به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه اینترنتی کانال اول تلویزیون آلمان، هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان بر ضرورت حفظ مناسبات اقتصادی آلمان و اتحادیه اروپا با ایران تاکید کرد.
هایکو ماس، ساعاتی پیش در نطق سالیانه کشور متبوعش در مجمع عمومی سازمان ملل با اشاره به تاریخ کشورش به دنبال شکست نازیسم اظهار داشت امکان رفع بحران در دیپلماسی چندجانبه گرا وجود دارد. ماس سپس اصلاحاتی در شورای امنیت سازمان ملل را خواستار شد.
وی با بیان آنکه ساختار فعلی شورای امنیت، مبتنی بر جنگ سرد است، بیان کرد درباره لزوم اصلاحات در این کمیسیون قدرتمند سازمان ملل، سالهای سال است که دارد بحث میشود.
ماس تصریح کرد این مذاکرات و بحثها بدون نتیجه بوده اند و بنابراین لازم است مذاکرات واقعی در این باره صورت پذیرد.
وزیر امور خارجه آلمان به طور موکد، خواهان تقویت سازمان ملل و ایجاد اصلاحات در مهمترین کمیسیون این سازمان شد. هایکو ماس در نخستین نطق خود در مجمع عمومی سازمان ملل ابراز داشت شورای امنیت سازمان ملل از سال ۱۹۴۵ میلادی، تغییر چندانی نکرده و این در حالی است که از آن زمان، جمعیت جهان، سه برابر و شمار اعضای سازمان ملل نیز تقریبا چهار برابر شده است.
وی گفت: «دیگر بس است و اکنون باید مذاکرات واقعی را درباره این اصلاحات آغاز کنیم. چون این، همان چیزی است که اکثر کشورهای عضو سازمان ملل، مدتهاست طلب میکنند.»
او درباره عضویت غیردائم دو ساله آلمان (سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ میلادی) در شورای امنیت سازمان ملل هم گفت: «این فرصتی است که به سهم خود در حل بحرانهای جهان مشارکت خواهیم کرد.»
وزیر امور خارجه آلمان درباره سوریه هم گفت: «کمکهای مربوط به بازسازی سوریه، مادام که بشار اسد، رئیس جمهور این کشور، قدرت را در سوریه در اختیار دارد، منتفی است. زیرا نخست باید انتخاباتی آزاد و منصفانه؛ آن گونه که شورای امنیت سازمان ملل تصویب کرده است؛ در این کشور برگزار شود.»
ماس سپس افزود: «بعد از آن ما این آمادگی را داریم که در بازسازی این کشور، مسئولیت بپذیریم و تا زمان رسیدن به این مرحله، آلمان تلاش میکند درد و رنج مردم سوریه را کاهش دهد. آلمان به عنوان دومین ارسال کننده کمکهای انسانی این آمادگی را دارد که به کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، مبلغ ۱۱۶ میلیون یوروی دیگر برای کمک به آوارگان سوری مستقر در اردن و لبنان بپردازد تا نیمی از خلاء (مالی) موجود در این رابطه پر شود.»
هایکو ماس درباره مواضع رئیس جمهور آمریکا هم ضمن حمایت مجدد از همکاریهای مبتنی بر رویکرد چندجانبه گرا اظهار داشت: «در ارتباط با روندی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در پیش گرفته است، قائل به "گفتمان تقابلی" هستم.»
این سیاستمدار حزب سوسیال دموکرات آلمان افزود آلمان و اروپای پس از جنگ (جهانی دوم) به خوبی نشان داده اند که هیچ تناقضی میان چندجانبه گرایی و استقلال و حاکمیت ملی وجود ندارد؛ بلکه برعکس در جهان سراسر مشکلات امروز، دستیابی به استقلال تنها از طریق همکاری حاصل میشود.
وی با انتقاد از «بحران چندجانبه گرایی» در جهان در عین حال بر این مساله تاکید کرد که: «آلمان با تجربهای که بعد از جنگ (جهانی دوم) بدست آورده است، امیدوارانه به انجام همکاریهای چندجانبه و همکاری با سازمان ملل قائل است و ما به سازمان ملل اعتقاد داریم. چون همکاری در فرامرزها، سرنوشت ما را بهتر حفظ خواهد کرد.»
ماس درباره آینده توافقنامه اتمی ایران هم ضمن دفاع از این توافق گفت: «این معامله، احتمالا معاملهای کامل نیست، اما این توافق از سه سال قبل تا به امروز از بروز یک وخامت حداکثری جلوگیری به عمل آورده است.»
وی تاکید کرد اتحادیه اروپا با وجود تحریمهای جدید ضد ایرانی ترامپ، مناسبات اقتصادی خود با ایران را ادامه خواهد داد.
وزیر امور خارجه آلمان همچنین در واکنش به شعار «اول آمریکا»ی ترامپ گفت: «شعار ما باید "ابتدا با هم" باشد.»
انتهای پیام/