بسيارى از عزاداران حسينى در ماه محرم اهداى خون و نذر پلاكت و پلاسما را براى قرب به خدا و اداى دين به امامشان انتخاب كرده اند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امام حسین (ع) با قیام خود و شهادت مظلومانهاش به همه مسلمانان و مردمان آزاده دنیا درس فداکاری، ایثار و از خود گذشتگی داده و امت شهید پرور ایران نودوستی و کمک به همنوع مظلوم و نیازمند را همیشه سرلوحه کار خود قرار داده است.
مردم شهید پرور و مؤمن کشورمان در شبهای تاسوعا و عاشورای حسینی با اهدای خون خود به کمک بیماران نیازمند آمده و برای انجام کار خداپسندانه به مراکز انتقال خون سراسر کشور مراجعه میکنند تا بتوانند گرهای از مشکلات هم نوعان خود باز کنند.
کار نیکو و پسندیده نذر خون که از چند سال گذشته در ایام مختلف سال به ویژه در شبهای تاسوعا و عاشورای حسینی ترویج پیدا کرده باعث ایجاد انگیزه بیشتر برای جوانان شده است.
در شب تاسوعاى حسينى سرى به مركز انتقال خون وصال زديم و شور و شعور حسينى را در عمل سوگوارانى كه نذر خون را براى اداى دين به اباعبدالله انتخاب كرده اند، ديديم.
اجر و ثواب اهدای خون مانند توزیع نذری در ایام تاسوعا و عاشورا و دهه اول محرم محسوب میشود و این گونه کارها فرهنگ ایثار، فداکاری و حفظ نودوستی را در جامعه ارتقا میبخشد و سبب فرهنگسازی صحیح برای نوجوانان و نسلهای آینده این مرز و بوم میشود.
فردی که اقدام به اهدای خون میکند در واقع از ارزشمندترین بخش وجودش که مایه حیات وبوده گذشت میکند تا چندین بیمار از مرگ حتمی نجات پیدا کنند و در واقع اهدا کنندگان خون به اذن خداوند متعال زندگی دوبارهای به بیماران هدیه میدهند.
سید مرتضی طباطبایی مدیر کل انتقال استان تهران در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره تمهیدات صورت گرفته این سازمان برای روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی، اظهار کرد: امسال نذر خون را به صورت نذر پلاسما و پلاکت درنظر گرفتهایم و با توجه به اهمیت داروهای مشتق از پلاسما و تأثیر آن در نجات جان بیماران، عزاداران حسینی را تشویق به نذر پلاسما و پلاکت میکنیم.
طباطبايى با اشاره به داروهایی همچون فاکتور ۸، فاکتور ۹، آلبومین به عنوان داروهای مشتق از پلاسما که مصرف آن برای بسیاری از بیماران ضروری است، گفت: عزاداران حسینی میتوانند در تاسوعا و عاشورای حسینی به ۶ مرکز انتقال خون در استان تهران مراجعه کنند.
مدیرکل انتقال خون استان تهران با اعلام فعالیت پایگاه انتقال خون منطقه ۱ و ۲۰ برای اولین بار در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی، گفت: علاوه بر فعالیت مرکز انتقال خون وصال، مراکز اهدای خون مناطق ۴ و ۵ نیز از ۸ صبح تا پایان عصر، پذیرای اهداکنندگان خون است.
طباطبایی اظهار کرد: از ابتدای شهریور ماه 97 تا به امروز تعداد 23 هزار و 77 نفر جهت اهدای خون به پایگاههای انتقال خون سراسر استان تهران مراجعه کردند که پس از آزمایش های مربوطه، تعداد 18هزار و 656 نفر موفق به انجام این کار خیر و خداپسندانه شدهاند.
وی ادامه داد: از بین 23هزار و 77 مراجعه کننده اهدای خون، 8هزار و 939 نفر به صورت مستمر اقدام به این کار خیر و اهدای خون به بیماران نیازمند کردهاند.
فتح الله دروازه بان سوپروایزر سازمان انتقال خون استان تهران در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: به طور کلی بیش از ۱۰۰۰ واحد خون در سازمان انتقال خون استان تهران و در مرکز وصال گرفته می شود در ایام محرم به دلیل نذر خون افراد خیر این آمار به روزانه ۱۳۰۰ واحد خون و فرآورده های خونی رسیده است.
وی بیان کرد: یکی از سیاست های سازمان این است که مردم اقدام به نذر پلاسمای خون بکنند .
دروازه بان اضافه کرد: داروهای بیماران نیازمند به داروهای مشتق از پلاسما و بیماران سرطانی از پلاسمای اهدایی مردم تولید می شود و به همین دلیل ما مردم را تشویق به انجام نذر اهدای پلاسما می کنیم.
وی گفت: روزانه به طور متوسط در ایام محرم بین ۴۰ تا ۵۰ واحد پلاسما از طریق آفرزیس از طرف مردم اهدا می شود که سازمان انتقال خون تلاش کرده تا این آمار به دلیل نیاز زیاد بیماران نیازمند ، افزایش پیدا کند.
سید مرتضی سائسی که یکی از رکورداران اهدای خون است، در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به نذر خون در تاسوعا و عاشورا گفت: من بیش از 198 بار اقدام به اهدای خون کردهام و همین مسئله باعث نجات جان بیماران نیازمند زیادی شده است.
وی ادامه داد: اهدای خون علاوه بر ثواب اخرویاش سلامتی انسان را تضمین میکند واین کار خدا پسندانه از بروز بیماریهای مختلف پیشگیری میکند.
سائسی تاکید کرد: اهدای خون در ایام تاسوعا و عاشورا حسینی به نوعی یک کار فرهنگی و ارزشی محسوب میشود و به نوعی فرهنگ از جان گذشتن و ایثار را در بین افراد جامعه و به خصوص جوانان تقویت میکند.
وی گفت: من به همه مردم و به خصوص نوجوانان و جوانان توصیه میکنم برای حفظ سلامتی خود به نجات جان بیماران نیازمند کار خداپسندانه اهدا خون را در تمام طول سال و به ویژه در ایام محرم و به یاد از خود گذشتگی و فداکاری حضرت امام حسین (ع) انجام دهند.
سائسی یادآوری کرد: اهدای خون و به ویژه پلاسما و پلاکت کمک زیادی به بیماران صعبالعلاج و سرطانی و حتی بیماران خاص میکند و به دلیل مدت زمان پایین نگهداری پلاسما و پلاکت به همه جوانان توصیه میکنم که در تمام طول سال علاوه بر ایام محرم این کار نودوستانه خیر را انجام دهند.
انتهای پیام/