی امکان پذیر نیست


رئیس اسبق بانک مرکزی در ادامه  در تشریح صدور مجوز برخی از بانک ها برای برداشت زود هنگام سپرده ها گفت: این امر اثر بسیار منفی در میزان افزایش پول نقد در دست مردم  دارد و به نوعی تیشه به ریشه اقتصاد و همچنین سیستم بانکی کشور می زند.

بانک ها پارکینگ مجانی پول ها!

وی ادامه داد: بانک ها این روزها با ارائه انواع سرویس های رایگان و نبود چرخش پول در سیستم بانکی،به پارکینگ مجانی برای نقدینگی تبدیل شده اند.در صورتی که با ارائه خدمات مناسب به مشتریان خود می توانند باعث جذب اعتماد جامعه و مهار نقدینگی ( طبق آخرین اخبار 1 هزار 600 میلیارد تومان )شوند.

قاسمی  با اشاره به میزان بدهی بانک ها به بانک مرکزی تشریح کرد: این سازمان ها در دو حالت به تخلفات و بدهی های بانکی مبتلا می شوند؛یکی از این دلایل دخالت دولت برای تکلیف قوانین و استفاده از منابع سپرده این بانک هاست؛سال 90 و 91 شاهد برداشت 3 هزار میلیارد تومانی از منابع بانک ها بودیم.

وی افزود:بانک مرکزی معتقد بود که بانک ها درباره مسائل ارزی تخلف کرده اند اما در صورتی که با گزارش های حسابرسی و ارائه کارنامه های بانکی این امر کاملا نادرست است .به واقع رفع این چالش  ملزم به بازگرداندن حجم بالایی از این برداشت ها به منابع بانکی است.

قاسمی بیان کرد: دومین عامل ایجاد بدهی ها و تخلفات بانکی، مدیریت های  غلط بانک ها و همچنین برداشت ها بی تدبیر از منابع بانک مرکزی است که باید از سوی این نهاد به شدت محکوم و مجازات شود.

رئیس اسبق بانک مرکزی با اشاره به رویکردهای فعلی این نهاد برای تعیین سود سپرده های بانکی گفت: از صحبت های اخیر رئیس کل بانک مرکزی به نظر می رسد ما شاهد کاهش سودهای بانکی خواهیم بود زیرا افزایش این روند قطعا منجر به غول پیکر شدن بدنه نقدینگی  و آسیب جدی به اقتصاد خواهد شد.

وی افزود: ورود این سرمایه به بازار سکه،طلا و ارز هرج و مرجی را که در ماه های اخیر مشاهده کرده اید رقم می زند،البته برخی معتفد هستند مسکن و خودرو نیز شامل این هرج و مرج خواهد شد اما به نظر بنده با ورود نقدینگی به بازار مسکن رونق اقتصادی ایجاد خواهد شد در صورتی که قیمت در این بخش ثبات پیدا کند.

قاسمی تشریح کرد: معتقدم باید سودهای بانکی کاهش یابد و به همان 15 درصد بازگردد، زیرا هر چه سود بانکی بیشتر شود مانند آب شوری است که با نوشیدن آن تشنه تر می شویم؛افزایش نقدینگی نیز همانند همین مثال عمل می کند.

جذب اعتماد جامعه برای سپرده گذاری های بیش تر

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا با کاهش نرخ سود سپرده های بانکی، نقدینگی به سمت بازار طلا و ارز نمی رود؟ گفت: متاسفانه بازارهای موازی به حالت خنثی در آمده اند و موضوع اصلی جامعه سپرده ها و سود سپرده های بانکی و حتی تسهیلات  نیست بلکه میزان اعتماد آن ها به نحوه چرخش پول در تولید و صنعت کشور است.

رئیس اسبق بانک مرکزی با اشاره به اثر مخرب نرخ ارز بر پایه پولی گفت: قطعا رشد نرخ ارز در بازه زمانی کوتاه مدت پایه پولی را منبسط کرده و روز به روز ضعیف تر می کند.با توجه به اهمیت این موضوع باید برای پایه پولی کشور وقت بیشتری صرف کرد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر نبود هماهنگی بین سازمان ها و سیستم های پولی و مالی برای اجرای قوانین، گفت: عوامل متعددی براین موضوع حاکم است که یکی از این عوامل کسری بودجه  و دیگری نوسان خالص دارایی های خارجی است.

