کوروش صمدی متخصص پوست، مو و لیزر درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص خشکی پوست اظهار کرد: خشکی پوست به کم شدن آب لایه های اپیدرم و درم پوست گفته میشود که طی آن مقدار آب پوست به پایین تر از پنج درصد رسیده است و خود را با پوسته پوسته شدن، خارش و قرمزی نشان میدهد.
وی درباره چگونگی ابتلا به خشکی پوست، گفت: پنج عامل عمده؛ استحمام مکرر، افزایش سن، سرما، داروها و بیماریهای ژنتیکی را میتوان از علل اصلی خشکی پوست نام برد.
بیشتر بخوانید: فرمولهای ارزان و طبیعی برای رفع خشکی پوست/ با خشکی پوست در زمستان چه باید کرد؟
صمدی بیان کرد: استحمام مکرر با مواد شوینده، موجب میشود، چربیهای لایه سطحی پوست کنده شود، در این مورد، بهترین درمان استفاده از شویندههای کرمدار تا غلظت 25 درصد است، برای افرادی که با افزایش سن، دچار خشکی پوست میشوند نیز استفاده از لوسیونهای مرطوب کننده پنج دقیقه بعد از حمام توصیه می شود.
این متخصص پوست در مورد درمان خشکی پوست ناشی از سرما تصریح کرد: در فصول سرد سال، تعریق در لایحههای سطحی پوست زیاد میشود و به همان نسبت میزان رطوبت کاهش مییابد که موجب کم شدن آب اپیدرم پوست میشود.
بیشتر بخوانید: آشنایی با روشهای درمان خشکی پوست+تصاویر
صمدی در ادامه گفت: در این مواقع باید از مرطوب کننده های حاوی اوسرین برای درمان خشکی ناشی از سرما استفاده کرد.
وی بیان کرد: برخی داروها مانند قرص ضد چربی خون میتواند موجب پایین آمدن چربی پوست شود و خشکی را تشدید نماید.
این متخصص پوست در پایان در مورد بیماریهای ژنتیکی که باعث خشکی پوست می شود، اظهار کرد: در حالت عادی به این عوارض خشکی پوست و در موارد شدید، بیماری ایکتیوز میگویند، که این بیماری درمان ندارد.
انتهای پیام/