فراموش نکنید که اولویت شما باید داشتن یک خواب و استراحت کامل باشد. 7 تا 9 ساعت خواب مناسب به تنظیم فکر انسان کمک می‌کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پزشکان می‌گویند حدود ساعت ۱۱ شب تا چهار صبح برخی هورمون‌هایی که برای سلامت بدن بسیار ضروری هستند در خواب ترشح می‌شوند و اگر فردی در این ساعات بیدار باشد، قطعا این هورمون‌ها نمی‌توانند به طور مناسب در بدنش ترشح شوند.

 شاید برای شما هم پیش آمده که در کودکی و زمان تحصیل همیشه با مادرتان برای خوابیدن و زود به رختخواب رفتن درگیر بودید. شنیدن این جمله که بچه باید شب زود و کافی بخوابد تا فردا سرحال باشد در سن کودکی حتما برای همه آزار دهنده است.

بهترین ساعت برای خواب شبانه چه زمانی است؟

اگر شما هم از آن آدم‌هایی هستید که شب بیداری را به خاطر سکوت و آرامش به خوابیدن و استراحت ترجیح می‌دهید بد نیست کمی بیشتر به این موضوع دقت کنید. بیدار ماندن در طول شب و جبران آن در روز بسیار برای بدن شما خطرناک است. شاید خطرات آن همین امروز به نظر نیاید، ولی در دراز مدت تاثیر بد آن را خواهید دید.

کی بخوابیم؟

شاید برای شما هم پیش آمده که در کودکی و زمان تحصیل همیشه با مادرتان برای خوابیدن و زود به رختخواب رفتن درگیر بودید. شنیدن این جمله که بچه باید شب زود و کافی بخوابد تا فردا سرحال باشد در سن کودکی حتما برای همه آزار دهنده است.

هیچ بچه‌ای نیست که دلش بخواهد شب‌ها زود بخوابد و لذت بازی و بیداری را از دست بدهد. اما همین بچه وقتی به سن بزرگسالی می‌رسد در حسرت یک دقیقه خواب بیشتر به سر می‌برد. دغدغه‌های فکری و کار و زندگی ماشینی این فرصت‌ها را از همه گرفته است.

این روز‌ها شرایط جوری است که انگار همه کمبود خواب دارند. به قول بعضی‌ها یا باید آنقدر پولدار باشی که راحت بخوابی و نگران در آمد زندگی نباشی یا باید از خوابت بزنی تا برای زندگی پول دربیاوری. در هر دو صورت بدن انسان یک مکانیزم مشخصی دارد و باید در ساعات مشخصی بخوابد.

بدن انسان یک مکانیزم مشخصی دارد و باید در ساعات مشخصی بخوابد

در خواب چه می‌گذرد؟

پزشکان می‌گویند حدود ساعت ۱۱ شب تا چهار صبح برخی هورمون‌هایی که برای سلامت بدن بسیار ضروری هستند در خواب ترشح می‌شوند و اگر فردی در این ساعات بیدار باشد، قطعا این هورمون‌ها نمی‌توانند به طور مناسب در بدنش ترشح شوند.

ترشح این هورمون‌ها به طور دقیق از ۱۱ شب شروع می‌شود که هر یک ساعت مربوط به یک هورمون خاص است. البته آماده سازی بدن برای این پروسه از دو ساعت قبل آغاز می‌شود، بین ساعت ۹ تا ۱۱ شب زمانی است که بدن برای از بین بردن مواد سمی و غیر ضروری شروع به فعالیت می‌کند.

این عملیات توسط آنتی اکسیدان‌ها انجام می‌شود و بهتر است بدن در حال آرامش باشد. در غیر این صورت اثر منفی زیادی بر سلامت بدن دارد. بین ساعت ۱۱ تا ۱ بهترین زمان برای خواب عمیق است، چون این مواد سمی در حال دفع شدن از کبد هستند.

دو ساعت بعدی، تا ساعت ۳ بدن در حال سم زدایی از کیسه صفراست که فقط در صورت یک خواب عمیق ممکن می‌شود. ساعت ۳ تا ۵ صبح زمان از بین بردن مواد سمی از ریه است که در این ساعت احتمال عطسه یا سرفه در خواب زیاد است. ساعت ۵ تا ۷ صبح عملیات پاکسازی در روده بزرگ شروع می‌شود که می‌توانید آن را دفع کنید.

