به گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها وضعیت بازار مسکن نسبت به سال گذشته بسیار متفاوت است. آمارها حاکی از آن است گه میزان معاملات مسکن در مقایسه با سال گذشته کاهش 30الی 40 درصدی داشته است.از سوی دیگر گزارش های میدانی نیز نشان می دهد حال بازار مسکن چندان مناسب نیست و میزان صدور پروانههای ساختمانی کاهش 1.4 درصدی داشته است.
احمد سرحدی کارشناس مسکن در گفتوگو با خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،از کاهش چشمگیر توان خرید مردم در بخش مسکن خبر داد و گفت: بازار مسکن در وضعیت آشفتهای به سر میبرد به طوری که بسیاری از خریداران و فروشندگان مسکن در وضعیت بلاتکلیفی قرار گرفته اند.
وی ادامه داد: در صورتیکه میزان تسهیلات خرید مسکن افزایش یابد به دلیل بالا بودن نرخ اقساط آنها و پایین بودن مدت زمان بازپرداخت متقاضیان چندان از آن استقبال نمیکنند.
این کارشناس مسکن نوسان بازار اقتصادی کشور و اعمال دوباره تحریمها را دلیل اصلی وضعیت کنونی بازار مسکن اعلام کرد و افزود: در صورتیکه مدت زمان بازپرداخت تسهیلات مسکن افزایش یابد میتوانیم امیدوار باشیم که وضعیت این بازار بهترشود.
سرحدی توضیح داد: دولت طبق تکلیف قانون اساسی باید سالانه یک میلیون واحد مسکونی برای متقاضیان بسازد و دولت یازدهم در ابتدای ورود خود طرح مسکن اجتماعی را برای بهبود بازار مسکن مطرح کرد اما هنوز بعد از گذشت 5 سال این طرح تنها در حد حرف باقی مانده است.
مشاوران املاک نیز دل خوشی از وضعیت کنونی بازار مسکن ندارند به طوری که بسیاری از آنها شغل خود را تغییر شغل داده اند. به گفته برخی از مشاوران املاک میزان معاملات خرید و فروش مسکن بسیار کاهش یافته و در طول سه ماه گذشته تنها یک الی دو معامله انجام شده است.
یکی از مشاوران املاک در محدوده خواجه عبدالله انصاری در گفتوگو با خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان با اعلام نارضایتی از افزایش قیمتها گفت: نرخها بیش از حد تورم افزایش یافته و میزان معاملات مسکن کاهش بسیار چشمگیری داشته است.
وی ادامه داد: میانگین قیمت مسکن در این محدوده ،سال گذشته 7 میلیون تومان بوده اما امسال به 14 میلیون تومان رسیده است بنابراین کمتر متقاضی برای خرید به مشاوران املاک مراجعه میکند.
این مشاور املاک درباره پیشبینی بازار مسکن در نیمه دوم سال نیز گفت: بعید است که قیمتها در نیمه دوم سال به ثبات برسد و یا کاهش یابد، به نظر بنده بازار تا چند ماه آینده وارد رکود سنگینی میشود.
وی همچنین درباره بازار اجاره نیز گفت: برخی از مالکان انصاف را کنار گذاشته و قیمتهای اجاره را بیش از 30 تا 40 درصد افزایش دادهاند بنابراین بسیاری از مستأجران مجبور شدهاند به مناطق پایینتر بروند.
درباره وضعیت کنونی بازار مسکن ایرج رهبر عضو هیئت مدیره انبوهسازان نیز با مشاوران املاک همعقیده بود به طوریکه اعلام کرد در نیمه دوم سال قیمتها کاهش نمییابد و در سه ماه گذشته میزان معاملات مسکن کاهش چشمگیری داشته است.
رهبر در گفتوگو با خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ،گفت: تنها راهکار خروج از وضعیت کنونی مسکن افزایش تولید است و دولت باید از طریق افزایش قدرت خرید مردم بتواند بازار را ساماندهی کند.
عضو هیئت مدیره انجمن انبوهسازان با اشاره به اینکه قیمت مصالح ساختمانی در چند ماه گذشته افزایش چشمگیری داشته است، گفت: کمبودی در بخش مصالح ساختمانی نداریم اما به دلیل افزایش قیمت میزان ساخت و ساز بسیار کاهش یافته است.
رهبر با اشاره به اینکه بازسازی بافتهای فرسوده و سکونتهای غیر رسمی میتواند بخشی از مشکلات ایجاد شده در این حوزه را ساماندهی کند افزود: رئیس جمهور سال گذشته ورود به سکونتگاههای غیر رسمی و بافتهای فرسوده را ضروری دانست و در همین خصوص ستاد بازآفرینی شهری را تشکیل داد اما تا به امروز اقدام چشمگیری در این حوزه صورت نگرفته است.
بر اساس این گزارش نوسانات ایجاد شده در بازارهای موازی مانند ارز و سکه تاثیر بسیار زیادی بر بخش مسکن گذاشته است به طوری که هماکنون شاهد افزایش بیش از 40 درصدی قیمت مسکن نسبت به سال گذشته هستیم.
به گفته بسیاری از کارشناسان مسکن ،ثبات قیمتی در نیمه دوم امسال در گرو ثبات بازار ارز و سکه است در صورتیکه این قیمتها بهبود یابد حباب قیمتی در بازار مسکن میشکند اما اگر نوسانات تا دو ماه آینده ادامه داشته باشد نه تنها قیمت مسکن کاهش نمییابد بلکه باید شاهد رکود تورمی در این بازار نیز باشیم، بنابراین دولت باید برای وضعیت بحرانی بازار مسکن چارهاندیشی کند اما به نظر میرسد که وزیر راه و شهرسازی برنامه ای برای این بازار ندارد.
گزارش از محبوبه کباری
انتهای پیام/
زمانی درمسکن رکودبودازبی سودی که باعث عدم وروردنقدینگی به آن شده بوددولت باتغییرسودبانکی درشهریور96خودآتش به بازارهای مالی ارزوسکه زدوبه طبع آن اثرات افزایش افسارگریخته علل الخصوص دربخش مسکن راشاهدبوده ایم وبا تزریق تسهیلات دیگرکسی قادربه تهیه مسکن نخواهدبود وازاین به بعدرکود عدم عرضه مسکن توسط فروشندگان راشاهدخواهیم بود
آقا خوبه .