گزارشی از حال و هوای روز باشکوه سومین انتخابات ریاست جمهوری در ایران را مشاهده می کنید.

گذری بر روز‌های پرشور انتخابات سومین رئیس جمهور ایران/به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،روزنامه کیهان هفت مهر 1360، از حال‌وهوای سومین انتخابات ریاست‌جمهوری، چنین گزارش داد: «دیوار شهرها، بخش‌ها و روستاهای کشور با نزدیک شدن روز برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری به زبان آمده‌اند. آنها با ارائه نام کاندیدای «حزب‌الله» که از سوی گروه‌های مختلف مردم حمایت و پشتیبانی شده‌اند، همه اقشار را به شرکت فعال در انتخابات می‌خوانند.

نام نامزد مشترک گروه‌های خط امام را بر سینه دارند و با هر نگاه، نام او را به یاد رای‌دهنده می‌آورند. علاوه‌بر دیوارهای شهر این میراث تبلیغاتی انقلاب، مطبوعات و رادیو-‌تلویزیون نیز با فعال شدن هر چه بیشتر، منعکس‌کننده نظر گروه‌ها و انجمن‌ها درمورد انتخابات ریاست‌جمهوری شده‌اند. مراجع عظام و شخصیت‌های سیاسی-مذهبی کشور نیز با اعلام مواضع خود و نامزد مورد علاقه‌شان، مردم را به رای دادن تشویق می‌کنند. در میان نامزدها تاکنون وسیع‌ترین، بی‌سابقه‌ترین و گسترده‌ترین حمایت از حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعلی خامنه‌ای، امام‌جمعه، نماینده امام در شورای عالی دفاع، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی و دبیرکل حزب جمهوری اسلامی به عمل آمده است. بی‌گمان چنین حمایت یکپارچه‌ای بی‌نظیر است و همین حمایت‌های گسترده و یکپارچه است که از هم‌اکنون جمله امام نقش بسته است: «من خامنه‌ای را بزرگ کرده‌ام».

رئوس برنامه‌های آینده خامنه‌ای:

سیاست‌های اقتصادی کشور باید به سمت حمایت از محرومان باشد

روزنامه اطلاعات هفت مهر 1360، نوشت: درحالی‌که حمایت همه‌جانبه شخصیت‌های سیاسی، مذهبی و اجتماعی، گروه‌های سیاسی، نهادها و اقشار مردم از حجت‌الاسلام سیدعلی خامنه‌ای برای ریاست‌جمهوری اوج گرفته است، ایشان شب گذشته در یک سخنرانی فشرده تلویزیونی از سیمای جمهوری اسلامی ایران برنامه‌هایش را تشریح کرد و آمادگی خود را برای پذیرش وظایف حساس ریاست‌جمهوری اعلام داشت. با وجود اینکه، نامزدی حجت‌الاسلام خامنه‌ای از سوی مراجع صلاحیت‌دار اعلام شده بود، اما اعلام آمادگی از جانب خود او به مثابه مرحله تازه‌ای در انتخابات ریاست‌جمهوری به حساب می‌آید.

شب گذشته حجت‌الاسلام سیدعلی خامنه‌ای، امام‌جمعه تهران و نماینده امام در شورای عالی دفاع برای نخستین‌بار به‌عنوان کاندیدای ریاست‌جمهوری مجلس شورای اسلامی با مردم سخن گفت. امام‌جمعه تهران هدف از شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری را تشریح کرد و نیز از برنامه‌های خود درصورت پیروزی و به‌عنوان ریاست‌جمهوری سخن گفت.