ساعت ۳ تا ۵ صبح زمان از بین بردن مواد سمی از ریه است

بهترین وقت بیداری

حالا که همه عملیات پاکسازی در بدن شما انجام شده بهترین زمان برای بازپس گرفتن این مواد مغذی است. ۷ تا ۹ صبح زمان خوبی برای خوردن صبحانه است. کسانی که می‌خواهند تناسب اندام داشته باشند، بهترین ساعت صرف صبحانه برای آنها، ساعت ۷ و ۳۰ دقیقه است و کسانی که اصلا صبحانه نمی‌خورند، بهتر است عادت خود را خیلی زود تغییر دهند و در ساعت ۹ تا ۱۰ صبح صبحانه بخورند.

وقتی شما بدنتان را جوری تنظیم کنید که صبح‌ها زود‌تر بیدار شوید به مرور سرحالی و سرزندگی خاصی در خود احساس می‌کنید. اول صبح نه خبری هست نه تلفنی و نه کاری پس بهترین وقت برای آرامش است. این آرامش از سکوت آخر شب مفید‌تر است.

صبح زود بهترین زمان برای ورزش است. تحقیقات نشان داده است ۹۰ درصد افرادی که به‌طور مرتب ورزش می‌کنند این کار را صبح زود انجام می‌دهند تا چیزی مزاحمشان نشود.

کسانی که اصلا صبحانه نمی‌خورند، بهتر است عادت خود را خیلی زود تغییر دهند

نکات مهم

همان طور که در طول شب و ساعت‌های خواب بدن در حال پاکسازی و تصفیه مواد مضر از بدن است، قسمتهای بیرونی بدن مثل پوست در حال استراحت هستند؛ بنابراین باید به این نکته دقت کرد که خوابیدن روی صورت و فرو رفتن پوست در بالش به شکلی که امکان رسیدن هوا نباشد برای پوست ضرر دارد.

د‌ر این حالت پوست فشرد‌ه شد‌ه و گرد‌ش خون در آن به اند‌ازه کافی صورت نمی‌گیرد؛ بنابراین پوست صورت آسیب می‌بیند و چین می‌خورد و سبب چین و چروک می‌شود. خوابید‌ن به حالتی که سر به سمت پایین باشد سبب جمع شد‌ن آب د‌ر محل و د‌ر نتیجه پف‌آلود‌گی صورت می‌شود.

برخی تحقیقات نشان داده خوابید‌ن به پشت بهترین حالت است حتی می‌گویند هنگام خواب ۲ بالش زیر سر قرار د‌هید تا سر پایین‌تر از بدن قرار نگیرد. وقتی می‌خوابید متابولیسم یا سوخت و ساز بد‌ن پایین می‌آید، شما د‌ر معرض آلود‌گی‌های محیطی یا تابش اشعه ماورای بنفش که به پوست آسیب می‌رساند نیستید و به د‌لیل اینکه بد‌ن شما د‌ر طول شب مجبور به حفاظت از پوست نیست می‌تواند به جای آن بازسازی را مؤثر‌تر انجام د‌هد؛ بنابراین حتماً قبل از خواب صورت خود را کاملاً از آلود‌گی‌های محیطی و لوازم آرایش پاک کنید. استفاد‌ه از پاک‌کنند‌ه‌های ملایم د‌ر رفع آلود‌گی‌ها بسیار مؤثر است. آرایش چشم‌ها را کاملاً پاک کنید. حتما مواد شیمیایی و آرایشی مثل ریمل باید از مژه‌ها پاک شود.

نکته مهم دیگر این است که ما در زمان خواب یک چرخه ۹۰ دقیقه‌ای را طی می‌کنیم که بین خواب عمیق و خواب سبک که به آن (Rem) یا حرکات سریع چشم می‌گویند تغییر می‌کند، این خواب سبک بیشتر در نیمه دوم شب که به سمت روز می‌رود رخ می‌دهد، بنابراین هرچه شما دیر‌تر به خواب بروید و شب بییشتر بیدار باشید خواب عمیق را از دست می‌دهید و همه چرخه خوابتان در حالت Rem خواهد بود و این خواب سبک به بازسازی سلول‌ها کمک نمی‌کند.

اشتباه بزرگ

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات اکثر افراد در مورد خواب، این است که فکر می‌کنند باید حتما شب‌ها زود به تخت خواب بروند و با وجود عدم خستگی به زور برای خوابیدن تلاش کنند. یادتان باشد این حالت بیشتر شبیه شنا کردن در خلاف جهت آب است و نه تن‌ها به سلامتی شما کمک نمی‌کند بلکه این فشار به بدن به ضرر شما هم هست.

