به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، سید محمد هادی ایازی معاون اجتماعی وزیر بهداشت پیش از ظهر شنبه در مراسم افتتاح همزمان ۶۰ کانون سلامت محله استان مرکزی در شهر مهاجران شازند، گفت: استان مرکزی یکی از استان های پیشتاز در راه اندازی کانون های سلامت محله است و امروز شاهد راه اندازی و افتتاح ۶۰ کانون سلامت محله در این استان هستیم.
وی افزود: کانون های سلامت محله زمینه ارتقای سلامت را در جامعه فراهم می سازند و باید از این ظرفیت ها برای ارتقای سطح بهداشت و درمان در جامعه بهره بگیریم.
ایازی اضافه کرد: کانون های سلامت محله زمینه مشارکت اجتماعی مردم در حوزه بهداشت و درمان را فراهم میسازند و در واقع راه اندازی این کانون های سلامت یک خدمت گزاری ارزشمند و ماندگار است.
معاون اجتماعی وزیر بهداشت تصریح کرد: در شهر تهران به تعداد تمامی محله ها خانه سلامت وجود دارد و در حال حاضر ۳۵۰۰ کانون سلامت در کشور راه اندازی شده است.
وی ادامه داد: شرایط موجود بودجه حوزه بهداشت و درمان توان اینکه پاسخگوی تمام نیازهای بهداشتی و درمانی کشور باشد را ندارد و باید از مشارکت اجتماعی در حوزه بهداشت درمان بهره گرفته شود تا شاهد ارتقاء سلامت در جامعه باشیم.
معاون اجتماعی وزیر بهداشت اضافه کرد: می توان خدمات حوزه بهداشت و درمان را با استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی و مشارکت عمومی مردم ساماندهی و بسیاری از مشکلات موجود حوزه بهداشت و درمان را رفع کرد.
ایازی ابراز داشت: کانون های سلامت محله نقش اثرگذاری میتواند در ارتقاء مشارکت اجتماعی در حوزه بهداشت و درمان باشد و به این ترتیب شاهد کاهش ابتلا به بیماری ها در سطح جامعه باشیم.
معاون اجتماعی وزیر بهداشت اذعان داشت: همچنین کانون های سلامت میتوانند اصلاح الگوی زیستی و ترویج الگوی زیست سالم را که مبتنی بر خود مراقبتی باشد در جامعه ترویج کنند.
وی ادامه داد: یکی از مباحث محوری در حوزه زیست سالم پرهیز از رفتارهای پرخطر است، در روزهای اخیر شاهد بودیم که مصرف الکل باعث جان باختن تعدادی در کشور شده، به همین سبب تاکید می شود که ترویج الگوی زیستی سالم در جامعه ضرورت دارد.
معاون اجتماعی وزیر بهداشت بیان کرد: طی پنج سال اخیر ۲۵ هزار تخت بیمارستانی به تخت های کشور اضافه شده است.
ایاز عنوان کرد: در حال حاضر جمعیت کشور رو به سالمندی میرود و پیش بینی می شود که سهم جمعیت سالمند طی چند سال آینده از کل جمعیت کشور به بیش از ۲۲ درصد برسد، در همین رابطه لازم است که زیرساختهای مورد نیاز از هم اکنون فراهم شود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر ۷۵ سازمان خیریه سلامت در کشور فعال هستند که در مشارکت با خیران به این حوزه کمک رسانی می کنند، سال گذشته نیز خیران حوزه سلامت ۱۷ هزار میلیارد ریال برای درمان بیماران و تامین زیرساخت های حوزه بهداشت و درمان در کشور مساعدت کردند.
معاون اجتماعی وزیر بهداشت همچنین با اشاره به حوادث جاده ای و تلفات بالای آن در کشور عنوان کرد: به طور متوسط سالانه بیش از ۱۵ هزار نفر در کشور بر اثر تصادفات جاده ای جان خود را از دست می دهند و بیش از ۳۰ هزار نفر نیز مصدوم میشوند و این در حالی است که فقط ۱۰ هزار تخت بیمارستانی مصدومان حوادث جاده ای در کشور موجود است.
انتهای پیام/ب