حجت‌الاسلام خامنه‌ای خاطرنشان ساخت: وقتی از حادثه ترور دو ماه پیش جان سالم به‌در بردم، احساس کردم خدای بزرگ مرا برای انجام رسالت‌های سنگین خود حفظ کرده است، همان وقت آرزو کردم باقیمانده این عمر بازیافته را در میدان‌های دشوار و سخت خرج کنم، دیگر اینکه خواست مردم بود که با شعارهایشان این خدمتگزار را برای خدمت فراخواندند و علاوه‌بر این زبدگان و کارگردانان کشور نیز اصرار ورزیدند و من در خود این توانایی را یافتم. درواقع ‌انگیزه من احساس وجدانی تعهد و خواست مردم بود که هر دو حجت بودند. حجت‌الاسلام خامنه‌ای راجع‌به برنامه‌هایش به‌عنوان ریاست‌جمهوری گفت: قانون اساسی برای رئیس‌جمهور، برنامه‌های خاصی را مشخص کرده است، هماهنگی اعضای کابینه با رئیس دولت، تنظیم قوای سه‌گانه ریاست شورای عالی دفاع و... علاوه‌بر اینها یک وظیفه مهم به رئیس‌جمهور محول شده و آن اینکه رئیس‌جمهور خط‌دهنده و جهت‌دهنده به کل تشکیلات کشور است، اگرچه در این مورد به اندازه نخست‌وزیر نقش ندارد. من به‌عنوان یک فرد وابسته به این انقلاب که ولادت واقعی‌ام را در این انقلاب یافتم و با این انقلاب رشد کردم برنامه‌هایی برای جبهه داخلی و عرصه خارجی کشور دارم؛ حمایت از مستضعفان و محرومان. سیاست‌های اقتصادی باید به سمت حمایت از مستضعفان و محرومان و دورافتادگان از مراکز اداری و جغرافیایی کشور باشد. در عرصه غیراقتصادی هم باید جانب محرومان گرفته شود و برای زدودن آثار نظام منحوس طاغوت کوشش خواهم کرد. حجت‌الاسلام خامنه‌ای همچنین ایجاد امنیت در کشور را از برنامه‌های مهم خود ذکر کرد. حجت‌الاسلام خامنه‌ای ضمن تاکید بر ضرورت آزاداندیشی در چارچوب قانون اساسی خاطرنشان ساخت: همه کسانی که وفادار به نظام جمهوری اسلامی هستند، با هر تفکر و اندیشه‌ای می‌توانند آزادانه زندگی کنند و کسی حق تعرض به آنان ندارد.

حجت‌الاسلام خامنه‌ای یادآور شد که سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برمبنای اصل نه‌شرقی و نه‌غربی، حرکت برمبنای این اصل ما را از مرعوب شدن توسط ابرقدرت‌ها برکنار می‌دارد و این دکترین را باطل می‌کند که گویا حتما باید به یک قدرت جهانی وابسته بود.»

1000 گروه و انجمن از ریاست‌جمهوری آقای خامنه‌ای حمایت کردند

روزنامه کیهان هشت مهر 1360 نوشت: دو روز دیگر، سومین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار می‌شود. گروه‌های وسیع مردم با شرکت فعال در انتخابات که نشانه‌های آن از هم‌اکنون به‌چشم می‌خورد، بار دیگر حضور خود را در صحنه به اثبات خواهند رساند. حمایت‌های یکپارچه از نماینده امام‌خمینی در شورای عالی دفاع، ناظران سیاسی را بر آن داشته است که از هم‌اکنون پیش‌بینی کنند حجت‌الاسلام سیدعلی خامنه‌ای، امام‌جمعه تهران رئیس‌جمهور آینده خواهد بود. فعالیت‌ گروه‌های بی‌شمار و انجمن‌های اسلامی نشان از انتخاب بی‌چون و چرای حجت‌الاسلام خامنه‌ای دارد. تاکنون بیش از هزار گروه، حزب و انجمن اسلامی با انتشار اطلاعیه‌های جداگانه حمایت کامل خود را از حجت‌الاسلام خامنه‌ای اعلام داشته‌اند. همچنین شخصیت‌های دیگر نیز با انتشار اطلاعیه یا شرکت در گفت‌وگو اعلام داشته‌اند که به حجت‌الاسلام خامنه‌ای رای خواهند داد.