هورمونی در بدن هست که باعث خواب آلودگی می‌شود، این هورمون ملاتونین است که در مقابل روشنایی سرکوب می‌شود و در تاریکی ترشح آن زیاد‌تر است. اینکه ما تصور کنیم با تاریکی هوا باید بخوابیم و با طلوع خورشید بیدار شویم باور غلطی است. بدن انسان باید به خواب نیاز داشته باشد و کاملا احساس خستگی داشته باشید در غیر این صورت این خواب هیچ تاثیری نخواهد داشت.

برای حل این مشکل بهترین کار این است که شب‌ها هر وقت خسته شدید بخوابید، ولی صبح‌ها سر ساعت مشخصی بیدار شوید. این پروسه مدتی زمان می‌برد، اما کم کم بدن شما به ساعت خواب مشخصی عادت می‌کند. با این روش می‌توانید ساعت بیولوژیکی بدنتان را برای خواب مناسب تنظیم کنید. (ساعت بیولژیکی بدن ناحیه‌ای کوچک در هیپوتالاموس مغز است که کنترل خواب و بیداری بدن را بر عهده دارد.)

دو ساعت قبل از خواب نوشیدنی‌هایی مثل چای و قهوه را حذف کنید

راهکارهای خواب خوب

زمان و شرایط خوابیدن هر کسی بنا بر شرایط زندگی و کاری او فرق می‌کند. به طور قطع نمی‌توان راهکار‌های یکسانی برای همه ارائه کرد، اما چند مورد هستند که در مورد همه افراد صدق می‌کند.

سعی کنید وقت خوابتان را تنظیم کنید و سر وقت تعیین شده بخوابید. بهترین زمان خواب حدود ۶ الی ۸ ساعت است، ازین کمتر کم خوابی و بیشتر پر خوابی است. یادتان باشد ۸۵ درصد این زمان باید در شب باشد. یک ساعت خواب بین روز برای شما کافیست. قبل از خواب چند دقیقه‌ای قدم بزنید تا راحت‌تر بخوابید. برای بیدار شدن به موقع از ساعت زنگ دار استفاده کنید.

سعی کنید به هیچ وجه برنامه خوابتان را به هم نزنید. دو ساعت قبل از خواب نوشیدنی‌هایی مثل چای و قهوه را حذف کنید. بعد از بیدار شدن از خواب، حدود نیم ساعت ورزش کنید. قبل از خواب به دستشویی بروید معده و مثانه خود را خالی کنید و ترجیحا قبل از خواب کمتر آب بنوشید.

شب‌ها نباید گرسنه بخوابید و خیلی هم سنگین غذا نخورید. به خودتان کمک کنید تا سر وقت همیشگی صبح‌ها بیدار شوید. اگر در خوابیدن مشکل دارید بلافاصله سراغ دارو نروید، خواب مصنوعی کمک چندانی به بدن نمی‌کند. بهتر است در این شرایط خواب ظهر را حذف کنید و خودتان را به زور مجبور به خوابیدن نکنید. البته یادتان باشد اگر به مدت جهارهفته هرشب نیم ساعت در تخت تقلا کردید و خوابتان نبرد باید به پزشک مراجعه کنید، چون شما مشکل بی‌خوابی اولیه دارید.

کمبود خواب

اثرات کمبود خواب بر بردن شما کم نیستند، و علاوه بر جسم بر روح هم تاثیر می‌گذارند. اگر زیاد دچار بیماریهای مثل سرماخوردگی و آنفولانزا می‌شوید یکی از دلایلش کم خوابی شبانه است افزایش استرس و اضطراب و افسردگی در طول روز نشانه‌های دیگر کم خوابی است، چون خواب هورمون‌های استرس را متعادل می‌کند و سلامت سیستم عصبی را تامین می‌کند.

چاق شدن بی‌دلیل هم یکی از عوارض بدخوابی شبانه است. کمبود خواب باعث افزایش هورمون گرلین می‌شود که باعث افزایش اشت‌ها است، و همچنین باعث کاهش هورمون لپتین می‌شود که این هورمون سبب کاهش اشت‌ها می‌شود بالا پایین شدن این هورمون‌ها ایجاد چاقی می‌کند.

