به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاری فرانس پرس گزارش داد: محققان بانک مرکزی اروپا روز چهارشنبه اعلام کردند فعالیتهای اقتصادی در آمریکا ظرف یک سال بیش از 2 درصد کاهش خواهد یافت، اگر که واشنگتن یک جنگ تجاری را در سطحی گسترده در پیش بگیرد.
این پیشبینی در حال انجام شد که مقاماتی همانند ماریو دراگی، رئیس بانک مرکزی اروپا، و روبرتو آزودو، رئیس سازمان جهانی تجارت، در ارتباط با تهدید فزاینده ناشی از سیستم حفاظت از تولیدات داخلی برای اقتصاد جهان تحت سیاستهای «اول آمریکا»ی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، هشدار دادند.
این کارشناسان مستقر در فرانکفورت برای آزمودن سناریویی جنگ تجاری جهانی به یک سری فرضیات درباره الگوهای اقتصادی ایجاد شده از سوی بانک مرکزی اروپا و صندوق بینالمللی پول دامن زدند.
آنها اقدام به شبیهسازی تلاش واشنگتن برای اعمال تعرفههای گمرکی ده درصدی و واکنشهای شرکای تجاری آمریکا به این اقدام کردند، سناریویی سختگیرانهتر از آنچه که ترامپ تاکنون در پیش گرفته است.
علاوه بر تأثیرات مستقیم اعمال تعرفههای گمرکی بر تجارت، اقتصاددانان تلاش کردند با شبیهسازی هزینههای استقراض دولت و کاهش 16 درصدی ارزش سهام در بازارهای جهانی سهام به بررسی تأثیر این موضوع بر افکار عمومی و بازارهای مالی بپردازند.
آنها اعلام کردند بر اساس این سناریو، «فعالیتهای واقعی اقتصادی در آمریکا بیش از دو درصد پایینتر از سال نخست خواهد بود.»
بر اساس این پیشبینی، تولید ناخالص داخلی همچنان یک درصد کمتر از سطح آغازین خود خواهد بود.
اقتصاددانان این گونه نتیجهگیری کردند که «استانداردهای زندگی سقوط خواهد کرد و فرصتهای شغلی نیز از دست خواهند رفت.»
در بخش تجارت، در حالی که مصرفکنندگان و شرکتهای آمریکایی ممکن است در واکنش به هزینههای شدید واردات بتدریج به سوی خرید محصولات آمریکایی روی بیاورند.
همچنین پیشبینی میشود شرکتها کمتر سرمایهگذاری کنند و کارگران کمتری نیز استخدام کنند. در همین حال، پیشبینی میشود چین در مراحل اولیه این جنگ تجاری شبیهسازی شده به پیروزی برسد.
در حالی که این تعرفههای گمرکی تنها بر تجارت با آمریکا تأثیرگذار است، دیگر کشورها میتوانند به خرید کالاهای چینی روی بیاورند تا کالاهای آمریکایی.
آنها همچنین اعلام کردند آسیب ناشی از این روند به اعتماد مصرفکنندگان میتواند سبب ایجاد «تأثیر قابل توجه بر تولید در شمار زیادی از کشورها شود» و بدین ترتیب، رشد اقتصادی جهانی در سال نخست هفتاد و پنج صدم درصد کاهش خواهد داشت.
انتهای پیام/