حسین وکیلی کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،اظهار کرد: برای جلوگیری از آثار منفی در اقتصاد مقاومتی باید مولفه و متغیرهای اقتصادی کنار هم سنجیده و مدیریت شده باشند.
وی درباره تاثیر واردات در دوران تحریم گفت: با توجه به محدودیت منابع ارزی ، چالش های موجود در نقل و انتقال ارز و سیستم بانکی کشور، مسئولان ذیربط در چنین شرایطی موظفند منابع ارزی دولت، بخش خصوصی و مردم را طبق قوانین و وضعیت فعلی کشور تنظیم کنند، تا این منابع ارزی محدود صرف هزینه کالا و مواد اولیه ضروری و استراتژیک شود.
این کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: اگر مسئولان نتوانند تعادل واردات قانونی کالاهای اساسی را حفظ کنند ، هنگام واردات کالاهای ضروری، کشور دچار بحران می شود.
وکیلی ادامه داد: برفرض مثال اگر ورود پنبه در محدوده تصمیمات و برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی باشد، باید وزیر جهاد کشاورزی و معاونت واردات و صادرات برای توضیح به مجلس احضار و مراجع ذیصلاح علت این امر را جویا شوند، اگر در پاسخ به سوال دلایل استراتژیک و منطقی داشتند ( مثلا در پاسخ بگویند مناطق پنبه کاری کشور با کمبود آب رو به روست و در نتیجه تصمیم به واردات پنبه گرفته ایم) یک موضوع منطقی است اما اگر استدلال درستی بیان نکردند ( صرفا واردات پنبه برای رقابت با پنبه کاران کشوراست) باید پاسخ گو باشند. چراکه آنها در وزارت خانه ها مسئول گردش اقتصادی آن بخش هستند.
وی درباره اصول سیاست های اقتصادی گفت: این سیاست ها باید براساس نیازمندی، محدودیت و ظرفیت های کشور باشد. اقتصاد به معنی تخصیص منابع موجود به نیازمندی های نامحدود است.
این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: اگر در حال حاضر ورود کالا براساس اولویت و نیازهای کشور صورت نمی گیرد، علت آن سوء مدیریت یا ناآگاهی است.
وکیلی دولت ایران را نسبت به جمعیت کشور پرهزینه ترین دولت در جهان دانست و تصریح کرد: در صورت تداوم رفتارهای بیهوده وبی برنامه ، کشور دچار بحران خواهد شد.
وی واردات بی رویه خودروهای خارجی را ناشی از عدم مدیریت صحیح در بخش خودور دانست و گفت:اگر خودروسازان از نظر کیفیت، کمیت و نوآوری به درستی عمل می کردند، دیگر شاهد ورود انبوهی از خودرو های خارجی به داخل کشور و تردد یک سری خودرو های داخلی بی کیفیت در سطح شهر نبودیم.
انتهای پیام/