به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ دسر نارنگی و موز حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹، B۱۲ ، اسید چرب امگا۳، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، مس، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، فیبر، پکتین، قند مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتوز، لوتئین، زآگزانتین، فلاونوئیدها و اسید فولیک است.
برای بررسی خواص دسر نارنگی و موز و اینکه مصرف این دسر برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص دسر نارنگی و موز اظهار کرد: این دسر به علت داشتن ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B و سایر املاح معدنی تأثیری چشمگیر در طراوت و جوانسازی پوست و مو دارد؛ دسر نارنگی و موز از پیری زودرس و چین و چروک شدن پوست جلوگیری و به رشد موها هم کمک میکند.
بیشتر بخوانید: زیبایی و شادابی موها را با مصرف این موادغذایی حس کنید
وی درباره خواص دیگر دسر نارنگی و موز بیان کرد: این دسر حاوی فیبر فراوان است بنابراین نقشی موثر در بهبود عملکرد رودهها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست دارد؛ دسر نارنگی و موز به علت داشتن ویتامین C فراوان به جذب آهن در بدن کمک میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: دسر نارنگی و موز تأثیری چشمگیر در بهبود عملکرد سیستم عصبی و مغز دارد؛ این دسر حافظه را تقویت و از ابتلای افراد به آلزایمر جلوگیری میکند.
بیشتر بخوانید: با این روغن گیاهی طراوت و شادابی پوست خود را ضمانت کنید
عظمایی تأکید کرد: دسر نارنگی و موز به علت داشتن ویتامینهای A ، C ، E ، فلاونوئیدها، پکتین، لوتئین و زآگزانتین خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
وی تصریح کرد: دسر نارنگی و موز آرامبخش قلب و اعصاب است و نقشی موثر در تقویت عمومی بدن، بینایی و سیستم قلبی و عروقی، افزایش قدرت باروری در مردان، استحکام استخوانها و دندانها و رفع بواسیر (هموروئید)، افسردگی، اضطراب و استرس دارد.
بیشتر بخوانید: به کمک این گیاه، رشد موها را چند برابر کنید!
عظمایی یادآوری کرد: دسر نارنگی و موز به علت وجود آهن، اسید فولیک و ویتامین B۱۲ تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش میدهد بنابراین کمخونی را رفع میکند؛ این دسر برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.
نارنگی سه تا چهار عدد
موز یک عدد
خلال بادام ۶۰ گرم
گردوی خُرد شده ۸۰ گرم
پودر نارگیل ۵۰ گرم
خامه ۲۰۰ گرم
عسل ۱۲۰ گرم
عرق بهارنارنج یک قاشق مرباخوری
خلال پسته برای تزئین ۷۰ گرم
نخست خامه و عسل را به خوبی با هم مخلوط کنید.
- موز را پوست بگیرید و به صورت حلقهای آن را خُرد کنید.
- نارنگیها را هم پوست بگیرید و به موز اضافه کنید.
- خلال بادام، پودر نارگیل و گردوی خُرد شده را به سایر مواد بیفزایید.
- خامه، عسل و عرق بهارنارنج را هم به سایر مواد اضافه کنید.
- مواد را به آرامی با هم مخلوط کنید به طوری که میوهها له نشوند.
- دسر را با خلال پسته تزئین کنید و به مدت ۲ ساعت آن را در یخچال بگذارید تا به خوبی جا بیفتد.
انتهای پیام/