دانش آموزانی که در شب امتحان ۶ ساعت و یا کمتر می‌خوابند دارای افت تحصیلی بیشتری هستند

بیخوابی در دانش آموزان باعث افت تحصیلی به دلیل کسل بودن سر کلاس و کاهش حافظه می‌شود. تحقیقات نشان داده دانش آموزانی که در شب امتحان ۶ ساعت و یا کمتر می‌خوابند، نسبت به دانش آموزانی که ۸ ساعت و یا بیشتر می‌خوابند، دارای افت تحصیلی بیشتری هستند.

تصادفات رانندگی اغلب به دلیل خواب آلودگی راننده هاست و کاهش عملکرد ورزشی و دیگر فعالیت‌هایی که نیاز به هماهنگی بدن دارند. از طرف دیگر کمبود خواب باعث مشکلاتی در روابط خانوادگی هم می‌شود، طرفین دیگر حوصله و انرژی برای فعالیت‌های سرگرم کننده ندارند، به صحبت‌های همسر توجه نمی‌کنند، سریعا عصبانی می‌شوند و تحریک پذیرند و به طور کلی ارتباطات بین خانواده کاهش پیدا می‌کند.

منبع: فردا

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۳ ۲۵ شهريور ۱۴۰۱
عالی
Iran (Islamic Republic of)
sabziro
۰۱:۵۸ ۱۹ خرداد ۱۴۰۱
سلام من الان کلا تو تابستون ساعت ۲ و نیم تا ۳ و نیم دیگه میخوابم و ساعت ۱۱ بعضی وقتا ۱۲یا ۱ بیدارم میکنن حد اقل چند ساعت باید بخوابم من ۱۳ سالمه که بدنم بتونه خوب مواد سمی رو دفع کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۲ ۲۵ آذر ۱۴۰۰
دوست نداشتم من یه چیزی میخوام که اینجا نداها میشه این را بگذارید کی وقت خواب هست
Iran (Islamic Republic of)
امیرمحمد
۱۸:۴۱ ۰۶ آذر ۱۴۰۰
من ساعت ۱۰ می خوابم ۵ بیدار میشم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۴ ۱۶ فروردين ۱۴۰۰
من دو نصف شب می خوابم، یازده پا میشم، قدم ۱۹۰، خوشتیپم، دانشگاه شریفم درس خوندم بدون سهمیه. اینا همش حرفه تا میتونید بخوابید و کیف کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۶ ۲۲ اسفند ۱۳۹۹
ممنون از شما من واقعا متشکرم که این همه پنشنهاد را به ما دادید واقعا قابل استفاده هستند حتما مطالعه فرمایید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۶ ۱۳ اسفند ۱۳۹۹
خوب بود خیلی ممنون
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۱۲:۵۱ ۰۳ بهمن ۱۳۹۹
خیلی مفید بود ممنون
Iran (Islamic Republic of)
بهناز 18 آبدانان
۲۳:۱۹ ۱۷ دی ۱۳۹۹
سلام میشه یکی جواب منو ده.
من ساعت ۱۰ راست با خستگی خوابیدم و چند دقیقه پیش یعنی ساعت ۱۰ و ۴۸ دقیقه به طور عجیبی بیدار شدم انگار ۱۵ ساعت دقیقا خوابیده بودم. وقتی بیدار شدم فکر کردم ساعت ۱۰ صبحه!!! ولی بازم خستم. میشه بگین چرا تو این ۴۰ دقیقه خواب اندازه ۲۰ ساعت خوابیدم :|
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی
۱۰:۴۶ ۱۷ دی ۱۳۹۹
یه خوابی در قرآن آمده بین ساعت ۱۱ تا ۱۲ظهر اسمش رو نمیدونم اما در ژاپن این تایم رو استراحت میکنن برای اینکه هوششان زیادبشه بیشتر برای بچه ها این صدق میکنند وحتی در مدارسشان این رو تهیه دیدیدند وتخت گذاشتن که این ساعت رو بچه ها بخوابن حتی اگر سر کلاس درس باشن حتما باید این ساعت رو بخوابن اجباریست
Iran (Islamic Republic of)
سیدسجاد
۲۳:۵۵ ۱۹ فروردين ۱۴۰۰
"خواب قیلوله" که از معصومین(ع) روایت داریم.
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۰۳:۳۶ ۱۲ دی ۱۳۹۹
ساعت بیولوژیکی بدن ما جوان ها تغییر کرده و هورمون هامون ی ساعت دیگه فعالیت میکنن . خب ممکنه ضرر داشته باشه ؟
