به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ؛ سید حسن حسینی شاهرودی عصر شنبه در نشست هماندیشی جمعی از دانشجویان در خصوص بررسی لایحه FATF در محل دفتر خود در شاهرود، بابیان اینکه تجربه برجام نشان میدهد که توفیقی در بسیاری از معاهدات بینالمللی که داوطلبانه در آن عضویت پیدا کردیم، نداشتیم، ابراز داشت: شدیدترین و بیشترین فشارهای بینالمللی و نظارتها را بر ما در دوران پسا برجام اعمال کردند.
وی بابیان اینکه ایران به تمام تعهدات خود در برجام عمل کرده است، افزود: در برجام شاهد بودیم که بدعهدی از جانب آمریکا اتفاق افتاد و اروپا نیز بهواسطه منافع مشترک بهنوعی در ظاهر حمایت از برجام را در باب حیثیتی داشت، ولی در عمل هیچ گشایشی در مشکلاتی که داشتیم ایجاد نشد.
عضو خانه ملت بابیان اینکه تجربه برجام باعث عدم اعتماد ما به معاهدات بینالمللی شد، ابراز داشت: هر معاهده بینالمللی که میخواهیم ببندیم احساس میکنیم منافع ملی ما را خصوصاً ازنظر امنیتی تحت شعاع قرار میدهد لذا باملاحظه کار را پیش میبریم.
حسینی شاهرودی در ادامه تصریح کرد: در FATF نباید خودمان را متعهد به دستگاهها و سازمانهای بینالمللی کنیم، در شرایط موجود احساس میشود حتی اگر همه شرایط و الزامات و ۴۱ بندی که برای ما تعیینشده است را بپذیریم و عملیاتی کنیم با دشمنی آشکاری که آمریکا با ما دارد نخواهد گذاشت که ما از لیست خاکستری خارج و در لیست سفید قرار گیرم.
وی افزود: در یکماه آینده هم شاهد خواهیم بود که عربستان و اسرائیل نیز بهعنوان عضو ناظر FATF پذیرفته خواهند شد و قطع بهیقین آنها نخواهند گذاشت ایران از این لیست خارج شود و حتی اگر این اتفاق نیز رخ دهد با اقدامات خصمانه آمریکا و ایادی آن در اعمال تحریم ها، بود و نبود ما در FATF علیالسویه است از این جهت مخالف هستیم.
نماینده مردم و شاهرود و میامی در مجلس بابیان اینکه از ۴۱ بند معاهده FATF بسیاری از گزینههای آن داخلی است، ابراز داشت: همانطور که درگذشته نیز گفته شد میتوانیم آنها را با بومیسازی، قوانین شفافی را برای نظام پولی و مالی کشور ایجاد کرد.
حسینی شاهرودی در ادامه با تاکید بر اینکه در FATF خودمان باید قانون تصویب کنیم، تصریح کرد: چالشهای عظیم اقتصادی که در خصوص ارز و سکه وجود دارد و نتوانستیم آن را مهار کنیم و تورمی که باعث آسیب به اقشار ضعیف شد نیز ناشی از عدم شفافیت مالی و پولی در کشور است.
وی افزود: حقوق شهروندی ایجاب میکند که هر شهروندی دارای حساب شفاف و ورود و خروج نقدینگی روشن باشد، اما به هرحال بومیسازی بسیاری از بندهای لوایح بینالمللی از ضروریات و به نفع کشور است.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بابیان اینکه نباید عدم پذیرش FATF باعث شود تا ما قوانینی که در مسیر شفافسازی بومی است را ندیده بگیریم، ابراز داشت: نظر بنده FATF موجود منفی است، زیرا اصلاحات لازم انجامنشده و اگر کشور ما زیر بار تعهدات ناشی از الزامات FATF برود و به هریک از این الزمات عمل نکنیم بهراحتی میتوانند ما را به دلیل تخلف از اجرای بندهای مختلف آن، به شورای امنیت بکشانند.
انتهای پیام/ز