کلاژن پروتئینی است که در محیط خارج از سلول‌های جانوران، وجود دارد. پروتئین کلاژن به صورت رشته‌های کلاژن مشاهده می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اگر میخواهید همواره جوان و زیبا به نظر برسید باید پوستی شاداب داشته باشید. راز داشتن پوستی شاداب تولید کلاژن است. در این مطلب شما را با مواد غذایی کلاژن ساز آشنا می کنیم.
کلاژن چیست و با چه خوراکی‌هایی آن را تامین کنیم؟

کلاژن مهم ترین پروتئینی است که پوست برای جوانی و زیبایی به آن احتیاج دارد. علاوه بر پوست این پروتئین در تشگیل تاندون، استخوان، رباط، غضروف ها، قرنیه، رگ های خونی، امعا و احشا و دندان ها نیز نقش دارد. برخی مواد غذایی تقویت کننده تولید کلاژن در بدن هستند که مصرف آن ها هم به صورت خوراکی و هم به صورت ماسک های گیاهی به شادابی و طراوت پوست و سلامت بدن کمک فراوانی می کند. در این مطلب قصد داریم شما را با مواد غذایی کلاژن ساز آشنا کنیم.


بیشتربخوانید :چند ترفند ساده برای زیبایی پوست در فصل گرما

 سویا

رژیم غذایی سرشار از محصولات سویا مانند شیرسویا، پنیر و سایر محصولات برای جلوگیری از ایجاد چین و چروک و خطوط روی پوست بسیار مفید هستند. جنیستین ماده تشکیل دهنده موجود در سویا که یک هورمون طبیعی گیاهی است، باعث افزایش تولید کلاژن در سلول ها می گردد. وجود خواص آنتی اکسیدانی سویا برای محافظت از پوست از طریق مبارزه با رادیکال های آزاد تولید شده در بدن حائز اهمیت است. رادیکال های آزاد باعث تخریب و مرگ سلول های بدن می شوند.

سیر

سیر با اینکه بسیار کوچک است اما سرشار از سولفور می باشد. سولفور، ماده ای مغذی ست که در ترمیم کلاژن بدن نقشی حیاتی دارد. با مصرف سیر، انعطاف پذیری و استحکام پوست شما مطمئنا افزایش خواهد یافت.

هویج

همانطور که می دانید، هویج حاوی مقادیر فراوانی ویتامین آ می باشد که این ویتامین برای سلامت چشم ها بسیار مفید است؛ اما چیزی که در مورد آن نمی دانید این است که این ویتامین، تاثیر مثبتی بر روی میزان کلاژن سازی هم دارد. این عنصر، مانع شکست الاستین و کلاژن شده و در نتیجه موجب تقویت پوست شده و بروز علائم پیری را به تعویق می اندازد.

زیتون

اگر می خواهید پوستی سالم داشته باشید باید زیتون را در هر نوعی که هست، چه سبز چه سیاه، در رژیم خود بگنجانید. زیرا میزان سولفور بالای آن به افزایش تولید کلاژن کمک می کند. در گذشته نیز از سولفور برای درمان مشکلات مختلف پوستی استفاده می شده است. اکنون علاوه بر افزایش تولید کلاژن باعث جلوگیری از تولید چربی و ایجاد لکه در پوست نیز می شود.

ویتامین A

در یک مطالعه که در ژورنال Investigative Dermatology، در سال ۲۰۰۰ منتشر شد، ثابت شده‌است که ویتامین A تولید کلاژن را در پوست سالخورده و پوستی که در اثر آسیب نور خورشید پیر شده‌است، تحریک می‌کند. شما می‌توانید ویتامین A را از منابع طبیعی مانند کلم بروکلی، غلات صبحانه‌‌ی غنی‌شده، زردآلو، اسفناج و سیب‌زمینی شیرین دریافت کنید.

لوبیا

لوبیا ماده غذایی دیگری است که تولید کلاژن را افزایش داده و باعث می شود پوست بسیار سالم تر و درخشان تر به نظر رسد. علاوه بر این، لوبیا حاوی مقادیر فراوانی اسید هیالورونیک است که آب و رطوبت را حفظ کرده و باعث شاداب تر شدن پوست می شود. در نتیجه چروک ها و خطوط ریز خیلی کمتر دیده خواهند شد.

مواد غذایی غنی از مس

مواد غذایی غنی از مس برای تولید الاستین و کلاژن جهت داشتن پوستی قوی و سفت ضروری هستند. مس، مانند مگنز، در غذاهای مختلفی مانند گوشت حیوانات، دانه‌ها، آجیل و سخت‌پوستان یافت می‌شود. علاوه بر این، غذاهای تهیه‌شده از غلات کامل مانند پاستا و نان نیز به میزان فراوانی از این ماده‌ی معدنی دارند. مس در سبزیجات و میوه‌جات کم‌تر یافت می‌شود، اما شما می‌توانید دانه‌ها و مغزهایی مانند بادام هندی، تخمه‌ی آفتابگردان، بادام، قارچ و عدس مصرف کنید تا تولید کلاژن را در بدن‌تان افزایش دهید. مصرف ۰.۹ میلی‌گرم مس برای تولید میزان کافی الاستین و کلاژن توصیه می‌شود.