روزنامه اطلاعات، پنجشنبه 9 مهر1360، نیز با این تیتر که «ملت ایران فردا رئیس‌جمهوری جدید انتخاب می‌کند» خبر داد: فعالیت‌های انتخابی برای کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری و انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی به پایان رسید و با پایان گرفتن کار تبلیغات درصورتی‌که به نفع یا رد هر یک از کاندیداها تبلیغاتی صورت بگیرد، متخلف به دادگاه فرستاده خواهد شد. کار رای‌گیری از ساعت هفت صبح فردا در شعب مختلف اخذ رای آغاز خواهد شد و میلیون‌ها نفر برای انتخاب ریاست‌جمهوری و نمایندگان میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی پای صندوق‌های رای خواهند رفت. ستاد انتخابات وزارت کشور، فرمانداری تهران و فرمانداری‌های حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و انتخابات ریاست‌جمهوری در سراسر کشور آمادگی کامل خود را برای برگزاری انتخابات اعلام کرده‌اند، همچنین لوازم و وسایل انتخابات از سوی ستاد انتخابات وزارت کشور به تمام نقاط کشور ارسال شده است و از این نظر هیچ‌گونه مشکلی در بین نیست، مدت اخذ رای 10 ساعت خواهد بود و درصورت نیاز، مدت آن تمدید خواهد شد. سن رای‌دهندگان برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و ریاست‌جمهوری، 15 سال تمام و ملاک محاسبه سن رای‌دهندگان روز دهم مهرماه 1360 (10/7/1360) خواهد بود و بنابر این متولدان بعد از تاریخ دهم مهرماه 1345، نمی‌توانند در انتخابات شرکت کنند.

ملت با شرکت میلیونی، خون شهدا را ارج نهاد

روز جمعه 10 مهر 1360، انتخابات برگزار شد. صفوف طولانی و شرکت گسترده مردم در این انتخابات به‌گونه‌ای بود که روزنامه جمهوری اسلامی، شنبه 11 مهر 1360، در گزارش مفصلش درخصوص انتخابات، با تیتر «دیروز رجایی می‌خندید»، نوشت: دیروز پس از گذشت بیش از یک‌ماه از شهادت برادران رجایی و باهنر، مردم انقلابی و همیشه در صحنه ایران پای صندوق‌های رای رفتند تا رئیس‌جمهور و نمایندگان خود را انتخاب کنند. مردم این بار می‌رفتند تا جانشینی برای رئیس‌جمهور شهید خود یعنی برادر رجایی که چشم امید توده‌های مستضعف بود، انتخاب کنند. روز گذشته ملت وظیفه مهم‌تری برعهده داشت؛ زیرا علاوه‌بر آنکه می‌رفت تا برای همیشه باقی‌مانده خطوط انحرافی و عوامل بیگانگان که مذبوحانه سعی می‌کنند به انقلاب اسلامی ضربه بزنند را منزوی و مقهور خود سازند، با انتخابی دیگر انتقام خون رجایی و صدها قربانی جنایات منافقین را نیز گرفت. دیروز پای صندوق‌های رای، خنده‌های شیرین شهید رجایی در همه جا حاضر بود؛ همان خنده‌هایی که دل توده‌های مستضعف ما را سرشار از امید می‌کرد و مرهم دل رنج‌کشیده و زخم‌دیده یتیمان و محرومان این آب‌وخاک بود. رجایی ناظر و حاضر بود و هر رایی که به صندوق می‌افتاد را با گوشه چشم دنبال می‌کرد... . دیروز مردم رای‌دهنده همان صاحبان چشمان پراشک و سینه‌های پرسوز 32 روز پیش بودند که با شرکت در انتخابات انتقام خون پاک رجایی و باهنر و بهشتی و... را از جلادان و سفاکان گرفتند.