تازه در آرامش شب میتونیم بهتر به کار هامون برسیم
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۱۵:۳۶ ۰۷ دی ۱۳۹۹
خب من کلا شبها خوابم نمیبره من نه گوشی و هیچ چیزی دستم نیست ولی خوابمم نمیبره خسته هم نیستم
بازم باید بخوابم!؟
Afghanistan
زهرا الهام
۱۷:۱۵ ۰۱ دی ۱۳۹۹
سلام تشکر از معلومات تان
سوالی داشتم در این زمینه
خوب من متعلم مکتب در صنف یازدهم هستم و من به وقت بیشتر لازم دارم تا درس هایم را بهتر بخوابم بدین ترتیب من خوابم را ۳ ساعت ساختم تا بتوانم همه امورم را کاملا پیش ببرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۴ ۰۲ آذر ۱۳۹۹
واقعا مطالبتون بسییییار مفید
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۲۳:۱۲ ۲۶ آبان ۱۳۹۹
من خیلی خشم اومد مممنون شما یک دکتر بسیار عالی مجازی هستیت تنکیو خیلی مچکرم که به فکر ما هستید تنکیو واقا مچکرم
Germany
A
۱۹:۰۶ ۱۶ آبان ۱۳۹۹
من ۳ تا ۴ میخوابم بعد پاش میشم میخونم بعد ساعت ۷ میرم سر کلاس
Germany
A
۱۹:۰۶ ۱۶ آبان ۱۳۹۹
من ۳ تا ۴ میخوابم بعد پاش میشم میخونم بعد ساعت ۷ میرم سر کلاس
Iran (Islamic Republic of)
سعید قاسمی
۲۲:۰۱ ۲۱ مرداد ۱۳۹۹
سپاس ازراهنمایتون امامن به جواب دلخواه خودم نرسیدم!
Iran (Islamic Republic of)
یاسمن
۱۸:۴۶ ۱۷ مرداد ۱۳۹۹
زیاد خوب نبود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۳ ۱۴ مرداد ۱۳۹۹
اصلا اینطور نیست که زود خوابیدن برای همه بچه ها آزاردهنده باشد ، بلکه برای یکسری از بچه ها شاید .
من به تجربه برایم آزادهنده نبود چون در اصل بازی بعدازظهر تا غروب در کوچه و حیاط انجام میشد و نبازی به بازی در شب نبود .
Iran (Islamic Republic of)
مصی
۰۲:۳۴ ۲۶ تير ۱۳۹۹
شب چ ساعتی بخوابیم را میشه یکاریش کرد اما صبح فقط خواب میچسبه اونم حداقل تا 10
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۰۲:۵۶ ۱۹ تير ۱۳۹۹
بین الطلوعین رو میخوابین؟
Iran (Islamic Republic of)
mahdi naje
۰۳:۴۰ ۳۱ خرداد ۱۳۹۹
من اصلا نمیدونم کی میخوابم و کی بیدار میشم ترجیح میدم که نخوابم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۵ ۳۰ خرداد ۱۳۹۹
بهتره
Iran (Islamic Republic of)
پارسا طالبی
۱۷:۳۷ ۱۹ خرداد ۱۳۹۹
ممنون مفید بود اما معلوم نبود اخرش یک نوجوان باید درچه ساعتی بخوابد.
Iran (Islamic Republic of)
عسل
۰۲:۰۰ ۱۸ خرداد ۱۳۹۹
خیلی کامل و مفید بود
Iran (Islamic Republic of)
A
۱۹:۳۹ ۱۲ خرداد ۱۳۹۹
عالیییی بود ،،،،،،من همیشه بیدار موندن در شب و بیشتر از خوابش دوست داشم اما الان نظرم عوض شده خیلی خیلی ممنونم از شما چون اگه این مطالب و نمیخوندم شاید بازم شب ها دیر می خوابیدم و این باعث تیرگی زیاد زیر چشمام میشد
عالییییییییییییییییی بودددددددددد
Iran (Islamic Republic of)
بهنام
۰۹:۳۸ ۱۰ خرداد ۱۳۹۹
بد نبود
Iran (Islamic Republic of)
A
۱۹:۴۴ ۱۲ خرداد ۱۳۹۹
آره راس میگه بد نبود عالییییییییییی بود
Iran (Islamic Republic of)
محمدرضا غیاثی
۱۸:۴۳ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
تشکر خوب بود
فکر نمی کردم اینقدر دقیق اشاره کنید
Iran (Islamic Republic of)
دنیا
۱۳:۰۹ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