توت ها

مهم نیست چه نوع توتی می خورید. همه انواع توت در دسته خوراکی های مفید برای پوست قرار دارند. این میوه، بیش از هر چیز دیگری، منبع غنی آنتی اکسیدان است که از پوست در برابر رادیکال های آزاد موجود در اشعه های نور خورشید محافظت می کند. با این وجود رازی درباره توت ها وجود دارد که کمتر کسی آن را می داند و آن، این است که مصرف توت، موجب افزایش کلاژن سازی و تقویت پوست می شود.

میوه های قرمز

میوه های قرمز رنگ از جمله انار، تمشک، توت فرنگی و... برای مقابله با پیری زودرس سلول های پوستی مفید هستند. این میوه ها سرشار از آنتی اکسیدان لیکوپن می باشند که یک ماده ضروری برای کلاژن سازی است. لیکوپن از تخریب DNA جلوگیری کرده و در نتیجه باعث عملکرد بهتر آن در بدن می شود. با افزایش سن برای حفظ سلامتی پوست، آنتی اکسیدان ها برای مقابله با پیری زودرس و شادابی پوست نقش فعال دارند.

بلوبری

بلوبری نیز می‌تواند به افزایش سطح کلاژن کمک کند چون حاوی مواد مغذی گیاهی (فیتونوترینت) است. این مواد مغذی با تقویت ماتریکس بافت همبند مرتبط هستند و به بدن کمک می‌کنند که کلاژن بیش‌تری تولید کند. فیتونوترینت‌ها ترکیبات ارگانیکی هستند که به عنوان یک آسپرین طبیعی و بتا کاروتن، برای مبارزه با مشکلات سلامتی استفاده می‌شوند. خبر خوب این است که بلوبری خوشمزه‌تر از اکثر قرص‌های کلاژن است، بنابراین، برای خنثی‌سازی تاثیر رادیکال‌های آزاد، جلوگیری از آسیب دیدن سلول‌های پوست و کند کردن روند پیری پوست باید به طور روزانه بلوبری مصرف کنید.

گوشت بوقلمون

بوقلمون حاوی کارنوسینی است که فوائد زیادی برای پوست دارد و با پیری پوست مقابله می کند. بوقلمون با تولید کلاژن باعث افزایش رشد سلول های پوست می شود. علاوه بر خواصی که برای پوست و مو دارد، برای سلامت کلی بدن هم مفید است.

سبزیجات تیره

سبزیجات زیادی وجود دارند که دارای خواص تولید کلاژن هستند مانند کلم برگ، کلم کالی و اسفناج. برای تولید کلاژن بیش‌تر این سبزیجات را به وعده‌های غذایی خود اضافه کنید. علاوه بر این سبزیجات برگ سبز به میزان فراوانی لوتئین نیز دارند. لوتئین نوعی آنتی‌اکسیدان است که باعث تقویت حالت انعطاف‌پذیری پوست، هیدراته شدن پوست و از بین رفتن چین و چروک‌ها می‌شود. علاوه بر این، سبزیجات سبز تیره مانند مارچوبه، کولارد سبز میزان فراوانی ویتامین C دارند و توانایی بدن را برای تولید کلاژن بیش‌تر و همچنین استفاده‌ی بهینه از پروتئین افزایش می‌دهند.

منگنز

بدن نیاز به مقدار زیادی منگنز برای افزایش تولید الاستین و کلاژن، به ویژه برای التیام زخم دارد. اگر در حال پیر شدن هستید و عمل جراحی روی‌تان صورت گرفته‌است، منگنز می‌تواند پوست‌تان را بهبود ببخشد. مردان باید در حدود ۲.۳ میلی‌گرم منگنز و زنان باید ۱.۸ میلی‌گرم منگنز در رژیم غذایی خود داشته باشند. منابع طبیعی و عالی منگنز عبارتند از غلات سبوسدار، پیکن، آناناس و سبزیجات برگ‌دار سبز. غذاهای غیرمعمول مانند جلبک دریایی و برخی دیگر از سبزیجات دریایی نیز غنی از منگنز هستند.

تخم کتان

تخم کتان منبع خوبی از امگا ۳ است. با استفاده‌ی روزانه از تخم کتان، می‌توانید چین و چروک و خطوط ریز را کاهش دهید. برای به دست آوردن بهترین نتایج ممکن، تخم کتان را با سرکه بالزمیک مخلوط کنید و آن‌ها را به عنوان سس به سالادتان اضافه کنید. این سالاد را مصرف کنید تا تولید کلاژن را به طور طبیعی و بدون نیاز به داروها و قرص‌های کلاژن افزایش بدهید.

منبع : روزپلاس

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Germany
فرزانه آقامحمد
۰۰:۴۶ ۰۶ خرداد ۱۳۹۹
از توضیحات کامل و مفید شما
سپاسگزارم