افزایش 20 درصدی علاقه مردم به شرکت در انتخابات

معاون سیاسی وزارت کشور، یکشنبه 12 مهر 1360، در گفت‌وگو با روزنامه کیهان نتایج غیرقطعی انتخابات و پیشتازی آیت‌الله خامنه‌ای را اعلام کرد. کیهان نوشت: دکتر محمدحسین سرورالدین، معاون سیاسی وزارت کشور گفت: از مجموع 14219362 رای شمارش‌شده، حجت‌الاسلام خامنه‌ای 1359976، علی‌اکبر پرورش 267629 رای، غفوری‌فرد 56335 رای، زواره‌ای 38923 رای و آرای باطله 256679 رای است. استخراج آرای هفت شهرستان ازجمله تهران مانده است، با توجه به گستردگی شهر تهران که دارای بیش از 4000 صندوق رای بود، ممکن است نتیجه آرای قطعی آن تا آخر وقت اداری فردا اعلام شود اما نتیجه آرای بقیه شهرستان‌ها حداکثر تا آخر وقت امروز اعلام می‌شود... اگر مقایسه‌ای بین این انتخابات و انتخابات سابق کنیم، می‌بینیم افزایش آرا نسبت به دوره سابق در تمام شهرستان‌ها بدون استثنا بین 10 تا 20 درصد است و این امر به خوبی نشان می‌دهد ملت بیشتر از قبل به انتخابات علاقه نشان داده‌اند.»

آرای حجت‌الاسلام خامنه‌ای از مرز 16 میلیون گذشت

دوشنبه 13 مهر 1360، روزنامه‌ها خبر پیروزی قطعی آیت‌الله خامنه‌ای در انتخابات ریاست‌جمهوری را منتشر کردند.

روزنامه کیهان نوشت: دکتر محمدحسین سرورالدین، معاون سیاسی وزارت کشور ساعت 11 صبح امروز نتیجه نهایی شمارش آرای انتخابات ریاست‌جمهوری در تهران، 188 شهر و 55 حوزه خارج از کشور را اعلام کرد. براساس اعلام معاون سیاسی وزارت کشور نتایج قطعی انتخابات ریاست‌جمهوری در تهران به این شرح است: جمع آرا؛ 2.286,333 رای، سیدعلی خامنه‌ای 2.079.951 رای، پرورش 68.152 رای، زواره‌ای 28.184 رای و آرای باطله 94.379 رای.

سرورالدین همچنین نتایج نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری در سراسر کشور و 55 حوزه خارج از کشور را به این شرح اعلام کرد:

مجموع آرا: 16.841,800 رای، سیدعلی خامنه‌ای 16.003.242 رای، علی‌اکبر پرورش 342.600 رای، زواره‌ای 62.133 رای، غفوری‌فرد 78.559 رای و آرای باطله 356.266 رای.

سرورالدین در ادامه سخنانش گفت که نتیجه قطعی انتخابات از سوی وزارت کشور به شورای نگهبان ارسال می‌شود و پس از تایید شورای نگهبان نتیجه به حضور امام برای تنفیذ حکم ریاست‌جمهوری ارسال خواهد شد.

اگر باز هم بگویند مردم با حکومت نیستند، این انکار آفتاب است

کیهان همچنین نوشت: مجلس شورای اسلامی صبح امروز به ریاست علی‌اکبر هاشمی‌رفسنجانی تشکیل جلسه داد.
هاشمی‌رفسنجانی، رئیس مجلس گفت: شرکت نزدیک به 17 میلیون رای‌دهنده در انتخابات خیلی گویاست و گویایی‌اش به خاطر این است که مردم جمهوری اسلامی را پذیرفته‌اند. روزهای اول که مردم رای دادند به این گویایی نبود. چون مردم نمی‌دانستند چه می‌شود و آن شور انقلابی همه کس را پای صندوق‌های رای می‌برد. بعد از سه سال دیگر مردم تصمیم خودشان را گرفته و مسئولیت‌شان را شناخته و خوبی و بدی‌ها را دیدند و کمبودها و خوبی‌ها را دیده‌اند. با تمام این شرایط حتی این تبلیغات که این روزها دستگیری‌ها و اعدام ضدانقلابی‌ها اوج گرفته مردم با توجه به همه اینها رای دادند و اگر باز هم کوردلان دنبال بهانه بگردند و بخواهند بگویند مردم با این حکومت نیستند یا اکثریت خاموش هستند و از این تعبیرها، این دیگر انکار آفتاب است.

منبع:فرهیختگان

انتهای پیام/

سومین رئیس‌جمهور اسلامی ایران با بیش از 95 درصد آرا انتخاب شد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.