به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زنی به نام وین مایر اهل نیویورک که شیفته هنر عکاسی بود هر روز با شوق فراوان در پوشش پرستار کودک راهی خیایانها میشد تا به بهانه عکاسی از بچه تحت مراقبت خود از سوژههای خاص و اتفاقی عکسهای پنهانی بیندازد. این زن که خود را یک جاسوس هنرمند معرفی میکرد، متولد 1926 بود و دوران کودکیاش را در اروپا گذراند تا اینکه سال 1951 مقیم آمریکا شد و این آغاز پروژه مرموز و عجیب او شد، چرا که با انتخاب شغل پرستاری کودک بهترین فرصتهای عکاسی در حین کار برایش فراهم می شد.
بنا بر اعلام دویچه وله او با دوربین رولیفلکسی دور گردنش که جزئی جداییناپذیر او شده بود، مدام به نقاط شلوغ میرفت تا سوژه های مشکوک پیدا کند اما باید بدانید که مایر هیچگاه عکس هایش را به کسی نشان نمی داد و همانند مدارکی محرمانه آنها را نزد خود پنهان نگاه می داشت. همچنین کوهی از کاغذهای بریده شده روزنامه، اشیای عجیب قدیمی نوارهای صوتی و فیلم های مستند در انبار خانه اش مخفی می کرد اما با تمام پشت کار و فعالیت در این زمینه به عاقبت تلخی دچار گشت.
خانم وین مایر در روزهای پایانی عمر خود حتی توان پرداخت اجاره خانه خود را هم نداشت تا اینکه راهی جز حراج عکس هایش ندید. در سال 2007 شخصی به نام جام ملوف که در کار املاک و عاشق جمع آوری وسایل قدیمی از حراجی ها بود، جعبه ای متعلق یه زن نامبرده را خریداری کرد که در آن 30 هزار نگاتیو نهفته بود. بد نیست بدانید این جعبه قدیمی و با محتویات داخلش به قیمت 400 دلار نصیب جان ملوف شد. تلاشهای مکرر این مرد برای یافتن عکاس مرموز بینتیجه میماند، هر چند که امروزه دیگر همه وین مایر را به عنوان عکاس خیابانی مشهور یا به قول خودش جاسوس هنرمند میشناسند. شهرتی که هیچگاه در دوران حیاتش نصیب او نشد و گره ای از مشکلات مالی اش باز نکرد.
وخامت اوضاع مالی این زن در پایان عمر به حدی رسید که در فقر کامل روزهای خود را می گذراند تا اینکه زیر چتر حمایت خانواده ای رفت که در دهه هفتاد برای آنها کار می کرد،اینگونه بود مایر از بی خانمانی نجات یافت و عاقبت در سال 2009 در سن هشتاد سالگی درگذشت.
ناگفته نماند که پس از مرگ او تلاش های آقای ملوف سرانجام تا حدودی به نتیجه رسید و با یافتن یک آگهی ترحیم در اینترنت نام و نشانی از صاحب این عکس ها پیدا کرد،او با پیدا کردن کسانی که روزگاری این زن را میشناختند رد او را زد اما دیگر دیر شده بود و جز اطلاعاتی درباره وی چیز دیگری نصیبش نشد.
ملوف عکس ها را در فلیکر منتشر کرد و انتشار این تصاویر زن مذکور را به جهانیان شناساند، این مرد همچنین فیلم مستندی از مایر تهیه کرد که برنده چندین جایزه شد، نام این فیلم "در جستجوی مایر" بود. هر چند که اکران این اثر با حاشیه های بسیار همراه شد و سازنده آن را با یک پرونده حقوقی درگیر کرد اما سرانجام او با یکی از نزدیکان مایر به توافق رسید و حق کپی رایت عکسها را از آن خود کرد. هر چند که از سال 2014 عده ای دیگر هم به جمع مدعیان مالکیت این تصاویر اضافه شده اند. با وجود تمام فراز و نشیب های در این مورد، بد نیست بدانید که از روز ۲۵ سپتامبر تا ۶ ژانویه ۲۰۱۹ علاقمندان میتوانند در خانه فرهنگی "ویلی برانت" در برلین از تماشای این آثار هنرمندانه سر ذوق بیایند.
انتهای پیام/