قاسمی در پایان گفت: دارایی های خارجی شامل ارزهاست و با افزایش نرخ این اسعار، پایه پولی تا 5 برابر منبسط می شود، در نتیجه این انبساط بانک ها با بدهی های سرسام آوری به بانک مرکزی مواجه شده و فرمان اداره بانک ها از دست مدیران خارج می شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: بانک مرکزی ، تسهیلات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۵
در انتظار بررسی: ۰
Germany
ناشناس
۲۱:۲۲ ۲۸ شهريور ۱۳۹۷
رزش سرمایه بانکها به یک سوم کاهش پیدا کرد و این بدان معنی است که ثروت اندوخته شده در بانکها که حاصل تلاش و دست رنجه بسیاری از مردم میباشد به فنا رفته !
Iran (Islamic Republic of)
ل
۱۸:۵۹ ۲۸ شهريور ۱۳۹۷
لطفا رسیدگی کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۶ ۲۸ شهريور ۱۳۹۷
افزایش سود بانکی ، نیازمند ارائه پیشنهاد واقعی و عملی برای جلوگیری از سرازیر شدن پول از بانکها به سمت بازارهای دیگر است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۲ ۲۸ شهريور ۱۳۹۷
آدم عاقل پولش را تو بانک نمزاره طلا و دلار کنید
Germany
ناشناس
۱۶:۲۱ ۲۸ شهريور ۱۳۹۷
به داد مردم بر سید...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۵ ۲۸ شهريور ۱۳۹۷
باید پاسخگو باشند
Iran (Islamic Republic of)
محمود
۱۴:۰۸ ۲۸ شهريور ۱۳۹۷
من پاداش پایان خدمتم در سال 88 و دیه تصادف فرزندم در سال 76 و همه پس اندازم به صورت حساب کوتاه مدت در بانک سپرده گذاری کردم با کم شدن 700 در صد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۰ ۲۸ شهريور ۱۳۹۷
کنترل و نظارت بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۵ ۲۸ شهريور ۱۳۹۷
به خدا خرج خورد خوراک داره روازنه بالا میره
کی رسیدگی میکنه؟
کجاست نظارت؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۲ ۲۸ شهريور ۱۳۹۷
با حجوم آوردن مردم به بانکها و برداشت پولهیشان برای سرمایه گذاری در بخش سکه و طلا امکان ورشکستگی بانکها زیاد است...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۹ ۲۸ شهريور ۱۳۹۷
همینطور که بارها عرض شد علاج مهار نقدینگی نیست بلکه حذف نقدینگی است !
حداقل بایستس 50 درد از پایه پولی حذف گردد تا بتوان وضع موجود را سرو سامان داد !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۷ ۲۸ شهريور ۱۳۹۷
رسیدگی کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۹ ۲۸ شهريور ۱۳۹۷
ولا خدمات رایگان فقط قبض نوبت دهیش رایگانه والا مثلا قوامین حتی برای پول نقدی گرفتن از بانک خودش با کارت خودش حتی پولهای کمترازیک میلیون کارکرد ازمشتری میگیره سهامهایی هم که به بورس ارایه کرده بودم ۳ساله متوقف کرده و فقط پول مردم بدبختو مسدود کرد حتی سودشونم نمیده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۷ ۲۸ شهريور ۱۳۹۷
بانك ها وموسسات مالي چند سال است ورشكسته هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۶ ۲۸ شهريور ۱۳۹۷
اعتماد در عملکرد بوجود میاد با شعار بوجود نمیاد.الان شما پول ات را بدی هر جنسی از ریال بهتر می مونه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۰۷ ۲۸ شهريور ۱۳۹۷
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۰۲ ۲۸ شهريور ۱۳۹۷
به فکر ملت باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۵۴ ۲۸ شهريور ۱۳۹۷
باید برنامه دراز مدت برای مهار نقدینگی انجام داد . نه اینکه بهره سپرده کم و سود وام بانکی بالا . من خودم آدم دراز مدتی ایی هستم و با کوتاه مدت مخالفم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۳۷ ۲۸ شهريور ۱۳۹۷
اوضاع خیلی بد است گرونی بیداد میکنه
Germany
ناشناس
۰۲:۰۰ ۲۸ شهريور ۱۳۹۷
به دلار چه قد می شه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۱ ۲۸ شهريور ۱۳۹۷
حدود10 سانتیمتر
Iran (Islamic Republic of)
مسعود
۰۱:۱۸ ۲۸ شهريور ۱۳۹۷
احتمالآ خدمات رایگان به از ما بهتران ارائه میشود...وگرنه به سپرده های خرد مردم یا انواع کارمزد ...از ما فقیران...چه عرض کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۵ ۲۸ شهريور ۱۳۹۷
کسانی که از یکسال پیش تا بحال پولشان نزد بانکها بصورت سپرده بوده است . ارزش پولشان یک سوم شده است . و مقصر هم بانک مرکزی است.
حالا اینها که نقشی در آسیبهای ناشی از سیل نقدینگی و دلال بازی و واسطه گری نداشته اند باید تنبیه هم بشوند ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۲:۵۵ ۲۸ شهريور ۱۳۹۷
کاملا درست میگی بنده از جوانی دارم کار میکنم تو این ۱۵ سال فقط توانستم پول تو بانک بزارم والان همش ۳۰ میلیون پس انداز دارم الان دو فرزند دارم دو خانواده دیگه دارم خرج میدم مستاجرم خانه هم ندارم خدایا منو بکش تا این صحنه ها را نبینم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۳ ۲۸ شهريور ۱۳۹۷
اون مستاجر بیچاره 3 سال پیش 10 میلیون پول دست موجر داشته و الان همون 10 م تومن را باز پس میگیره با کاهش چند صد درصدی.
آخرین اخبار