سینکی گفت:بعد از ابلاغ نظر سران قوا، با نظر وزارت صمت در کوتاهترین زمان نسبت به قیمت گذاری و توزیع کالاهای احتکاری اقدام خواهد شد.
به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،حسن یونس سينكى معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صمت در حاشیه رونمایی از سامانه های جامع تجارت ،جامع انبارها و مراکز نگهدای کالا در جمع خبرنگاران ،اظهار کرد: درخصوص احتکار باید در چارچوب و مسیر قانونی آن درباره توزیعش تصمیم گیری شود، با روندی که کالاهای احتکاری طی کرده بود احساس کردیم نیازمند به یک هماهنگی برای عرضه این کالا ها هستیم و مجوز خاصی را از طرف سران قوا طلب کردیم امروز قرار هست که در جلسه سران محترم قوا این مسئله مطرح شود ، بعد از ابلاغ نظر سران قوا تنها سازمان مرجع اعلام احتکارکالا، سازمان حمایت مصرف کننده خواهد بود و با نظر وزارت صمت در کوتاهترین زمان نسبت به قیمت گذاری و توزیع کالاهای احتکار شده اقدام خواهد شد.
معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صمت در پاسخ به سوال خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره زمان بر شدن توزیع کالاهای احتکار شده افزود: خوشبختانه علیرغم فضایی که برای کالا های احتکاری ایجاد شد ،ما در بررسی های حرفه ای خودمان به واقع ، کالای احتکار شده نداشتیم. باید توجه داشته باشیم که وقتی فقط به مردم انبوه نگه داری کالا را گزارش می کنیم از نظر اقتصادی مفهوم این تجمع کالا، احتکار نیست ، برخی ازاین ها در در جریان طبیعی تامین کالا، نگه داری و عرضه شده است ، درحالی که از منظر افکار عمومی هرجا تمرکز کالایی وجود داشته به نوعی کالای احتکار شده تعریف شده است، اما از نگاه تخصصی این کالا احتکار شده نبوده است.
سينكى اظهار کرد: در حال حاضر لیست کالاهایی که احتکار شده در آمده و انبار آن ها مشخص است، و ازاین به بعد طبق ابلاغیه هفته گذشته اگر کالاهایی که وارد انبار می شوند ،در سامانه انبار ها ثبت نشده باشد و ورود و خروج این کالاها در این سامانه تایید نشده باشد کالا به عنوان کالای احتکاری ضبط خواهد شد و با همان توضیحی که ارائه داده شد در حوزه جغرافیایی خودش در کوتاهترین زمان هم قیمت کالای احتکاری توسط سازمان حمایت اعلام خواهد شد هم نسبت به توزیعش اقدام خواهد شد.
معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صمت درباره مکانیزم توزیع کالاها گفت : در چهارچوب شبکه های امروز توزیع اگر کالا کالای خاص باشد برای توزیعش تصمیم خاص خواهیم گرفت،اگر کالا کالای عام باشد در شبکه عمومی نظام توزیع عرضه می شود.
وی در خصوص آمار دقیق میزان کالاهای احتکار شده گفت: چون تراکنش در تعریف کالای احتکار شده هست آمار دقیقی که چه میزان کالای احتکار شده وجود دارد هنوز ابلاغ نشده است.
سينكى افزود : کالاها درجریان قیمت گذاری 3 دسته میشوند؛ اولین گروه کالا های اساسی شامل 25 قلم کالا هستند ، این 25 قلم بدون تردید در سازمان حمایت بررسی می شود سپس قیمت پیشنهادی باید در ستاد تنظیم بازار تصویب شود و براساس تصمیم ستاد تنظیم بازار این کالاها نرخ گذاری خواهد شد.
معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صمت ادامه داد:برخی دیگر از کالا ها در ستاد تنظیم بازار وارد نمی شود و به کالاهای گروه دوم معروف هستند ، براساس ضوابط و شرایط ،قیمت گذاری توسط سازمان حمایت و در هیات دولت تعیین و تثبیت شده و پس از تایید وزیر صنعت به واحد های تولیدی و عرضه کننده ابلاغ می شود.
