به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، یک مقام آمریکایی میگوید واشنگتن در حال بررسی تأثیر تحریمهای آمریکا علیه بندر چابهار است که کانال ارتباطی افغانستان و هند محسوب میشود.
«آلیس ولز» قائم مقام معاون وزیر خارجه آمریکا در امور آسیای جنوبی و مرکزی، در گفتگو با شبکه خبری هندی «ان. دی. تی. وی» گفت: «درباره بندر چابهار در روند تجدیدنظر تحریمها علیه این بندر هستیم، ما به صورت جدی نگرانی و علاقه هند به امکان گسترش صادرات به افغانستان و افزایش صادرات افغانستان به هند را در نظر میگیریم».
وی همچنین افزود: «کاملا معتقدم همزمان که به تقویت برجام (گفتگوی مجدد و رفع نواقص) یا تحریمها نظر داریم، تأثیرات تحریمها مثلا بر افغانستان را نیز در نظر داریم».
آلیس ولز در ادامه تصریح کرد: «موضوع مشارکت هند در پروژه چابهار تحت بررسی دقیق قرار دارد. ما از آنچه هند تاکنون برای کمک به افغانستان انجام داده از جمله تلاشهای این کشور برای ارسال گندم به افغانستان از طریق بندر چابهار بسیار سپاسگزاریم. ما همچنین قدردان تلاشهای هند برای تنوع بخشیدن به روابط تجاری افغانستان هستیم که در این زمینه هم چابهار نقش داشته است. بنابراین، این فاکتورها را قطعا (موقع تصمیمگیری درباره اعمال تحریمها علیه این بندر) در نظر خواهیم گرفت.»
پیش از این وزیر حمل و نقل افغانستان گفته بود سرعت سرمایهگذاری ایران، هند و افغانستان در بندر چابهار افزایش یافته است.
«حکمت الله قوانچ»، سخنگوی وزارت حملونقل افغانستان نیز در اینباره در گفتگو با خبرگزاری محلی «آریانانیوز» گفته است: «اجرای توافقنامه بندر چابهار تکمیل شده و ما آمادگی داریم امکانات لازم را برای فعالیت در این بندر در اختیار تجار افغانستانی قرار دهیم».
دولت هند اوایل تیرماه در بیانیهای رسمی اعلام کرد دهلینو علیرغم تهدید بازگشت تحریمهای آمریکا علیه ایران، در تلاش است تا بندر چابهار را تا سال ۲۰۱۹ عملیاتی کند. مجتمع بندر چابهار در ایران برای هند بخشی از کریدوری ترانزیتی است که دسترسی به افغانستان را امکانپذیر میکند و راهی را برای ارسال میلیونها دلار کالای تجاری برای این کشور میگشاید.
انتهای پیام/