ورود ربات‌ها و هوش مصنوعی در تمام صنایع یکی از تهدید‌ها برای مشاغل مختلف است، که به زودی حضور پررنگ‌تر آن‌ها در محیط‌های کاری اجتناب ناپذیر خواهد بود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، براساس آخرین پژوهش مجمع جهانی اقتصاد، ربات‌ها در سال‌های آینده میلیون‌ها فرصت شغلی انسان‌ها را نابود خواهند کرد ولی درعین حال شمار بیشتری فرصت‌های شغلی جدید ایجاد خواهند شد.

 امروزه کامپیوترهای هوشمند و ربات‌ها نه‌تنها در کارخانه‌ها بلکه در زمینه‌های گوناگون، از حمل‌ونقل گرفته تا خدمات بانکی، کارهای خانگی، بسته‌بندی، ترجمه، پیش‌بینی وضع ترافیک و انجام کارهای دفتری با مهارتی چشمگیر، خدمات خارق‌العاده‌ای را عرضه می‌کنند. با وجود این، هنوز انسان‌ها هستند که اقتصاد را می‌چرخانند و بیشتر از ماشین‌ها کار می‌کنند.


بیشتر بخوانید:چگونه هوش‌مصنوعی زندگی انسان را متحول می‌کند؟ 


اما در سال‌های اخیر بهینه‌سازی دستگا‌ه‌های هوشمند با حافظه‌های حجیم، پردازش داده‌ها را در کوتاه‌ترین مدت امکان‌پذیر ساخته و براساس آخرین پژوهش مجمع جهانی اقتصاد، ربات‌ها در آینده‌ای نه‌چندان دور بیش از انسان‌ها به کار گماشته خواهند شد.

نتایج تازه‌ترین تحقیق مجمع جهانی اقتصاد قرار است به ‌زودی منتشر شود، اما «اشپیگل آنلاین» بخش‌هایی از آن را از پیش انتشار داده است.

 درحال حاضر به‌طور متوسط ۷۱‌درصد ساعات کاری در اختیار نیروی انسانی است اما قرار است که تا‌ سال ۲۰۲۵ میلادی این میزان کاهش یافته و به ۴۸‌درصد برسد. در آن‌سال ۵۲‌درصد ساعات کاری به ربات‌ها واگذار خواهد شد.

براساس این پژوهش تا ‌سال ۲۰۲۲ میلادی در سراسر جهان ۷۵‌میلیون فرصت شغلی انسان‌ها از بین خواهد رفت و به دستگاه‌های هوشمند سپرده خواهد شد. این اتفاق برای بسیاری از شاغلانی که بیکار می‌شوند، پیامدهای ناگواری خواهد داشت، اما به گفته مجمع جهانی اقتصاد، همزمان برای حدود ۱۳۰‌میلیون نفر فرصت‌های شغلی تازه‌ای فراهم می‌‌شود.

در گزارش اشپیگل آلمان  آنلاین آمده است که در سال‌های آینده نیاز بیشتری به کارشناسان در زمینه‌های پردازش داده‌ها، تولید نرم‌افزار، شبکه‌های اجتماعی و معاملات دیجیتالی خواهد بود.

علاوه بر این، شمار فرصت‌های شغلی برای نیروی انسانی در زمینه کارشناسی فروش، مشاوره کاربران اینترنت، تبلیغات و مارکتینگ (بازاریابی یا تبلیغات) ایجاد خواهد شد.
در مقابل مشاغل دفتری مانند منشی یا حسابداری شانس کمتری برای ادامه‌ حیات دارند.

کارشناسان مجمع جهانی اقتصاد در تازه‌ترین پژوهش خود با مدیران ارشد و روسای بخش‌های گوناگون ۳۰۰ شرکت عظیم در ۲۰ کشور صنعتی و درحال رشد که در مجموع بیش از ۱۵‌میلیون کارگر و کارمند دارند، گفت‌وگو کرده‌اند.

مدیران ۵۰‌درصد این شرکت‌ها احتمال می‌دهند که شمار کارکنان آنها تا ‌سال ۲۰۲۲ کاهش خواهد یافت. حدود ۳۸‌درصد اعلام کرده‌اند که مایلند شمار کارکنان خود را افزایش دهند و ۲۸‌درصد از شرکت‌ها مصمم هستند که علاوه بر افزایش کارکنان خود، اتوماسیون (خودکارسازی) را نیز گسترش دهند.

نزدیک به ۸۵‌درصد از شرکت‌های آلمانی قصد دارند در پنج‌سال آینده سطح اتوماسیون خود را بالا ببرند و حدود ۸۳‌درصد مایلند که علاوه بر بهینگی اتوماسیون، شمار کارکنان خود را نیز افزایش دهند.

۹۱‌درصد شرکت‌های آلمانی درحال برنامه‌ریزی برای تقویت پردازش داده‌ها هستند. در این زمینه آلمان از آمریکا و چین و ژاپن پیشرفته‌تر است.

آلمانی‌ها در مقایسه با کشورهای دیگر به بیوتکنولوژی و ربا‌ت‌های انسا‌ن‌نما یا ربات‌های زیرآبی اهمیت کمتری می‌دهند. در این زمینه‌ها فیلیپین، روسیه و سنگاپور پیشگام هستند.

به هرحال آنان که در آینده جویای کار هستند، علاوه بر مهارت در رشته‌ خود باید بتوانند با دستگاه‌های هوشمند نیز کار کنند و با ربات‌ها کنار بیایند.

منبع: روزنامه شهروند

انتهای پیام/

ربات هایی که میلیون ها شاغل  را بیکار می کنند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۱۵:۰۵ ۲۷ شهريور ۱۳۹۷
ما به ربات ها میگیم که ایران نیان، خودمون بیکار می شیم
آخرین اخبار