استاندار اصفهان گفت : طرح لوله گذاری به عنوان یک طرح کوتاه مدت در کنار طرح های بلند مدت به کمک کم آبی زاینده رود می آید.

 به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،استاندار اصفهان با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری با عنوان زاینده رود چالش ها و طرح های جدید که از شبکه اصفهان به روی آنتن رفت گفت: در طرح های مطرح شده منابع آبی برای 50 سال آینده در نظر گرفته شده است.
محسن مهر علیزاده درباره روند کاهش ورودی آب سد در دهه های گذشته تا کنون گفت:در سال آبی 50-51 حجم آب سد زاینده رود 1000 میلیون متر مکعب بوده است این در حالیست که در پایان سال آبی 96-97 حجم این آب 171 میایون متر مکعب است که روند کاهشی چشمگیری را نشان می دهد.
وی همچنین با استناد به نمودارها گفت:آورد آبی زاینده رود از 1750 میلیون متر مکعب به کمتر از540 میلیون متر مکعب رسیده است ؛همچنین حجم ورودی آب زاینده رود در دهه پنجاه 1400 میلیون متر مکعب بوده است این در حالیست که در دهه 90 این میزان به 1020 میلیون متر مکعب رسیده است.
استاندار اصفهان در ادامه درباره طرح های بلند مدت برای تامین آب زاینده رود تا 50 سال آینده گفت: این طرح ها شامل تونل سوم زاینده رود،طرح بهشت آباد و انتقال آب از خلیج فارس از طریق لوله گذاری است.

مهر علیزاده در ادامه گفت: با بهره برداری از تونل سوم و طرح بهشت آباد 1200 تا 1300 میلیون متر مکعب آب به پشت سد اضافه می شود همچنین با لوله کشی 1000 کیلومتری و انتقال آب از خلیج فارس200 میلیون متر مکعب نیز به حجم آب پشت سد اضافه می شود که البته نیاز به تامین بودجه دارد و تامین این بودجه ضروری است.
به گفته وی این طرح بین 3 تا 5 سال زمان میبرد.
استاندار اصفهان افزود:میزان آب سد زاینده رود از دهه 50 تا کنون روند کاهش را نشان می دهد و چنانچه تدابیری اندیشیده نشود این میزان به صفر می رسد.
مهر علیزاده تاکید کرد: در این سالها منابع آبی جدیدی برای تامین آب پشت سد در نظر گرفته نشده همچنین الگوی کشت و روند استفاده از آب نیز هیچ تغییری نکرده است بنابراین روند کاهش میزان آب را در نمودارها شاهد هستیم.
وی افزود: در تلاش هستیم میزان آب پشت سد با اجرای طرح های ذکر شده در حد 1300 میلیون متر مکعب تثبیت شود.
استاندار اصفهان درباره طرح لوله گذاری برای سهمیه بندی عادلانه آب و جاری شدن آب در رودخانه زاینده رود به عنوان طرحی موقت گفت:
این لوله گذاری از سد چم آسمان انجام و تا شهر اصفهان ادامه پیدا می کندمهر علیزاده طول این لوله گذاری را 54 کیلومتر بیان کرد و افزود:
کشاورزان سهم آبه خود را از لوله های کارگذاری شده از دو طرف و به صورت عادلانه برداشت می کنند
مهر علیزاده در ادامه گفت:با این برنامه آب به شهرستان های مبارکه،فلاورجان،قهدریجان و سایر شهرستان ها می رسد و از خشک شدن 27هزار هکتار باغ جلوگیری مانع از هدر رفت آب می شود.
وی درباره لوله گذاری 12 کیلومتری در شهر اصفهان نیز گفت:آب در رودخانه زاینده روداز باغ پرندگان تا سد آبشار با میزان نصف آب مورد نیاز به صورت پمپاز جریان خواهد داشت که مانع از خشکی درختان و فرونشست زمین بر اثر خشکی رودخانه می شود
وی خاطر نشان کرد: به وسیله لوله گذاری این آب تا شرق اصفهان و تالاب گاوخونی نیز جریان پیدا می کند.
استاندار اصفهان درباره طی مسیر آب از سد زاینده رود تا سد چم آسمان نیز گفت:با همکاری وزارت نیرو کنتورهای هوشمند برای جلوگیری از پمپاز غیر مجاز آب در طول این مسیر102 کیلومتری قرار گرفته است که از راه دور نیز قابل کنترل است.
به گفته وی و با اشاره به عکس های هوایی از این 102 کیلومتر مسافت نیمی در استان اصفهان و نیمی در استان همسایه چهار محال و بختیاری قرار دارد.
استاندار اصفهان با اشاره به اینکه میزان آب نسبت به دهه های گذشته به یک چهارم رسیده است گفت:باید تلاش کرد این میزان آب نیز عادلانه توزیع شود که با احرای طرح اشاره شده این امر امکان پذیر خواهد شد.
مهرعلیزاده همچنین از انجام مطالعاتی برای شمال و جنوب استان خبر داد و گفت:چاه های این مناطق نیز بعضا با کم آبی مواجه هستند ک باید بعد از اجرای این طرح به این مناطق نیز رسیدگی شود.
وی از سازمان های مردم نهاد محیط زیستی،فضای سبز، نمایندگان مجلس ،نمایندگان کشاورزی و سایر گروه ها درخواست کرد که با همفکری و مشارکت در حل این بحران ما را یاری و فرصت هایی جدید را ایجاد کنند.

 

انتهای پیام / س

صحبت های مهرعلیزاده درباره زاینده رود

برچسب ها: بحران آب ، استانداری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.