سینکی اضافه کرد:دسته سوم این اختیار در چار چوب ضوابط به اتحادیه ها داده شده که بعد از تاییداتاق های اصنافشان بخش سوم کالا هایشان که کلاهای کم مصرف و غیر اساسی و غیر مهم هستند قیمت گذاری و عرضه می شوند .
معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صمت در پایان افزود : در رفتار طبیعی بازار این انتظار وجود دارد هرقیمتی که روی کالا ثبت شده است عرضه شود، آن چه که غیر ازاین باشد از نظر ما واحد عرضه کننده مرتکب گرانفروشی شده و متقاضیان و خریداران با مراجعه به سایت 124 که برای اعلام گرانفروشی هست می توانند به اطلاع رسانی نوع کالا ، قیمت و واحدی که از آن تهیه کرده اند ،اقدام کنندتا بازرسان وناظران ما مراجعه و رسیدگی کنند.
معاون وزیر صنعت گفت: امسال هیچ تصمیمی برای افزایش قیمت نان نداریم و کماکان قیمت ها مصوبه ابلاغی پیشین است و در صورت فروش نان با قیمت بالاتر نانوایان متخلف شناسایی می شوند.
این مسئول همچنین در خصوص قیمت انواع لبنیات گفت: مقرر شد کارگروهی تخصصی برای آن تشکیل شود؛ تاکنون افزایش قیمتی در این زمینه نداشتیم اما صنایع لبنی مدعی هستند دامداران شیر به اندازه کافی عرضه نکردند که این موضوع در ستاد تنظیم بازار در دست بررسی است.
انتهای پیام/
بطری های شیر به کارخانه مرجوع شد و همان شب آنگلا مرکل از تلویزیون رسمی آلمان بصورت زنده از مردمان کشورش بابت این گرانی عذر خواهی کرد و از فردا شیر دوباره به قیمت 1 یورو توزیع شد ...!!!!
یک روز در کشور ايران مردمی که برای خرید رُب آمده بودند ، در کمال تعجب دیدند رُب که تا دیروز دونه ای ۵۰۰۰ تومان فروخته میشد ، امروز ۱۲۰۰۰ هزار تومان عرضه میشود . همه سرو صدا و اعتراض كردند که چه خبره این همه گرونی اما ، همه هم رُب خریدند و حتي از نياز روزانه نيز بيشتر خريدند !!!
کارتن های رُب به کارخانه مرجوع نشد و همه به فروش رسيد حتي در بازار ناياب نيز شد! فرداي همان روز مجددا قيمت رُب افزايش پيدا كرد و به ۱۸۰۰۰ هزار تومان رسيد و همچنان مردم خريدند و میخرند و كسي هم عذرخواهي نكرد و نمیکند و رُب نيز توزيع میشود .....!!!!!!!
از ماست که بر ماست
ما قبل از حرکت .جنسی که میخواهیم بخریم .قیمت اش را چک میکنیم .بعد حرکت میکنیم .شفاف سازی هم میشه .دیروز در یک فروشکاه یک دا نه انار 4 دلار .بود .در فروشگاه دیگه 2 دلار .این باعث میشه رقابت هم بوجود بیاد .
چرامیگیدقیمت نون فرق نکرده بخداالان توشهرمانرخ جدیدزدن ومیفروشن پس نظارت کجاست!!!!!شهرستان بوکان آذربایجان غربی
با یکم مدیریت فروشگاه ها و مغازه ها میتوانید جلوی احتکار مردم را بگیرید
تا اشخاصی امثال منکه با 22 سال سن به علت فوت پدر باید خرج خانوادرو بدم برای خرید یک رب یا وسایل ضروری خانواده ام اینقدر زجر نکشم
واقعا انصاف نیست
با یکم مدیریت فروشگاه ها و مغازه ها میتوانید جلوی احتکار مردم را بگیرید
تا اشخاصی امثال منکه با 22 سال سن به علت فوت پدر باید خرج خانوادرو بدم برای خرید یک رب یا وسایل ضروری خانواده ام اینقدر زجر نکشم
واقعا انصاف نیست