به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رضوان هاشمی، دکترای تغذیه در مورد موضوع تغذیه مناسب در افراد سالمند گفت: بنا بر تعریف ارائه شده، افراد بالای 65 سال در دسته افراد سالمند قرار می گیرند، اما متاسفانه در دوران سالمندی برخلاف دوران کودکی آنچنان که باید به تغذیه اهمیت داده نمی شود.
هاشمى ادامه داد: با افزایش سن ارگان ها و دستگاه های مختلف بدن دچار تغییراتی می شود که می تواند بر اشتهای فرد اثر منفی داشته بگذارد. در دوران سالمندی فرد زمانی دچار سوتغذیه می شود که شخص به اندازه کافی نیاز تغذیه ای خود را برآورده نکند. در این دوران بافت عضلانی فرد به مروز زمان دچار تحلیل می شود و که می تواند بر اندام های حرکتی فرد تاثیر بدی داشته باشد.
وی به دیگر تغییرات دوران سالمندی از جمله تغییر حس بویایی و چشایی اشاره کرد و گفت: اين تغييرات موجب می شود فرد تغذیه مناسبی نداشته باشد، به طور مثال به دلیل توصیه های تغذیه ای پزشکان مختلف برای افراد سالمند نیاز است که این به میزان کمتری نمک یددار استفاده نمایند که به دلیل تغییر در طعم غذا، تمایل کمتری به استفاده از مواد غذایی دارند.
اين دکترای تغذیه تصریح کرد: سالمندان اغلب مزاج سرد و خشک دارند و باید ازغذاها و نوشیدنیهایی که مزاج گرم و تر دارند، مصرف کنند. نحوه غذا خوردن سالمندان برای حفظ سلامتشان چگونه باشد و از چه نوع غذاهایی باید بیشتر استفاده کنند، میگوید در درجه اول باید از غذاهای با حجم کم ولی با ارزش غذایی بالا که سریع هضم و زود از معده خارج میشود، مصرف کنند.
وى افزود: در سالمندى دستگاه گوارش به خصوص معده ضعیف است و غذا باید در سه چهار وعده و بهدفعات خورده شود. زرده تخممرغ نیم پز، آبگوشت کمچرب، نان خوب پخته شده، گوشت بره، جوجه مرغ یا خروس، گوشت کبک، شیر گرم و عسل، حریره بادام و حلیم کمچرب گندم بهترین غذاهایی است که هضم خوب و ارزش غذایی بالا دارد. وی شیر بز را به شرطی که با بدن سالمند سازگار باشد و تولید نفخ نکند، به دلیل رطوبت متعادلی که دارد، مناسب مزاج سالمندان میداند.
انتهاى پيام/