عالی
Iran (Islamic Republic of)
majid
۰۱:۱۰ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
واقعا ممنون از این همه مشاوره عالی ممنون از زحماتتون
Iran (Islamic Republic of)
عسل
۰۰:۴۲ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
ساعت ۲۰
Iran (Islamic Republic of)
Eli
۰۲:۵۱ ۲۹ فروردين ۱۳۹۹
یعنی اگه ۳ صبح تا ۱۲ ظهر بخابیم رشدمون مختل میشه؟
Iran (Islamic Republic of)
ل
۰۱:۰۴ ۲۹ فروردين ۱۳۹۹
برو بابا
Iran (Islamic Republic of)
Hadis
۲۱:۳۲ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
من ساعت ۱۱ شب میخوالم و ۴ صبح بیدار میشم و درس میخونم
Sweden
نشناس
۲۱:۴۶ ۰۱ تير ۱۳۹۹
بابا تو دیگه کی هستی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۵۶ ۰۵ تير ۱۳۹۹
باشه جون خودت ما هم باور کردیم
Iran (Islamic Republic of)
علی شریفی
۰۱:۰۴ ۰۳ بهمن ۱۳۹۸
خیلی عالی
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۸:۴۳ ۲۷ دی ۱۳۹۸
مطالبتون عالی بود
Netherlands
Mohammad
۰۰:۰۵ ۲۳ دی ۱۳۹۸
دانش آموزانی که شب امتحان ۶ ساعت کمتر ...
من شب امتحان که الان باشه ۲ ساعت ۳۰ دقیقه میخوایم و درسم هم بد نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۷ ۱۰ دی ۱۳۹۸
خیلی عالی بود و به نظر من بهترین زمان خواب از ساعت ده شب تا هفت صبح است
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه
۱۵:۰۵ ۲۸ آذر ۱۳۹۸
خیلی مطالب جالبی است
Iran (Islamic Republic of)
پگاه
۱۸:۴۸ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
ممنون از مطالب مفیدتون امیدوارم بتونم خوابم و تنظیم کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۲۸ ۱۷ آذر ۱۳۹۸
الان ساعت ۳و نیمه و من بیدار دارم دیونه میشم نمیشه زود خوابید
Iran (Islamic Republic of)
Alireza
۲۰:۵۰ ۲۹ مهر ۱۳۹۸
خیلی عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۴ ۰۹ شهريور ۱۳۹۸
عالی بود ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۸ ۲۲ تير ۱۳۹۸
تایم خواب ۸تا۲ شب هسش
Iran (Islamic Republic of)
Jimin
۲۳:۳۷ ۲۲ شهريور ۱۳۹۸
چراااااااااا؟
Iran (Islamic Republic of)
افسانه
۱۰:۱۶ ۱۶ تير ۱۳۹۸
عالی بود انرژی مثبت گرفتم صبح ورزش میکنم صبحانه زود میخورم
Iran (Islamic Republic of)
افسانه
۱۰:۱۳ ۱۶ تير ۱۳۹۸
واقعا مطالبش مفید بود خیلی دوست دارم صبح زود ورزش کنم و اکثرا صبحانه رو نمی‌خورن میزنن به تنبلی انرژی مثبت گرفتم مرسی
France
امیرداودی پور
۰۲:۲۹ ۰۷ تير ۱۳۹۸
مطلالتوت خیلی عالی بودواقعامن استفاده کردم کاش بتونم خوابم روتنظیم کنم واقعاهمیشه خسته ام من کارم پیاده روی درواقع کنتونویسی صبح ساعت ۸ صبح که بیدارمیشم حدوداتاساعت کارمیکنم ساعت ۱ تا۴ استراحت خواب ساعت ۴تا۸شب هم کارهمش هم پیاده روی اعلب هم ساعت ۳ ،۴،۵،یا۶ صبح خوابم میبره چون واقعا فکر مشغله فکریم زیاددارم وذهنم درگیره ممنون میشم اکه راهکاری دارین مشاوره بدین
Iran (Islamic Republic of)
Mahdieh
۰۱:۴۵ ۱۷ خرداد ۱۳۹۸
خوب بود مطالبش خیلی به من کمک کرد و هواب مناسب و تمرکز بیشتری رو درسام دارم
Iran (Islamic Republic of)
پوریا
۱۸:۱۸ ۱۳ تير ۱۳۹۹
سلام خیلی بد بود
Iran (Islamic Republic of)
پوریا
۱۸:۱۸ ۱۳ تير ۱۳۹۹
سلام