به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آلودگی هوا معضل اغلب کلانشهرهای دنیا در جامعه مدرن امروز است و برای مهار آن راه حلهای مختلفی به کار گرفته میشود.
استانداردسازی خودروهای نو، از رده خارج کردن خودروهای فرسوده، ارتقای حمل و نقل عمومی، بهبود کیفیت سوخت، معاینه فنی خودروها، افزایش سرانه فضای سبز، کاشت درختان و مدیریت ترافیک و آموزش همگانی از جمله اقداماتی است که مسئولان باید برای کاهش آلودگی هوا در دستور کار خود قرار دهند.
کودکان و سالمندان، زنان باردار و بیماران قلبی و عروقی بیش از سایر افراد در گروههای سنی مختلف، از آلودگی هوا و مضرات آن آسیب میبینند و به مراقبتهای ویژه برای درمان نیاز دارند. بر اساس آمار سایت های معتبر خبری، سالانه میلیونها نفر قربانی معضل آلودگی هوا میشوند و جان خود را بر اثر حضور در شرایط آلوده آب و هوایی از دست میدهند.
البته انسانهایی که از سلامت جسمی مناسب و متعادل برخوردار هستند نیز با وجود افزایش آلودگی هوا، دچار ضعف و بیماری شده و نیازمند مراقبت هستند. بیماری های قلبی و تنفسی شدید، استرس، پرخاشگری، ضعف اعصاب و کاهش انرژی، سقط جنین، افسردگی، وسواس و بیماریهایی از این قبیل در مواقعی که افراد در معرض آلودگی هوا قرار دارند ایجاد شده و یا تشدید میشود.
کارشناسان و متخصصان حوزه محیط زیست در کشورهای مختلف دنیا پیشنهادات خود را برای کنترل و کاهش آلودگی هوا به مسئولان مربوطه ارائه داده و پس از آن مسئولان، دستورالعملهای خاص اقلیم خود را در خصوص مهار آلودگی صادر کرده و برنامه ریزیهای لازم را برای اجرای دستورالعملها انجام میدهند.
علاوه بر کودکان و سالمندان، آثار زیانبار آلودگی هوا بر گیاهان و جانوران نیز مهم و غیر قابل انکار است و قانونگذاران در همه کشورها که با معضل آلودگی هوا روبرو هستند، قوانین مختلفی را برای کنترل کاهش آلایندهها تصویب میکنند. تعطیلی مدارس در مقاطع مختلف تحصیلی به ویژه در مقطع دبستان، یکی از تصمیماتی است که در کشور ما نیز از طرف مسئولان گرفته میشود.
در کشور لندن به تازگی خرسهای عروسکی هشدارهای لازم را در خصوص این آلودگی هوا به مردم این کشور یادآور میشوند و عملکرد خرسهای عروسکی به این شکل است که به محض عبور آلودگی هوا از حد مجاز، یکی از پنجههای خود را بالا آورده و سرفه میکنند و در واقع به افراد در مورد افزایش آلودگی هوا هشدار میدهند.
انتهای پیام/